Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

maartenv

Leden
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

maartenv last won the day on October 18 2017

maartenv had the most liked content!

Community Reputation

43 Super

1 Follower

About maartenv

 • Rank
  Gevorderd lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wie er bij kan zijn, kan zich inschrijven. Zie bijlage. uitnodiging 100e CNG station 20062018 DATS 24.pdf
 2. Eerste Minister Charles Michel huldigt het 100ste Belgische CNG-station in. Rijden op aardgas/CNG steeds nadrukkelijker op de voorgrond als schoner, goedkoper en voor iedereen haalbaar alternatief voor diesel- en benzinevoertuigen. Begin 2012 startte DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group, de uitbouw van het Belgische netwerk CNG-stations. De opening van het 60ste CNG-station onder de vlag van DATS 24 is meteen ook de opening van het 100ste CNG-station in België. Alle andere aanbieders samen – al dan niet via Pitpoint of Enora – bieden nog eens 40 CNG-stations aan. De ganse sector voorziet de komende jaren een stevige uitbouw van het netwerk CNG- stations. Ook de verkoop van wagens op aardgas zit zeer sterk in de lift. Per 14/03/2018 werden al meer CNG-wagens besteld dan in het ganse jaar 2017. Rijden op aardgas breekt met andere woorden fors door in België.
 3. 20 juni komt Charles Michel himself het 100ste CNG tankstation openen in Heverlee. Mooie mijlpaal!
 4. De installatie ter plekke is af, maar men wacht nog op de aardgasaansluiting blijkbaar. En ze kunnen niet zeggen wanneer dat precies zal komen.
 5. Dank je wel Marki! Zo heb je natuurlijk het voordeel dat elektrisch rijden ook heeft: elke ochtend een opgeladen auto.
 6. Het verschil in rijbereik op cng deed fiat voor mij snel afvallen.
 7. Bijkomende vraag; hoeveel elektriciteit trekt die installatie om 1 kilo te compresseren? En wat kost een kilo aardgas thuis eigenlijk? (ik zou mijn gasrekening er eens op kunnen naslaan..)
 8. Antwoord van de Dats klantendienst: “Onze installatie is klaar, het is enkel wachten op de energieleverancier om het gas te bevoorraden. Wij hebben tot op heden geen exacte datum, we hopen zo vlug mogelijk.”
 9. Of hebben ze hun vergunning nog niet binnen? Of een technisch probleem opgedoken? De blauwe tankzuiltjes staan er alvast wel. Maar zonder slangen..
 10. Ha! Nee, ik bedoel dat het nogal filegevoelig is daar.
 11. Ik ben toch blij dat ik de Tiensesteenweg niet ga moeten op en af rijden om te tanken..
 12. Zoals net in een nieuw topic gemeld, komt in december een dats cng-station in Heverlee. https://customer.dats24.be/nl/nieuws/dats-24-heverlee-tijdelijk-gesloten
 13. Het eerste CNG-station in Leuven gaat toch eentje van Dats zijn! En dan nog net om mijn hoek :-) Namelijk in de Groenveldstraat in Heverlee (net buiten de ring). Het huidige tankstation is afgebroken, en ze zijn er nu de voorbereidende werken aan het doen. (zie ook https://customer.dats24.be/nl/nieuws/dats-24-heverlee-tijdelijk-gesloten). Einde van de werken is voorzien in december van dit jaar.
 14. Lange, ik heb een benzinetank waar ik 100 km mee kan rijden. En mijn vakantieadres is 70 km van Le Havre. Het is min of meer in orde geraakt ondertussen..
×
×
 • Create New...