Jump to content

Recommended Posts

Onze caddy is intussen iets meer als een week op de baan en gaf rond 600km een melding bij het starten in de aard van ‘Olieservice nodig’. Bij instellingen gaan kijken en hier stonden twee aftellers: eentje die aftelde vanaf 15.000 km en eronder eentje die op -600 stond. Heb deze gereset en de melding was weg. Nu kreeg ik deze melding gisteren weer, gaan kijken naar km-stand en deze was rond de 1300 toen. Lijkt dus terug te komen om de 600 km. Is dit iets dat standaard is? Gaat dit blijven terugkomen om de 600 km of heb ik dit misschien verkeerd gereset? ( de 0.0 knop induwen, autosleutel in contact draaien, knop loslaten en bevestigen via boordcomputer). 

Link to post
Share on other sites

krokodylo, ik heb ook reeds een 1500km met mijn caddy maar nog geen dergelijke melding ontvangen. bij instellingen wordt afgeteld van 15000 voor olie en van 30000 voor onderhoud. misschien betreft het een foute instelling vanuit de garage bij uw caddy.

Link to post
Share on other sites

Oké bedankt voor de info allemaal. Morgen eens voor bellen. Ook verandert de taal naar Duits precies na x aantal tijd of kilometers... Geen flauw idee hoe dat kan maar vorige week toevallig gemerkt dat ineens alles in Duits stond op dashbord scherm. Dacht toen misschien verzet te hebben per ongeluk met te prullen in alle instellingen. Daarstraks weer opgemerkt dat het in het in het Duits stond. Heb er gisteren een fietsenrek opgezet en dat vorige week ook wel eens ergens snel aangesloten om verlichting te testen, dus misschien dat het enkel gebeurt bij aansluiten van de aanhanger pries. 

Link to post
Share on other sites

Er zou inderdaad een foutieve connectie in de kabel kunnen zitten, maar dan zou je meestal andere storingen krijgen op bv. de lampen of je dashboard.
Een taalinstelling doorgaans niet, tenzij je boordcomputer zich reset na een fout, dan zou het weer wel kunnen.

 

Even laten nakijken is de boodschap.


Beheerder van Aardgasrijder.be
Verbruik van onze VW Touran 7-zit gezinswagen 1.4 TSI 150 Pk met trekhaak (voornamelijk H-gas) 901811_3.png 170.000 km  and counting

Link to post
Share on other sites

@Krokodyly: kan je rap testen door nogmaals het fietsenrek aan te sluiten (en even met de kabel te rammelen). Staat de boordcomputer weer in het Duits moet je niet verder zoeken. Het probleem zal zich dan in ofwel de mannelijke of vrouwelijke stekker bevinden of in de kabel. Aangezien veel van de signalen tegenwoordig over een CAN-bus lopen kan een kortsluiting of slecht contact een raar fenomeen teweeg brengen zonder dat er ergens schijnbaar een echte link is.

Edited by Lange_666

Spritmonitor Skoda Octavia Combi (L en H+ gas gecombineerd): 745990_5.png

Link to post
Share on other sites

Problemen zouden opgelost zijn. Nog niet in de auto gezeten ondertussen. Dat van olieservice zou een 0 te weinig zijn geweest bij handmatig ingeven id garage. Dat de taal verandert zou te maken hebben met de sleutels: elke sleutel heeft zijn eigen taal. En bij gebruik van een andere sleutel moet deze dus eerst nog in Nederlands gezet worden. 

  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...