Ga naar inhoud

Rogerke

Leden
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Rogerke won de laatste dag op 29 december 2020

Rogerke had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rogerke's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • 1 week lid
 • 1 maand lid
 • Eerste bericht geplaatst

Recente badges

8

Reputatie

 1. Ja het is echt wel te belachelijk voor woorden. Eind december mijn (eerste) wagen op CNG gekocht. Kon toen in de buurt L-gas tanken voor €0,81/Kg De prijs aan diezelfde stations is nu €1.13/Kg Dat is zo maar even een prijsstijging van +39,5% ! In mijn regio heb ik 3 stations die ik regelmatig passeer: 2x DATS24 en 1x TOTAL, maar deze hanteert zelfde prijs als DATS24.
 2. De dag er op werkte de terminal gelukkig wel! En idd. De paal aan de straatkant is enkel Gazupkaart. De andere is Carte Bancaire. Gelukkig 3 dagen later probleem verholpen dus! Ik ben ondertussen ook veilig en wel thuisgeraakt. Merci voor al het advies!
 3. Ik ben goed hier geraakt ;-) Wissous en Limoges allebei werkend. In limoges wel even moeten zoeken hoe het pistool juist werkte. Om het hendeltje op het pistool volledig 180graden te draaien, moest ik wat doordrukken omdat het hendeltje voor een stuk tegen de rand van het benzineklepke kwam. Maar bon. Boulazac kon ik niet tanken! "payment en CB indisponible" stond op de terminal te lezen... daar stond ik dan. (ROMAC werkte ook niet) Gelukkig genoeg CNG in limoges om tot op bestemming te raken, maar nu zit ik wel wat met probleem. Ik ben morgen terug in de buurt van boulazac, ga ik nog eens proberen, maar ik vrees er eerlijk gezegd voor. In namiddag dan maar benzine bijtanken en naar Langon (+75km vanuit sadillac) en als die niet werkt damazan (nog eens +65km) . :-/ wetende dat ik max 150km ofzo kan rijden met 1 reservetank benzine is dat toch écht bagger
 4. @dirk Wat bedoel je met 'gewone tankkaart' ? (visa?) @allen Ik rij door Frankrijk graag op Waze. Past zich vlot aan files aan. Maar dan kom je uit bij het grootste nadeel van Waze: je kan maar 1 tussenstop invoeren ! Hoe pakken jullie dit aan om je waypoints in te geven om te tanken? Ik heb nu elk station als favoriet ingevoerd. Dan moet ik onderweg, per tussenstop gewoon de volgende favoriet aanduiden. Andere mogelijkheden?
 5. Ok, bedankt voor alle tips! De heenrit zie ik goed zitten. Voor elk tankstation heb ik een vrij degelijk alternatief. (benzinetank heeft slechts 12liter inhoud) De terugrit is meer risico. Limoges is vrij cruciaal, dus ik hoop dat dit station betrouwbaar is!. :-) Zoniet mag ik vaak stoppen voor benzine, tot ik in Bourges ben. Ik zal mijn traject hier ook posten, misschien kan ik er iemand anders ook mee helpen!
 6. @Jimghw @Aardgasrijder @dirk Alvast hartelijk dank voor alle tips! enkele vragen: - Wat bedoelen jullie met 'bij airliquide en AS24' kan je niet tanken zonder tankkaart. Kan je zo'n kaart als particulier bestellen? - 'gewone tankkaart werk, romac niet' ... ? Een romac tankkaart heb ik ondertussen gevonden, is dit aan te raden om te bestellen of niet? Wat is het verschil met een 'gewone tankkaart' ? alvast hartelijk dank!
 7. Beste aardgasrijders, Deze zomer ga ik - als Corona het toelaat - met de auto naar Dordogne. Ik heb op dit forum het topic "tankstations in Frankrijk" helemaal doorgelezen. De meeste adviezen in deze topic gaan over de route du soleil, maar deze kan ik niet nemen. Ik neem idealiter de A1 tot Parijs, daarna de A19 en A20 tot in Dordogne. Eigenlijk centraal verticaal door Frankrijk naar beneden. Ik rij met een Skoda Octavia Combi G-Tec 1.5 . Het verbruik volgens de boordcomputer ligt ondertussen op 4.7kg/100km zoiets, maar ik heb toch maar een bereik van 340km zoiets. Ik heb volgende opgezocht; HEENRIT locatie afstand tot volgend station afstand tot 2de volgend station adres station hoegaarden 115 252 mons 137 214 Grand'Route 4, 7000 Mons roye 77 145 Rue du Puits À Marne, 80700 Roye, Frankrijk saint-witz 68 344 18 Rue de la Ferme Saint-Ladre, 95470 Saint-Witz, Frankrijk marcoussis 276 487 5 Rue Angiboust ZI de la Fontaine de Jouvence, 91460 Marcoussis, Frankrijk bourges (betaalkaart mogelijk??) 211 441 Station Gaz GNV Engie, 18 Rue Joseph Aristide Auxenfans, 18000 Bourges, Frankrijk limoges (andere richting ! ) 230 Aire de Beaune Les Mines Est, 87280 Limoges, Frankrijk sadillac (bestemming) Als elk station werkt, dan is er geen probleem ! ;-) Als ik tot het volgende station moet, dan heb ik mijn backup 12 liter benzine nodig. Hier kan ik vermoedelijk (volgeladen met dakkoffer) zo'n 180km mee rijden? Hebben jullie tips of adviezen voor deze route? Aan of af te raden stations? alvast hartelijk dank!!
 8. https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/bourges-18000-256/ Ik vermoed dat het bvb. hierover gaat: Bij betaalmogelijkheden staat enkel: "Carte Engie Solutions" .. en carte bancaire is niet mogelijk. Kan je die Engie kaart bestellen als particulier?
 9. Ondertussen 1000km op de teller. Volgens de boordcomputer heb ik een verbruik van 5.4kg/100km. Wat wel kan kloppen. Door veel thuiswerk doe ik niet zo veel kilometers en de kilometers die ik doe zijn meestal korte afstanden. Ik heb wel gemerkt dat ik "meer" kan tanken dan er officieel in mijn tank kan. (?) Volgens de specificaties heb ik een tank waar 17,7kg in kan. Ik heb daarnet echter 18,65kg getankt en ik kon volgens de boordcomputer nog 15km rijden, wat zou willen zeggen dat ik nog een kleine Kg in de tank had steken. --> Is dat normaal?
 10. Top, ik heb (nog maar pas) dezelfde wagen! :-)
 11. bedankt! Ik merk dat vele gebruikers hier hun verbruik bijhouden via https://www.spritmonitor.de/ . Kan je dat koppelen zodat zich dat automatisch update? of dien je je tankbeurten manueel in te geven?
 12. Dag allen, Had voordien op dit forum al even wat opzoekwerk verricht en sinds vandaag trotse eigenaar van een Skoda Octavia Combi 1.5 G-Tec. Voorheen reed ik ook met een Skoda Octavia Combi uit 2010, maar nu dus voor CNG gekozen, vnl omwille van de lage kostprijs per km (als ik de ervaringen en reacties op internet mag geloven ;-) ) , maar ook owv. de goede eindejaarspromo. Werk voornamelijk in regio Leuven-Tienen-Landen dus heb wel voldoende CNG dekking (weliswaar hoofdzakelijk L-gas, behalve de esso in Heverlee als ik het goed voorheb) Voorlopig nog maar paar tientallen km's op de teller dus ik kan er nog niet veel over kwijt. Ik zal mijn ervaringen en verbruik hier proberen bijhouden. Iets wat me wel meteen opviel: vrij veel witte rook uit de uitlaat! Is dat typisch voor CNG? of typisch voor nieuwe wagen? of eerder door de koude? (zoals een diesel ook kan hebben) Of een combinatie van alle drie?
 13. "Bedankt voor jouw e-mail van 10/12/2020.Graag verwijzen wij je hiervoor naar onze website.Momenteel is het niet mogelijk om op de nieuwe website de link terug te vinden met toekomstige Dats24 stations en uitbreidingen naar CNG.. Op uw vraag of er CNG zal aangeboden worden in de nabije toekomst kan ik u helaas geen antwoord geven.Aarzel niet ons te contacteren indien je verdere vragen of opmerkingen hebt. Met vriendelijke groet, Danièle Klantendienst DATS24 02 363 51 52 www.dats24.be" Daar worden we niets wijzer uit...
 14. €1000 ??? Op mijn vorige wagen ( ook een skoda octavia, maar geen CNG) was dat 315 euro... ?
 15. Ik heb net een SKODA OCTAVIA COMBI G-TEC Ambition 1,5 TSI 95 kW 7DSG gekocht. Een stockwagen, wordt volgende week geleverd. Ik vroeg of daar ook een trekhaak op kon gemonteerd worden, maar blijkbaar 'mochten' zij dat niet, maar dat ik wel bij een lokale garagist kon vragen. Zou geen probleem mogen zijn, maar dan vraag ik me af wrm de officiele dealer dat niet 'mag' ? Ben er niet verder op in gegaan... maar wil wel ook zeker een trekhaak... hmmm
×
×
 • Nieuwe aanmaken...