Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

Laurens

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Laurens last won the day on March 16 2019

Laurens had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutraal

About Laurens

 • Rank
  Nieuw lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een klein CNG verslagje van mijn reis door Frankrijk (ter vergelijking, max dat ik er in België ooit in kreeg was 16kg, gaf me een range van net iets meer dan 400km) -een eerste keer getankt in Caen, zo'n 13kg er in gekregen, 350 km mee kunnen rijden. Net en vlot vindbaar station. -dan doorgereden tot in Les-essarts-en-bocage, pas geopend station, dus heel net en modern. Pas op, geen enkele van de locaties die ik online vond hiervoor klopt, ik heb de aanduiding op de kaart van gaz mobilité gevolgd en die heeft me wel rechtstreeks naar het station geleid (midden in een industriepark naast snelwegafrit). 13.75 kg getankt, 290 km mee gereden, auto gaf aan dat ik nog zo'n 40 km range over had. -volgende stop was Bordeaux, naturgy station aan de 'avenue des trois cardinaux', hier heb ik bij mijn deels volle tank 11.5 kg gevuld, waarmee ik nog 250 km reed (nog 65 km range over toen ik volgende keer ging tanken). -dan 2x getankt in St-Vincent de Tyrosse, dicht bij een hele grote E. Leclerc en goedkoop (96 cent per kilo ongeveer), deze maakte wel heel veel lawaai bij opstarten en verder opvullen. Eerste maal 11kg bijgetankt bij restje uit Bordeaux, 310 km mee gereden met voor 40km over. Tweede maal 12.4 kg bijgetankt, 170 km mee gereden en nog 180km over. -terug langs Bordeaux gepasseerd en in zelfde station 6.8 kg bij mijn halfvolle tank gegooid, uiteindelijk zo'n 345 km ver geraakt voor tank leeg was. -op onze weg noordwaarts gisteren wouden we dan met een bijna lege benzinetank in Bourges gaan tanken. Eerst verkeerd geleden en toevallig aan een ander Engie station (vlak aan snelweg in industriepark) terecht gekomen, jammer genoeg enkel voor kaarthouders. Uiteindelijk in centrum station geraakt, maar toen ik mijn kaart in machine stak was hij 10min aan het verwerken en verscheen er uiteindelijk 'hors service'. We hebben engie gebeld en ze gingen een technieker sturen, maar hadden geen idee hoe lang het zou duren. Uiteindelijk samen met een stel Nederlanders die achter ons wachtten zonder CNG weggereden. -Laatste tankstop in Frankrijk was de total in Orly, ik vond de routebeschrijving van gibgas een beetje misleidend, in plaats van industrieterrein in te slaan voor de rue des lancés, rij je beter rechtdoor op de grote baan, station is gewoon in een groot total tankstation langs de grote baan (tegenover de IKEA). 13,5 kg getankt, aan dikke 90 cent per kilo, 350 km ver mee geraakt.
 2. Ik heb hier afgelopen week 2x getankt, auto geraakte 2x zonder problemen bijna helemaal vol (niet minder dan ander station in Frankrijk). Wel 1 pomp van de 2 defect beide keren dat ik er langs ging. Station in St-Vincent de Tyrosse is inderdaad een topper, ook 2x getankt, goedkoopste CNG die ik al vond in Frankrijk (en gaf hele goede range en vulling ook).
 3. Weet iemand van jullie meer over het CNG station in Clermont-Ferrand? Voor de vakantie ga ik een weekje in die buurt verblijven, maar buiten dat geplande station is er daar geen enkel CNG station. Ik vind enkel dat het ergens in 2019 zou openen.
 4. Bij mijn ibiza werkt die meter absoluut niet lineair, ik geraak gemiddeld zo'n 375-400 km met een volle tank (kleine 16kg), maar eerste 100 km gaat er maar 1 blokje van de 8 af. Iemand enig idee hoe dat komt?
 5. Hallo iedereen, Deze ochtend ben ik mijn nieuwe Seat Ibiza reference op CNG gaan ophalen. Het is mijn allereerste wagen en ik ben heel benieuwd naar mijn avonturen er mee!
×
×
 • Create New...