Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder

Opel Corsa op CNG !

Recommended Posts

De Opel Corsa komt op CNG uit (bi-fuel).

 

Spannende tijden in de compactere regionen van autoland. Kia’s Rio is net nieuw, Ford brengt een nieuwe Fiesta op de markt en Volkswagen en Seat lanceren een nieuwe Polo en Ibiza. Opel herlaadt de wapens en brengt al in 2018 een hagelnieuwe Corsa op de markt!

De Corsa E die in 2014 in Parijs aan de wereld werd voorgesteld, mocht op papier dan wel de vijfde generatie van Opel's B-segment zijn, in de praktijk is het een herziene versie van voorganger Corsa D. Dat is ook direct de reden dat de auto wat betreft het formaat zo goed als ongewijzigd is. In 2018 verandert dat. Na slechts vier productiejaren gaat de huidige Corsa met pensioen en maken we kennis met deze compleet nieuwe Corsa F!

General Motors
Zoals te verwachten valt, staat de Corsa F wél op een compleet nieuwe technische basis die niet alleen voor meer interieurruimte, maar ook voor een lager gewicht zal zorgen. Deze nieuwe generatie van General Motors' Gamma-platform draagt de naam G2SC en krijgt ook een plek onder de nieuwe generatie Chevrolet Aveo. Want inderdaad: de ontwikkeling van de Corsa is al in volle gang, dus deze auto is nog een echte General Motors-Opel. Het ruimtelijke broertje van de Corsa, de reeds gepresenteerde Crossland X, is wel al in samenwerking met het nieuwe moederbedrijf PSA ontwikkeld. De huidige Corsa weegt niet noemenswaardig meer of minder dan zijn voorganger, maar generatie F zal tot zo'n 100 kilo verliezen. Tegelijkertijd wordt de auto echter aan alle kanten groter. De achterpassagiers profiteren daarvan, maar ook de bagageruimte zal toenemen.

Volwassen
Wat uiterlijk betreft, slaat Opel een behouden maar volwassen weg in. De speelsheid van de huidige en voorgaande generaties lijkt plaats te maken voor een serieuzer design, een ontwerptaal die sterk leunt op het lijnenspel van de Astra en de nieuwe Insignia. Terwijl laatstgenoemde z'n vierdeurs sedankoetswerk verloor, is het bij de Corsa de driedeurs koets die een onzekere toekomst heeft. Deze carrosserievariant weet in alle segmenten steeds minder kopers te verleiden.

Op het gebied van infotainment gaat de boel eveneens op de schop. De jongste versie van Opels IntelliLink zal, tegen een meerprijs, zijn weg naar de nieuwe Corsa vinden. Het systeem kan onder meer met Android Auto en Apple Carplay overweg. Natuurlijk is ook onder de motorkap alles straks weer helemaal bij de tijd.

OPC
De ongeblazen 1.4 die nu in het vooronder van de Corsa ligt, zal naar verwachting het veld moeten ruimen. Wel keert de 1.0 driecilinder turbomotor terug. Die driepitter is vandaag de dag met 90 en met 115 pk te bestellen. We verwachten dat Opel deze krachtbron nog wel enigszins bijschaaft alvorens hem in de nieuwe Corsa te lepelen. Opnieuw staat een Bi-Fuel, die ook met aardgas overweg kan, op de planning en is er een CDTi-dieselmotor om de veelrijders te behagen. Bovenaan de ladder komt ongetwijfeld weer een OPC te staan. Ter herinnering: de huidige OPC heeft een 207 pk sterke 1.6 Turbo aan boord. In 2018 weten we meer, dan zal de Corsa zijn mannetje staan in het dan grondig vernieuwde slagveld van het B-segment.

 

Bron: autoweek.nl


Beheerder van Aardgasrijder.be en Wallieweb
Verbruik van onze VW Touran 7-zit gezinswagen 1.4 TSI 150 Pk met trekhaak (voornamelijk H-gas) 901811_3.png 170.000 km  and counting

Verbruik van mijn Skoda Octavia Combi 1.4 TSI 110 Pk met powerbox (voornamelijk H-gas)  709858_5.png 65.000 km
(wagen verkocht en vervangen door een C4 Grand Picasso Diesel als caravantrekker en vakantiewagen :$)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook Opel wil zijn deel van de CNG niche opeisen en terecht. Ziet er goed uit dat ook zij hun aandacht verder gaan toespitsen op deze brandstof. Meer concurrentie en voor de diehard-Opelrijders een extra motivatie om groener te gaan rijden. Binnenkort gaat het echt aanschuiven worden aan de tankstations met al die nieuwe gasblazers op de weg :D

Edited by muscles
Gaan spitsen? Nee. Gaan toespitsen: ja. Diehard is de juiste schrijfwijze: http://www.woorden.org/woord/diehard
  • Vind ik leuk 1

AUDI A3 Sportback g-tron  807461_5.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eens je moet aanschuiven om te tanken is de kans groot dat je jouw tanks weer niet vol krijgt...:/


Spritmonitor Skoda Octavia Combi (L en H+ gas gecombineerd): 745990_5.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

De compressor-reserves van het station zullen wel meer aankunnen dan één vulling . het tankstation heeft buffers in kaskade op verschillende druk om de tankbeurten te kunnen volgen.

Max vulling met 4 tanks :28kgr te Ninove , Hcng.

Edited by Bob

Bob, Opel Zafira 1600 , 150 pk , CNG. 5 plaatsen.40 000 km. Verbruik rond de kerk: 5.3 kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...