Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Lupuc

Leden
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Super

1 Follower

About Lupuc

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op 10/09/2019 heeft Nederland bekend gemaakt dat ze de intentie hebben om de gaskraan in Groningen vervroegd in 2022 dicht te draaien. I.p.v. 2030 !!! Ik vermoed dat we sneller van L gas naar H gas moeten overschakelen dan de planning van Fluvius. Op 25/09 zijn ze in het Vlaams parlement wakker geworden. https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1331136/verslag/1331709 Misschien een opsteker voor de gasterminal in Zeebrugge en Duinkerke. Wordt vervolgd .........
 2. Gisteren voor de eerste keer bij Dats Vosseschijn Antwerpen gaan tanken. Er kan uitsluitend Cng L worden getankt aan de 4 pompen. Omdat er op dat moment aan pomp 1 en VW Up! Stond te tanken nam ik pomp3. Tankklep aan rechterzijde. Na de betaalkaart te hebben ingevoerd zag ik dat het pistool voor vrachtwagens was. Moeilijk om betaling te annuleren. Geen pictogram op pomp noch op de vloer gevonden! FAIL ! DATS 24 dit moet duidelijker . Ben dan naar pomp 4 gereden! Bij lege tanks kon ik maar 13kg tanken (normaal 15kg) Info : Pompen 1&2&4 zijn voor personenwagens ! Even Poging ondernomen om contact op te nemen met Dats,maar niemand op zondag natuurlijk bereikbaar. Misschien vandaag nog eens proberen.
 3. Vandaag CNG getankt in Arnhem Westervoortsedijk 71a. Perfecte installatie van PitPoint met 2 pompen aan de linkerzijde van het Shell station! De CNG pomp werkt perfect. 14,8 kg kunnen vullen. Mijn tanks (15kg waren juist leeg) 1,134 euro/ kg Opgelet’: aan de rechter zijde van het station wordt er gewerkt aan een nieuwe waterstofinstallatie. Er hangt ook een paneel van PitPoint. Laat u niet misleiden !! Binnen een straal van 2 km zijn hier 3 CNG stations. Wat en luxe.
 4. Beste Caroline, als ik kan kiezen welk gas, dan kies ik vooral H+ of H gas. Ik woon in de buurt van 2 L-gas stations en daar tank ik het meest. (beide op 2 km) Maar met H+ daar doe je meer km mee ,maar dan moet ik omrijden. Zoals de meesten hier, tanken wij gas wanneer er een station beschikbaar is en om zeker niet op benzine te moeten rijden. Ik heb mijn wagen 1 jaar en heb 2x voor 20 euro bezine getankt om het systeem eens te laten werken. Ik ga met plezier cng tanken. Veel succes met je enquête.
 5. Bij Q8 op de Bredabaan in Schoten ook reeds voorgehad dat boordcomputer 80 % en andere keer 90% aangaf voor L gas. H gas kwaliteit. In Sint Niklaas is voortreffelijk. Ik ga binnenkort eens in de Vosseschijnstraat tanken se.
 6. Bij Dats24 heb ik soms minder dan 15kg getankt dan in andere stations. Veel hangt af van de vuldruk. Maar het komt ook in ander stations voor. Dats24 haalt toch ook zijn gas uit het aardgasnet,of heb ik het verkeerd voor? Bijna in heel de provincie Antwerpen hebben we flutgas. Hopelijk krijgen wij hier snel hoogcalorisch gas op het net.
 7. Mijn Golf 7 Variant heb ik 20 februari 2018 besteld en eind mei van dat jaar werd hij reeds geleverd. Jammer dat Skoda zijn belofte niet kon waarmaken. Nu even iets over de "specs". De tank van 50 liter heb ik nooit vol want in België en Nederland rij ik op CNG. Voor Frankrijk Is de kleinere tank dan weer iets te krap, zeker op autosnelwegen waar de benzinestations verder uit elkaar liggen. De autonomie van de nieuwe CNG-modellen mocht toch iets groter zijn. Neem maar een voorbeeld aan de VW Caddy. Toch benieuwd naar de ervaring van de nieuwe 1.5 met 130 pk (die 1.4 van mij rijdt al zo goed). Veel plezier met je nieuwe Skoda !!
 8. Een gouden tip: indien het pistool na het ontgrendelen niet loskomt, trek je de metaalkleurige ring gewoon wat naar achter. Ik heb het een keertje voorgehad en zo kunnen oplossen. Beide type vulpistolen hebben zo een ring. Er is niets mis met de wagen.
 9. De eerste keer dat je cng gaat tanken is spannend. Bij Dats24 gaat dat heel vlotjes. Zelfs even snel als benzine tanken. In Kallo bij Total is het met een draaiknop. Altijd zorgen dat de knop haaks op de vulrichting staat bij het aankoppelen en dan 180° verdraaien. Bij einde tankbeurt de knop terug 180°verdraaien. Indien de vulpijp niet loskomt, trek je de metalen ring een beetje naar achter. Er is hier op de website ook een filmpje met een perfecte uitleg. Ik heb zo al eens een dame geholpen die daar voor de eerste keer kwam tanken. Een leuke babbel en glimlach,daar doe je het toch voor.
 10. Volledig mee eens. Onze oudste diesel bj2000 ingeleverd en ecopremie ontvangen. De prijs van de CNG wagen aan de prijs van de benzineversie tijdens het vorige autosalon 2018. Op de koop toe hebben we 2 CNG tankstations in onze gemeente en is onze gemeente volop bezig om hun wagenpark op CNG om te schakelen. Ondertussen ben ik dichter bij huis gaan werken en heb ik onze 2e wagen die een roetfilter had ,verkocht. Extra voordeel. Ik rij namelijk veel te graag met onze Golf7 TGI. Ik ga terug met plezier naar het tankstation. We proberen zoveel mogelijk op CNG te rijden en dat lukt aardig. Ondertussen heeft de wagen reeds 7000km,op de teller. Nu heel wat steden in Europa de diesel gaan verbieden, besef ik dat we de juiste keuze hebben genomen. Een beperkt aanbod van tankstations in andere landen nemen we erbij. Hopelijk volgt Frankrijk de groei van Duitsland en Italie. Zelfs op de occasiemarkt scoort de CNG top.
 11. Ik heb hetzelde probleem als pluxy. In het buitenland geeft de gps de cng stations van in de nabijheid van mijn woonplaats. Er is wel een truukje. In de opties kan je max 10 soorten POI op je kaart laten projecteren. Neem uitsluitend CNG stations en je krijgt ze allemaal. Hotels ,ziekenhuizen,café 's of politiekantoren heb je niet altijd nodig. En dit werkt ?
 12. Trekhaak werd maandag gekeurd tot 750kg. Eerst volgende keuring in 2022 ?. Persoonlijk vind ik het geldklopperij voor een trekhaak af fabriek. Maar waar trek je de grens.
 13. Vadaag mijn nieuwe Golf Variant Tgi gaan ophalen. 14 dagen na productie. Perfecte timing van Vw. Vandaag heb ik de Cng tank zo goed als leeg gereden na een rit van 300km. Ik ben wat gaan cruisen in Nederland langs de rivieren. Mijn eerste ervaring aan de Dats24 pomp te Schoten was een succes en een plezier voor de portemonnee . Ik moet nu nog wel naar de technische controle voor de eerste ingebruikstelling van mijn af-fabriek trekhaak. Foto's komen later deze week.
 14. Vw Golf Variant Dsg Tgi besteld:22/02 voorziene levertijd 1e week juni in productie:18/05 Afwachten nu .....
 15. Proficiat . Deze kleur is mooi voor dit model. Toch veel plezier met je nieuwe Golf Variant. De cng sticker staat daar op een perfecte plaats. Ik ga hem daar ook kleven. Anders juist boven de as van de achterste ruitenwisser. Heb ik ook al gezien. Allee , mijne variant heb ik hopelijk begin juni.
×
×
 • Create New...