Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Ouro

Leden
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutraal

About Ouro

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op weg naar de Dordogne zaterdagochtend getankt in Orly vlakbij de A86. Inderdaad rekening houden met openingsuren. Omdat de pomp in Limoges gesloten is in het weekend omgereden naar Bourges. Die pomp werkte ook prima. In de Dordogne resterend gas opgereden en verder met benzine rondgereden. Op de terugweg in Limoges getankt aan de Engiepomp. Niet volledig vol kunnen tanken maar toch vlot in Bonneuil-sur-Marne (Parijs) geraakt en daar midden in de nacht nog kunnen bijtanken nadat ik erachter kwam dat de pomp in Marcoussis inderdaad niet werkt. Eerste vakantie in Frankrijk met CNG-wagen en al bij al lukt het best. Het heeft zelfs iets avontuurlijks om die kleine pompjes her en der verstopt te ontdekken. Maar elk zijn meug natuurlijk. Bonne route!
 2. Dat treft. Vandaag voor het eerst benzine getankt. De BC gaf al enkele dagen aan dat de tank leeg was. Er ging ook maar een goeie 9L in. Dacht ook dat het meer had moeten zijn.
 3. App-connect met telefoonvoorbereiding vind ik zeer handig voor navigatie (waze of google maps), muziek (spotify of deezer) en handen-aan-het-stuur bellen. Zou ik zo opnieuw kiezen. Het kunstleder icm met rubberen vloer is handig met mijn drie kleine koters, wel jammer dat de achterkant van de tweede en derde zetelrij niet in kunstleder is. Hondenhaar blijft er dus aanplakken. Een misser vind ik. Net zoals de elektrisch inklapbare spiegels alleen manueel in te klappen zijn als je nog in de auto zit. Ze klappen dus niet automatisch in wanneer je de auto sluit. Onbegrijpelijk. Ik heb gekozen voor beide packs die nu aan een spotprijsje staan (99euro). Een aanrader omwille van de mistlichten, DAB radio (dat geluid!) en inklapbare verwarmde zijspiegels en andere snufjes. Indium grey was in de running samen met mojave beige. Het is het laatste geworden. Modderspetters vallen dan niet zo op. Succes met je aankoop!
 4. In mijn vorige auto (Citro├źn Berlingo) kon mits 1 zetel opgeklapt mijn fiets volledig in de auto (zowel koersfiets als 26" mtb). Bij een gewone Caddy zal dat ook wel lukken. Bij mijn huidige Caddy maxi past ie volledig in de koffer. Hij rijdt wel minder vinnig als mijn 1.6 diesel. In de Ardennen vorige week heb ik toch moeten inschuiven tussen de vrachtwagens. Volgeladen weliswaar.
 5. Ik had die kaart nog niet gezien. Dat geeft moed. De kogel is nu door de kerk. Bedankt!!
 6. Caddy Maxi ? Ik kan natuurlijk rijden tot de gas op is en dan om de 150 km tanken. Wel een beetje gedoe vind ik.
 7. Ik sta op het punt een nieuwe auto op cng te kopen, maar het enthousiasme daalt evenredig met het aantal tankstations te vinden in Frankrijk, zeker op de weg naar Bretagne alwaar ik gaarne vertoef. Zonde eigenlijk, want dit zou voor mij een afknapper zijn. Ik hoop dat er hier iemand mij kan tegenspreken zodat ik toch met een gerust gemoed me naar de garage kan begeven. Anders wordt het waarschijnlijk een diesel of benzine...
 8. Ik vind het ook maar magertjes. Is het niet beter kunnen of van niet willen? De caddy heeft toch 25 kg? Is die chassis dan zo anders?
 9. Wordt de lentekorting vaak niet bovenop de garagekorting gegeven? De ene komt van de importeur (D'Ieteren) en de andere van de dealer. Of geloof ik nog te veel in SInterklaas?
 10. Ik stond ook op 't punt om deze week een Variant te kopen. Helaas geldt de lentekorting niet meer, nochtans tot 3/05. Wss door teveel bestellingen. Net die korting trok me over de streep om nu op CNG over te schakelen ondanks dat mijn auto nog prima rijdt. De garage had me bijna een caddy verkocht, maar na de huidige berlingo wil ik toch iets sportiever. Ondertussen ben ik te warm gemaakt om nog terug te krabbelen. Wordt wss een variant of octavia uit Duitsland. + voor Variant: composiettanks, zuiniger, groter aardgasbereik, meer pk + voor Octavia: goedkoper in onderhoud, meer passagierruimte, meer bereik door benzinetank Klopt mijn lijstje? Nog iets aan toe te voegen?
×
×
 • Create New...