Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

JoskeBoe

Leden
 • Items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

JoskeBoe won de laatste dag op 22 januari 2016

JoskeBoe had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JoskeBoe's prestaties

Aardgas ontdekkingsreiziger

Aardgas ontdekkingsreiziger (3/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • Eerste bericht geplaatst
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

10

Reputatie

 1. Tja, die hybrides.... jammer dat de overheid daar is ingetrapt, in Nederland weten ze ondertussen beter.
 2. JoskeBoe

  Auto op aardgas???

  De levensduur is niet minder dan een andere wagen, de verbranding is schoner en er zitten verstevigde kleppen in de CNG-wagens. Het is zeker niet zo dat een aardgaswagen sneller verslijt, er zijn in het buitenland veel wagen die 300.000 -700.000 km hebben gehaald zonder motorische problemen. In duitsland zijn er veel taxi op CNG. Dit zou je niet mogen afschrikken Els
 3. Ik zie dat op aardgasrijder.be een kaart wordt gebruikt met tankstations van Belgie die op meerdere websites wordt gebruikt, zijn jullie van plan om een eigen kaart aan te bieden waarop je het type gas kan selecteren? Regio? Routeplanner? ....?
 4. haha ze hebben alleszins goed gekozen om in te zetten op CNG
 5. Leuke discussie hier Tja, brandstofprijzen.... het is me wat. Ik begrijp Jean en de aardgasfederatie is niet geheel doorzichtig in hun berekeningen, dat is jammer. De vergelijking van 1 kg aardgas is 1.2-1.3 liter diesel is wel correct, daar treed ik aardgasrijder in bij. Het is voordeliger om te rijden op aardgas, maar momenteel is het verschil zeer klein. Ik heb het voor het milieu gedaan en voor de maandelijkse lasten op brandstof te beperken.
 6. JoskeBoe

  Verbruik Fiat Doblo

  Spritmonitor geeft inderdaad een beeld, maar je kent niet alle omstandigheden, zelf gebruik ik het ook. Voor de Doblo op CNG: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/16-Fiat/133-Doblo.html?fueltype=4&constyear_s=2010&constyear_e=2016&powerunit=2 De topicstarter wenst echter graag reacties van mensen die ermee rijden, het verbruik is ook afhankelijk van rijstijl, lading,...
 7. De berekening klopt (voor de octavia alleszins, maar bij andere wagens gaat dezelfde vergelijking op) en ook je analyse van de sterke daling van de brandstofprijzen. Op het autosalon gaf DATS ook aan dat de prijs van aardgas naar beneden moest om het terug aantrekkelijker te maken voor de consument. We zullen zien hoe lang de benzine en diesel zo laag zullen blijven staan. Gezien de serieuse daling van de prijzen is het verschil aan de pomp dan ook stukken kleiner als vorig jaar. @Jean je bent kritisch, wat een goede zaak is voor dit forum, echter was je stelling niet helemaal correct en te kort door de bocht lijkt me. Je hebt wel gelijk dat er meer informatie bij de aardgasfederatie zou moeten zijn die transparanter is als het gaat over de types gas en het rijbereik.
 8. haha ik moet toegeven dat ik dit ook ooit heb meegemaakt... 300 meter van het tankstation af (gelukkig) VW Polo
 9. JoskeBoe

  Verbruik Fiat Doblo

  Greg, ik rij zelf niet met de Doblo, maar ken wel iemand vanuit mijn omgeving die ermee rijdt, als ik me niet vergis sinds afgelopen zomer. Hij heeft de 1.4 L met 120 Pk en gaf me te kennen een verbruik te hebben net onder de 6 kg, zijn vorige Doblo diesel verbruikte 7-7.5 liter kan ik me herinneren. Ik zal hem vragen lid te worden zodat jullie cijfermateriaal kunnen uitwisselen.
 10. JoskeBoe

  Hallo

  @maarten, heb je speciale opties erbij genomen?
 11. De druk van het tankstation is inderdaad veelbepalend. Ik heb eens een keer getankt na een 2 bussen, jawel een BUS ! Toen kreeg ik veel minder in mijn tank, ik meen me te herinneren 11 kg ipv 17 kg. Dit is wel eenmalig geweest, voor de rest nog nooit last van gehad.
 12. @Aardgasrijder Ik geef persoonlijk de voorkeur aan het echte pistool, klemt snel en stevig vast. Die tweede tank is inderdaad een beetje klungelen vind ik, zowel in Belgie als buitenland kom je ze tegen, maar ik vind het ook minder stevig aanvoelen.
 13. @Seat Leon TS cng Heb je hem besteld? Ik ben nieuwsgierig
 14. Nog niet meegemaakt, ook niet bij vriesweer. Gewoon pech gehad?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...