Ga naar inhoud

Sejatlejoneffeir

Leden
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sejatlejoneffeir's prestaties

Beginnend lid

Beginnend lid (2/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Maakt vaak berichten aan
 • Reageert vaak
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

12

Reputatie

 1. Op mijn PitPoint app is er onlangs een nieuwe bij verschenen: Vilvoorde op de Schaarbeeklei. Een PitPoint langs een Total waar ook een kleine carwash is/was.
 2. Daar zal ik eens werk van maken. Ondertussen rijd ik weer vooral op L-gas, daarvan zie ik er nog niet veel op de site.
 3. Inderdaad! Hij stond op Sport, ik heb hem gelijk eens op eco gezet. Het lijkt wel op een optie van de automatische cruise control te zijn zoals het op het schermpje weergegeven wordt.
 4. Oh maar ik rijd doorgaans met mijn verbruikstellertje voor mijn neus dus weet ondertussen heel goed hoe ik ermee kan 'spelen'. Het is ook op deze manier dat mij opviel hoe zuinig bvb het traject E19 (eerder vlak) tussen Vilvoorde en Mechelen is, daar behoud ik makkelijk een 3.2 aan. Vergeleken met het stukje Brusselse ring tussen Zellik en Vilvoorde (heuvelig) schommel ik tussen 0 en 8. Jammer genoeg rijd ik vooral het heuvelige stuk. De ACC gaat meestal op 105 of 114 naargelang de drukte.
 5. Daar kan ik enkel van dromen, maar dat ligt vooral aan mijn traject heb ik al gemerkt. Op H-gas verbruikt hij gemiddeld minimum 4.2, op L-gas max 5.4 en minimum 5 Zelf berekend volgens tankbonnetje en gereden km's, mijn boordcomputer ziet het telkens ongeveer 0.6 à 0.7kg optimistischer
 6. Heb jij effectief een eco-mode op je Leon tgi?
 7. Hier dus niet. Van de hoofdletters maakt hij zelf kleintjes als ik op enter duw. Maar rechtermuisknop decimalen selecteren werkt goed genoeg voor mij. Met dat vakje ben ik toch niets geks meer van plan nadien, wat een vastbenoemd formaat ook moge betekenen. Ik zie dat jouw Octavia een verbruik haalt van 3,9kg/100km, is dat volgens de bc of ook zelf berekend? Ik heb nu zo mijn best gedaan om zuinig te rijden (ja, ik ken alle truukjes) en ik mag er denk ik vanuit gaan dat je niet al je ritten aflegt met een rauw ei onder het gaspedaal? Als ik lange ritten zou 'moeten' afleggen aan 70km/u, vlakke baan haal ik op boordcomputer ook makkelijk 2,6kg/100km, maar zo zien mijn trajecten er helaas niet uit.. eerder 1/4 centrum en 3/4 autostrade waarop ik vaak relax 110 aanhoud. (tussen 95 en 108 tijdens mijn laatste zuinigheidsrun)
 8. En ik voegde een kolom 'verbruik volgens bc' toe om op termijn indien mogelijk de afwijking op de bc te kunnen laten corrigeren. Ik ga zoveel mogelijk H-gas proberen tanken, het is een omweg van 11km, maar daar staan beduidend minder tankbeurten tegenover
 9. Ik krijg enkel foutmeldingen #NAAM? maar dat zal waarschijnlijk aan het programma liggen, ik gebruik libreoffice, en niet excel Rechts klikken werkt prima! Bedankt allebei, de data sheet ziet er bij deze een stukje deftiger uit
 10. Ik probeer het volgende keer eens, ik las vandaag pas dat ik niet de enige was die hiermee worstelde. Voor mij is de afbeelding duidelijk, dit is exact hetzelfde systeem als in Zellik bvb.
 11. Ik heb het ondertussen ook telkens voorgehad bij het tankpistool met roterende bevestiging.. na een minuutje komt die wel los. Het was gisterenavond nog 20graden. Ik hou mijn hart al vast voor de winterperiode
 12. Wat mij wel opvalt is dat mijn tank wel lijkt uit te zetten, er kan steeds meer kg in Officieel kan er 17,7kg in. Ik las hier op het forum reeds dat dit te maken kan hebben met de geleverde druk bij het tanken..? Ik blijf het speciaal vinden, aardgas tanken
 13. Je hebt oog voor detail ware mijn vakje breder geweest konden er nog veel meer cijfertjes na de komma.. (die heeft hij zelf berekend natuurlijk) Aan de garage had ik al bij aankoop gevraagd of ze zulke aanpassingen deden maar volgens de verkoper kan de facelift-versie daar niet zo goed meer tegen en doen ze het niet meer (softwareproblemen achteraf) Het zal wel niet bij alle veranderingen optreden, bij zijn eerste onderhoud zal ik het nog wel eens vragen. Ze moeten het daarom niet officieel doen hé In mijn geval vind ik het moeilijk om te berekenen want wat de boordcomputer nu aangeeft is waarschijnlijk een gemiddelde van mijn verbruiken op L- en H-gas. Ik zal straks eens kijken of ik dat all-time gemiddelde ook kan resetten Als ik nu het verschil bereken tussen de 3.6 die hij na bijna elke rit weergaf, en de 4.22 die ik echt verbruikt heb, kom ik op een 16%, dat is wellicht teveel van het goede.
 14. Ondertussen weer enkele tanks verreden op H-gas. Ik ben aangenaam verrast. Ik heb een handig blad samengesteld waarop ik alles mooi bijhoud. De laatste tank leeg gereden met een fluwelen voetje, interessant en leerrijk om eens te doen. Telkens ik een rit eindigde gaf mijn boordcomputer aan dat ik gemiddeld 3,6kg/100km (soms ook 3,4, 1 keer 3,8)had verbruikt, zoals je kan zien is dat heel optimistisch berekend. Een beeld zegt in dit geval meer dan 1000 woorden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...