Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kloeffe

Leden
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Kloeffe

 • Rank
  Nieuw lid
 • Birthday 02/17/1948

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier zou je CNG moeten vinden Zuiveringweg 7, 8243 PZ Lelystad, Nederland grijs
 2. Ben pas terug uit de Vogezen en had weer prijs in Metz, Engie CNG station was defect. Op eerste zicht bleek alles te werken maar er zat geen leven in de display. Enkele kaarten geprobeerd, echter zonder resultaat. Gelukkig had ik in Merl kunnen tanken. Dit is de derde keer dat de CNG pomp in Metz buiten dienst is. Engie zou in 2018 100 nieuwe CNG stations bouwen. Waar blijven ze? Ze kunnen hun bestaande nog niet onderhouden.
 3. In Veurne is er eveneens een ROMAC station. Je kan er als privé CNG tanken. Verleden maand ging ik er tanken zonder probleem. Twee dagen wilde ik terug tanken maar er stonden enkele camions aan te schuiven voor de CNG pomp, zodat er een lange wachtijd was. Ik reed door naar Ieper. Op het kantoor van ROMAC Veurne vroegen ze of ik een ROMAC kaart wilde. Vermits ik er maar passeerde nam ik die niet. Misschien kan je met die ROMAC kaart in Nancy als privé CNG gebruiker tanken? Ik vraag dit eens na bij ROMAC Veurne als ik in de buurt ben. groetjes Jan
 4. Straks rijd ik naar de Vogezen en normaal tank ik CNG in Metz. Al enkele keren was de pomp daar defect of werd mijn kaart werd niet aanvaard. Weet iemand of de CNG tank daar nog zonder problemen werkt? Er is in Nancy ook een CNG station zijn maar kunnen particulieren daar tanken? Zou een stuk makkelijker zijn om door te reizen? Kan iemand me helpen? alvast bedankt Jan Decreton
 5. Verleden week tankte ik tweemaal in Montigny-Les-Metz bij de pomp van Cirrus. Een oude afstandse CNG pomp, niet beschermd tegen regen of zon. De display waarop je je code moet intikken is in de volle zon praktisch onleesbaar en je moet je jas over de display houden om het te kunnen aflezen. Nu heb je hier de keuze tussen 3 soorten CNG (GNV Vert). GVN, ECO GVN of GNV Vert. Spijtig genoeg is er geen prijsvermelding aan de pomp. Ik tankte ECO GNV aan 1,400 € en GNV aan 1,260 € in tegenstelling met Merl (Luxemburg) waar de CNG 0,792 € kost. Maar deze keer werkte hij in tegenstelling tot vroegere pogingen.
 6. Op mijn dashbord brandt een oranje lampje. Bij controle is het de katalysator. Maar een VW Touran op CNG heeft volgens mij geen katalysator of heb ik het verkeerd voor? Bij navraag in de garage zou het aan partikels liggen in de katalysator en zolang de wagen geen vermogen verliest en het lampje niet rood wordt zou het geen kwaad kunnen. De wagen heeft probleemloos 66.000 km op de teller en had een groot onderhoud op 60.000 km. Wie weet raad?
 7. Verleden zaterdag 6 mei was ik op weg naar de Vogezen en wilde tanken in Merl Luxemburg. Aan de CNG Aral pomp hing een handgeschreven bericht dat ik me eerst moest aanmelden bij de stationsbediende. Ik moest een keuringscertificaat van de CNG installatie voorleggen, daterend van december 2016. Mijn VW Touran is 2 jaar oud en dus nog niet gekeurd. De bediende weigerde me te bedienen zonder dit certificaat....! Zijn alle CNG tankstations in Luxemburg zo? Heeft iemand hier weet van? Gelukkig verder kunnen rijden door te tanken in Thionville.
 8. Weet iemand of er al CNG kan getankt worden in 54710 Fléville-devant-Nancy? Er werd verleden jaar vermeld dat in voorjaar 2017 er zou kunnen getankt worden door particulieren en ook betaald worden met bankkaart. Blijkbaar voorheen niet. Ondertussen is het nu voorjaar en mijn vraag is of dit CNG-station reeds operationeel is voor particulieren? Volgende week vertrek ik naar de Vogezen. Twee jaar geleden was het een ramp om met CNG tot daar te geraken daar het CNG station in Montigny-Les-Metz niet operationeel was.
 9. Verleden week op vakantie in de Baie de Somme. Van thuis (Halle) naar Amiens gereden waar ik zogezegd kon tanken en dan zo onbezorgd verder vakantie kon voortzetten. Ter plaatse, eerst moeten zoeken naar de pomp en dan moeten vaststellen dat de pomp "hors service" was.... Het was zondag en nergens geen contactnummer. Dit had ik verleden najaar ook voor in Metz, daar werd geen enkel kaart aanvaard!. Is er geen update voor defecte en niet voor buitenlanders CNG stations . Er zijn er al zo weinig in Frankrijk en als je dan maar 90 km actieradius hebt met benzine dan is het van pompstation naar pompstation rijden en als ze dan nog leeg zijn wegens staking dan is je vakantie wel snel verpest. Gelukkig zijn we wel thuis geraakt mat een extra datje benzine.....
×
×
 • Create New...