Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Gas en Elektriciteit vergelijken doe je op aanbieders.be

kitobeer

Leden
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

kitobeer last won the day on January 13

kitobeer had the most liked content!

Community Reputation

51 Super

About kitobeer

 • Rank
  Gevorderd lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Super handig, daar kom ik genoeg langs. Anderzijds ga ik altijd trouw tanken bij de Esso in Turnhout nog nooit de Q8 geprobeerd. Omdat ik altijd standaard 28.50 kilo kan tanken in mijn 26 kilo-flessen. Prima deal zeg ik. Tegenwoordig zit mijn verbruik op 5.5 en met de airco volle bak aan zelfs maar op 5.6, ideaal. Mijne auto verdient zichzelf terug sinds ik van diesel naar aardgas ben overgestapt.
 2. straks word er een wedstrijdje gemaakt om mijne zonnebloem cng caddy te spotten. hahahahaha Grote kans op hoor. Ik rij 40 000 km per jaar door gans belgie en nederland. Omdat ik op de weg ben als paardensportmasseur. Ik kijk uit naar de foto. btw ik ben nog ooit zo vaak op korte tijd geflitst als met de cng caddy. en altijd waar ik maar 50 km/u mocht. grrrrr
 3. kitobeer

  Zomerbanden

  Tuurlijk wel. Ik ben in januari mijn auto gaan ophalen en mijn nieuwe all season banden gaan laten wisselen . En 4 dagen later naar oostenrijk gereden. Staan 3 sneeuwvlokjes op dus je mag er gewoon mee rijden. En we hadden 20 cm sneeuw met naar huis te komen de gps stuurde mij lekker de kleine weggetjes op ik dacht nog shit. Maar ik reed overal vlotjes door.
 4. Is het echt. Vlak voor mijn deur. Heb jij nu al een krik inmiddels. Ik ben dat helemaal vergeten. Maar ik heb een lastige periode achter de rug na het verlies van mijn paard.
 5. kitobeer

  Zomerbanden

  Ik rij al jaren met all season banden van Good year . 89 euro geplaatst per band. Nog nooit geslipt. En ik heb met mijn laatste paar 80 000 km gereden. Die waren dan ook helemaal kaal op het laatst. Voor mij niks anders meer.
 6. Je hebt een reserve kit. Of je moet zoals ik per ongeluk in het contract hebben zitten dat je wel een reserveband krijgt en die in je koffer plaatsen. Heb ik ook gedaan. Aangezien ik 2x per jaar lekke band heb. Ik kreeg hem eerst niet maar men moest wel.
 7. Ik rij altijd tot de cng op is. Daarna ben ik nog even lui om naar de pomp te gaan en gebeurt het dat ik nog een 20 km op benzine rij. Wat ik merk is dat hij nog een keer of 3 op gas overgaat en zegt dat het gas op is. Ik krijg nog steeds 28,70 kg gas in mijn tanks van 26 kg. En ik heb nu al 3 keer mijn benzinetank leeg gereden. Op ruim 6000 km.
 8. Omdat een grote caddy voor mij gene meerwaarde is. Maar let wel op mijn km verbruik is allemaal met L - gas he. Ik kan de getalletjes ook niet mooier maken dan ze zijn. Ik heb in de bergen in oostenrijk zuiniger gereden dan mijn dagelijkse ritjes hier. Maar als ik uiteindelijk de rekening maak zit ik nu op 6 cent de km en vroeger op 11 cent de km. Dus toch behoorlijk goedkoper. Dan maar een keer meer tanken. Ja ik heb naar oostenrijk een jerrykan benzine meegnomen omdat het toen heel slecht weer was en ik bang was om stil te komen te staan in een file met -14gr . Maar bijlange na niet nodig gehad.
 9. Ik las hier van de week ergens dat iemand adviseerde om toch met regelmaat benzine te rijden. Mij was gezegd vanuit de vw garage dat dit niet vaak nodig is. Maar ik merk wel verschil in rijgedrag wanneer ik met gas rijd , rijd ik veel soepeler tussen mijn schakelingen dan wanneer ik overga op benzine. Met benzine voelt het zeer gevoelig aan en zeer vlug. En durf ik wel eens te schokken met schakelen omdat k het niet gewend ben en al zeker niet van met mijn oude diesel. Ik rij liever op mijn gas eerlijk gezegd. Maar hoe vaak moet je nu benzine rijden?
 10. Nee ik rij maar 100 km op met mijn bezine tank en ik heb een kleine vw caddy. En hier zit inclusief het stukje reserve in. Hij springt bij de laatst 25 km op reserve. En dan slurpt hij echt benzine. Met mijn cng tank haal ik meestal 450 km . Maar dat is zonder snelweg. Mijn advies goed op cruise control rijden en houden aan de max snelheid dan is hij het zuinigst. In tankinhoud valt het me een beetje tegen. Echter in mijn portemonnee helemaal niet. Vooraf proberen uit te stippelen waar de stations liggen en helaas moet je navigeren van station naar station. Vond ik ook een ergerlijk ding. Je zou toch verwachten dat je in je navigatie app gas zou kunnen toevoegen en dat je dan zelf kunt kiezen bij welk vlaggetje je dan stopt. Ik ben ook binnen de week op vakantie vertrokken naar oosternrijk. Maar duitsland en oostenrijk waren geen probleem om te tanken. Eens aan de glosgnocker wel. En ik moest heel erg wennen aan de rijervaring. Ik kwam van een 1900 tdi. En het verschil voel je echt wel. Dat ik vroeger een redelijke linksplakker was doe ik dta nu echt niet meer want anders rij ik echt in de weg. Succes en laat weten hoe het is gegaan. Als je nog vragen hebt stuur ze maar op.
 11. Ja klopt laagcalorisch gas bij maes (Esso). Toch wordt het gas beter, ik merk nu dat het op 90% kwaliteit zit IPV de vaak 80%
 12. Hier staat hij al heel februari op 0,98 voor laagcalorisch gas. Hoeveel betalen jullie voor hoog calorisch gas?
 13. Jamaar dat wist ik he. 40 000 km /j. Ik vind het eigenlijk een beetje zonde. Maar het zijn heerlijke rij kilometers. Ik had gisteren eens uitgeteld hoeveel ik normaal had betaald voor mijn km en hoeveel nu. Als ik die 5000 km had gereden op diesel had gereden rekening gehouden met mijn verbruik dan was ik 715€ kwijt geweest. 5000 km op cng rekening gehouden met mijn verbruik en de pech dat ik enkel toegang heb op laag calorische kwaliteit dit heeft me tot nu toe 311 € gekost. Inmiddels weet ik dat mijn verbruik op 5.1 kg/100 km zit. Om een idee te geven. Ik tank steeds bij de Esso in turnhout en krijg hier meestal 28,50 kg in mijn tank Van 26kilo. Laatste toen ik mijn benzine had leeg gereden en ik ging alles bijvullen heb ik zelfs 29 kilo cng getankt. Dus ik houd aan 28 kg hier rij ik 450 km mee. Maar laag calorisch gas . En ik rij 45 km per dag op werkdagen dus veel starten en stoppen. In de bergen rijden was voor mij veel goedkoper.
 14. Zalige wagen. Ik heb een korte versie. En op 1, 5 maand al 5000 km op mijn teller gereden.
 15. pit point app is gratis en vind ik veel beter en vind evengoed andere stations zonder pitpoint punt. Bij beide apps kun je geen route berekenen. En als je een station zoekt en vind kun je toch doorklikken. Ik heb de gib gas app maar is zijn 4 euro niet waard. Maar dat is mijn mening
×
×
 • Create New...