Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Josy

Leden
 • Aantal items

  86
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door Josy

 1. Daar staat al geruime tijd een betaalterminal. Ik kan er de laatste weken wel slechts een zeer beperkte hoeveelheid tanken. Er ligt een blad bij de pomp dat de installatie gas kan leveren voor 30 auto's per dag. Misschien dat de installatie wegens het extra vakantieverkeer niet kan volgen. Prijs is vorige week gestegen naar 1,57 euro. Ik geloof dat andere leden hier op het forum nogal eens doorrijden tot aan het Aral tankstation in Merl.
 2. Met de runderen van Taverneux gaat het van kwaad naar erger. Zij hebben blijkbaar inspiratie opgedaan in Rusland. Onder het motto 'met minder gas meer in kas' hebben zij de prijs verhoogd naar 1,57 euro per kg. Uit het geloei dat uit de stal kwam kon ik opmaken dat dit zou liggen aan stijgende kosten, de situatie in Oekraïne en de internationale markten. Mijn vraag of ze geen originelere reden hadden kunnen bedenken werd onthaald op luid boegeroep en de opmerking dat ik dan maar mijn eigen biogas moest produceren. Een mens zou van minder het vliegend ****** krijgen. Gisterenavond konden ze maar 4,20 kg gas leveren, goed voor 94 kilometer. Ik ben van pure ellende dan maar een goedkopere tank super 98 gaan halen in Luxemburg om (goedkoper) thuis te kunnen raken. Het leven van een mens die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten gaat niet altijd over rozen. Ach man man, miserie miserie miserie...
 3. Hierbij een Duits filmpje over een dame die haar VW Golf 7.5 met de 1.5 motor na 100.000 km laat nakijken bij de specialisten van Redhead Zylinderkopftechnik. Hoewel zij zich meestal nogal laatdunkend uitlaten over de blunders die uit de VW AG-stal komen zijn ze over deze motor flink enthousiast. Bij een endoscopie (6:00) is zelfs de QR-code op een van de zuigers nog te zien. Een olieanalyse na 2000 kilometer toont geen enkele vervuiling in de olie. https://www.youtube.com/watch?v=yQ3AKj9Roso
 4. Bruno Tessenderlo daarnet ook 3,40 euro per kg betaald. Gelukkig drukt de belabberde vuldruk nog een beetje de totaalprijs...
 5. De prijs bij de boer in Taverneux blijft stabiel op 1,20 euro. Dat in tegenstelling tot de opbrengst van de installatie. Gisterenavond maar 3,12 kg kunnen tanken bij lege tanks, net genoeg voor 75 kilometer. (Vorige week 8,00 kg). Blijkbaar was mijn oproep/advies aan de runderen van Taverneux om voor meer gas te zorgen niet meer dan een scheet in een fles want zij hebben mijn oproep volledig in de wind geslagen...
 6. Laatst onderhoud 90.000 kilometer laten uitvoeren bij Patrick Dierckx in Geel. Olie + filter, lucht en pollenfilter, remolie laten vervangen en twee uurtjes werk. Ik heb hiervoor 323,15 euro moeten betalen.
 7. Zowel gisterenavond (vrijdag 15 juli) als vorige week (vrijdagavond 8 juli) slechts een halve tankvulling CNG kunnen bekomen bij de boer in Taverneux. Gisteren 8,5 kg en vorige week eerst 6,18 kg en bij een tweede poging nog eens 0,68 kg. Dat is extra jammer omdat ik graag voor een dubbeltje op de eerste rang zit, ongeacht de invloed op het milieu en/of klimaat. Ook de vullingen van diegenen die voor mij hadden getankt waren beide keren laag was te zien op het display. Vandaag zag ik de bui dus al hangen toen ik bij aankomst zag dat de vorige vulling 8 kilogram en een scheet bedroeg. Misschien dat het extra vakantieverkeer voor meer afname zorgt. Hoewel dit psychologisch misschien een goede voorbereiding is voor aankomende winter (soms is er gas en soms is er dat niet), vind ik het jammer. Daarom zou ik graag een warme oproep doen aan alle runderen van Taverneux om zich maximaal te ontlasten. Misschien kan de boer de mestproductie verhogen door via een (ver)taalrobot Tweets en uitspraken van politici voor te dragen. Als ik daar diarree van krijg dan moet dat bij die beesten ook lukken.
 8. Ik wist niet dat er ginder ook verschil zit op de kwaliteit van het aangeboden gas. Dat verklaart in elk geval het hoge verbruik. Dan is het voor mij interessanter om biogas te tanken in Jülich aan 1.35 euro per kg.
 9. Redelijk warm en lichte bries in de rug (oostenwind)?
 10. Studie van de CREG. https://www.creg.be/sites/default/files/assets/Publications/Studies/F1919NL.pdf https://prnt.sc/pdry1v Volgens de studie 13,7 kg/kWH voor LCNG.
 11. CNG-L is ongeveer 11,3 kWh/kg en CNG-H ongeveer 13,3 kWh/kg. Of het echt zoveel verschilt weet ik niet. Zelf verbruik ik nooit minder dan met het LCNG van Kallo en Tessenderlo. Het is vooral de beperkte vuldruk in Tessenderlo, Wommelgem en Heverlee die maakt dat je er niet verder mee komt in kilometers. Zelf geloof ik wel dat er een verschil is tussen LCNG en CNG-H uit het net. Maar deze discussie is al zo oud als het forum zelf, geloof ik.
 12. Gisteren trouwens in Düren, NRW, Duitsland biogas getankt aan 99,9 cent. Het deed me tijdens het tanken wegdromen over vroeger.
 13. Hahaha, je bent volgens mij toch een kerel. Droom je 's nachts over Kallo en de gassen die daar al dan niet rondspoken? Drie en half jaar geleden kwam ik na het aankopen van onze auto op aardgas hier op het forum en had je het al over het gas van Kallo. Je kunt het moeilijk loslaten blijkbaar. Doe zeker zo verder! De amusementswaarde van je bijdragen ligt erg hoog...
 14. Dat ligt aan geen van beiden maar aan de vuldruk aldaar. Die is bij de LNG-naar-CNG-installaties in Wommelgem, Tessenderlo en Heverlee extreem belabberd. Zelf ligt mijn verbruik nooit lager dan bij het LCNG (Liquid to Compressed Natural Gas) van Bruno Tessenderlo maar krijg je er slechts weinig gas in de tanks door de slechte vuldruk. Zo zal je in de praktijk verder rijden met het gas van Q8 Houthalen terwijl de kwaliteit lager is maar de vuldruk hoger.
 15. Bruno's Tessenderlo zojuist ook nog op 2.35 euro. Spijtig dat de vuldruk er zo laag lijkt.
 16. Is dat dan met dezelfde hoeveelheid getankt gas? Zelf heb ik het idee dat de vuldruk bij Bruno's laag is en in Kallo bovengemiddeld hoog. Vuldruk is toch ook wel een factor bij CNG en daarom vaak moeilijk te vergelijken...
 17. Dat wist ik niet. Ik dacht dat het voornamelijk van stortplaatsen kwam. Weer iets opgestoken.
 18. Ik vraag me wel af hoe veganistisch en vegetarisch levende mensen (samen met het antinatalisme de meest ethische levenswijze in mijn ogen) naar dit gas kijken en of ze daar hun neus voor ophalen? Het biogas zou er immers niet zijn zonder de veeteelt...
 19. Om DATS24 een hak te zetten heb ik ook mijn steentje bijgedragen. In plaats van bij DATS24 in Geel te tanken, ben ik naar de boer in Taverneux gereden. 1.20 euro voor een kilogram eersteklas GRG (Gecomprimeerd Runderdrek Gas)! In het terugkomen de prijs bij DATS Bilzen ook 4.54 euro. Voelt dan wel goed om te weten dat je aan het rijden bent aan prijzen van een jaar geleden. Ik hoop dat Jef Colruyt dit leest en zijn prijzenpolitiek nog een keertje in overweging neemt!
 20. Is er buiten de boer in Houffalize nog een boer die CBG aanbiedt? Ik heb wat zitten surfen maar kan er niets over vinden. Toevallig de installatie die gepland was in Geer?
 21. Daarnet, vrijdagavond, nog steeds 2.35 euro per kg bij Bruno's Tessenderlo. Hopen dat dit zo nog een tijdje blijft, of terug daalt naar een eurootje per kilogram. En dan zegt men dat je een oude zeur bent wanneer je zegt dat vroeger alles beter was...
 22. Laatst bij circa 81.000 km nog een keertje olie laten wisselen bij VW AG en CNG specialist Patrick Dierckx te Geel. Ook de luchtfilter heb ik laten vervangen (Mann) en bij nazicht bleken de achterste remblokken als eerste te zijn versleten. De zijn vervangen door nieuwe exemplaren van Brembo. Het is de tweede keer dat ik de auto hier heb laten onderhouden en ben nog steeds tevreden. Bij het verwijderen van de wielen werd de naaf zuiver gemaakt en gesmeerd met kopervet. Ook bij het monteren van de remblokken werd dit gebruikt (niet aan de binnenkant van de remblokken). In totaal is er anderhalf uur aan de auto gewerkt en ik was hiervoor 311,40 euro kwijt (inclusief btw).
 23. Inderdaad. En dan was ik nog vergeten te vermelden: je betaalt geen vijzen van de bodemplaat die elke keer worden vervangen (of toch alleszins aangerekend) of een olieplug.
 24. Bij 67 704 kilometer wegens het verstrijken van de fabrieksgarantie, in een poging om het onderhoud goedkoper te doen worden en de wachttijd tijdens het onderhoud tot een minimum te beperken heb ik enige tijd terug voor de eerste keer het onderhoud laten uitvoeren door een onafhankelijke garage. Mede op aanraden hiervoor gekozen voor Patrick Dierckx te Geel, Larum. Patrick is gespecialiseerd in VW AG-merken, kan ook aan het aardgasgedeelte van de wagen werken en verkoopt zelf ook auto's op aardgas. Afspraak maken ging vlot en heb een goede indruk overgehouden aan deze eerste ervaring. De werkplaats was net en goed uitgerust en de zaakvoerder heeft het onderhoud zelf uitgevoerd en lijkt me erg grondig te werk te gaan. Dit vind ik een voordeel omdat na een tijdje je auto goed gekend is. De gebruikte olie is van het merk Wolf en volledig synthetisch (5W40). Ook werd er geen ontsmettingsbijdrage gevraagd en is er de mogelijkheid tot het vervangen van banden. Heb voor het wisselen van de motorolie, een extra liter olie van het vat en een ruitenwisser voor achteraan 164,00 euro betaald. (Zelf betaald en geen korting of andere voordelen ontvangen voor deze positieve beoordeling.) Dit is dus alleszins goedkoper dan bij de Volkswagen-verdeler.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...