Beste Willy Ik rij zelf met een Skoda Octavia Combi, maar …

Reactie op 15 redenen om over te schakelen op CNG door Aardgasrijder.

Beste Willy

Ik rij zelf met een Skoda Octavia Combi, maar op het aardgasrijder forum (https://www.aardgasrijder.be/forum ) zijn er een aantal aardgasrijders van de Caddy en de Caddy Maxi. Als je bent geregistreerd kan je vrijblijvend contact nemen met hen of een onderwerp openen om naar hun tevredenheid en ervaringen te vragen. De Caddy komt frequent voor op het forum en is een stille wagen.
https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/16-verbruik-vw-caddy-maxi/
https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/348-vw-caddy-maxi-dsg/
https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/346-cng-caddy-met-trekhaak/
https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/312-cng-caddy/
https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/185-vw-caddy/
https://www.aardgasrijder.be/forum/topic/143-caddy-maxi/

Mvg Jurgen
Beheerder Aardgasrijder.be

Aardgasrijder Heeft ook gereageerd op

15 redenen om over te schakelen op CNG
Leuk dit te lezen.
Registreer je zeker op het aardgasrijder forum (https://www.aardgasrijder.be/forum) en deel je ervaringen. Er zijn al een aantal Caddy (maxi) rijders. Veel pleziet met je CNG-wagen en veilige kilometers gewenst.

Mvg Jurgen


15 redenen om over te schakelen op CNG
Beste Jeroen

Bedankt voor je vraag.
Het is zeer moeilijk te voorspellen welk verbruik je gaat hebben met een BMW4 serie 186Pk cc. Als ik kijk naar een vergelijkbare wagen qua grootte en gewicht (motor is moeilijk) dan kom ik uit bij een VW Passat 1.4 TSI (150 Pk) of Opel Zafira 1.6 (150 Pk – deze is wel een andere klasse en hogere wagen) of een VW Touran (2.0L ook andere klasse en hogere wagen) dan mag je rekenen op een verbruik tussen 5-5.5 kg op H-gas (0.99 € / kg). Met L-gas zit je dan rond 6 kg (0.85 € / kg). Het betreft hier een gemiddeld verbruik uiteraard en veel is afhankelijk van je rijstijl. Als ik je verbruik zie op benzine, dan ben met je BMW 4 een rustige chauffeur, het verbruik op CNG kan je dan ook wel makkelijk halen denk ik.

Wat betreft de kostprijs voor de plaatsting van een CNG-installatie kan ik je niet dadelijk een exacte prijs geven, je kan hiervoor best contact opnemen met een erkende installateur. bv. AGS Olen plaatst naast CNG ook LPG, wellicht dat je dit ook kan laten berekenen, in plaats van enkel CNG. Het is al goed dat je denkt om te rijden op gas, wellicht kan een installateur je beter advies geven aan de hand van hun ervaringen betreffende de inbouw van beide types in je wagen. Een gemiddelde CNG-installatie kost tussen 4000-5000 euro, er zijn uiteraard prijsverschillen naar beneden of hoger mogelijk, echter voor prijsoffertes kan ik je best verwijzen naar een installateur.

De garantie van de wagen, dit is afhankelijk van de constructeur, voor BMW kan ik hier geen exact antwoord op geven. Er zijn automerken waarbij de garantie volledig behouden blijft, bij anderen vervalt deze volledig of deels.

Mvg Jurgen


15 redenen om over te schakelen op CNG
Hey Paul

Van startproblemen of vastlopende motoren of andere issues is geen sprake. Alleszins zijn mij dergelijke verhalen niet bekend, ook niet op internationale fora. Afgelopen winter ben ik bv. in Duitsland geweest bij een temperatuur van -15 graden. ’s Ochtends startte de wagen ook gewoon op CNG. CNG en LPG zijn verschillende gassen, ook in de verwerking naar de motor toe. De motoren in combinatie met de oude LPG-installaties in wagens dienden inderdaad eerst enkele kilometers te draaien op benzine, alvorens te switchen naar LPG, echter is dit in momenteel ook al niet meer zo. Prins heeft bijvoorbeeld een systeem dat starten op LPG mogelijk maakt. Bij CNG zijn 2 types, ofwel start je rechtstreeks op CNG, zoals bij alle nieuwe modellen van de VAG-groep (VW), ofwel zoals bij Fiat, de eerste km op benzine om vervolgens op CNG over te schakelen.


Recente reacties door by Aardgasrijder

Premie aardgas in 2016? JA !
Claude, de verhouding liter LPG en kg CNG is wel totaal verschillende 😉
Dus je voorbeeld is niet correct.
Rekeninghoudend met mijn wagen, een Skoda Octavia Combi met een verbruik van 4 kg/ 100 km gemiddeld genomen met een rustige, soms vlotte rijstijl en ik rij al eens met een dakkoffer, zou ik 600 kg aardgas moeten tanken aan (momenteel) 0.99€ / kg bij Dats, er zijn goedkopere alternatieven op de markt (H+gas of H-gas van een andere aanbieder), die kost komt dan op 594 € euro uit, inderdaad duurder als LPG. Dit is een feit dat ik niet kan en zal tegenspreken.
Hou er wel rekening mee dat inderdaad er geen wegentaks wordt aangerekend, wat wel zo is bij een LPG-wagen. Je gaat dan richting breakeven hoor 🙂


Beveiligd: Order – January 20, 2017 @ 06:08 AM
Order status changed by bulk edit: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Beveiligd: Order – januari 20, 2017 @ 06:17 AM
Bestelstatus gewijzigd door bulkbewerking: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Beveiligd: Order – januari 19, 2017 @ 03:02 PM
Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Audi A4 Avant G-tron CNG
Pascal bedankt voor je reactie. Hij is bestelbaar, maar je kan hem nog niet configureren via de audi website.


Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.