[Persbericht] Politie MidLim rijdt nu ook op CNG !

Vijf politieauto’s MidLim rijden op aardgas (CNG)

Politiezone MidLim heeft deze maand 5 aardgaswagens in gebruik genomen. De politiezone koos ervoor geen nieuwe diesel- of benzinemodellen aan te schaffen, maar ging resoluut voor een milieuvriendelijk alternatief, namelijk CNG. De 5 CNG-wagens zijn intussen geleverd en staan paraat. CNG is eigenlijk niks anders dan aardgas. Hetzelfde aardgas waarmee we bijvoorbeeld ook onze woningen verwarmen, maar dan onder druk geplaatst, waardoor het bruikbaar wordt als brandstof voor auto’s. Als brandstof heeft het veel voordelen die diesel en benzine missen.

“We gaan resoluut voor een groener wagenpark”, zegt Wim Dries, burgemeester van Genk en voorzitter van politiezone MidLim. “We hebben vijf oudere wagens vervangen door nieuwe auto’s die op CNG rijden. Die belasten het milieu niet alleen veel minder: ze hebben ook een stillere motor, dus we voorkomen ook lawaaihinder. En de aankoop is ook financieel interessant.”

“Een CNG-auto is duurder in aankoop, maar je krijgt korting op zowel de belasting op inverkeersstelling als op de jaarlijkse verkeersbelasting. Ook aan de pomp betaal je minder.” Politiezone MidLim nam eerder ook al 15 elektrische fietsen, een Toyota Auris hybride en een Renault Twizy in dienst.

De CNG-wagens zijn er van het Fiat 500 L-model. Drie zijn gemarkeerde wagens, met blauwe strepen, gele bumpers, zwaailichten en sirene dus, die voor de wijkwerking zullen worden ingeschakeld. Politiezone MidLim is vermoedelijk de eerste politiezone die een gemarkeerde Fiat 500 L in gebruik neemt en zeker de eerste die ermee uitpakt. De andere twee CNG-auto’s zijn anonieme politiewagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.