Neemt CNG binnenkort een vlucht in Wallonië?

Er zijn nog niet zo heel veel tankstations in de zuidelijke helft van het land, maar als het van de Waalse regering afhangt, zou dit wel snel kunnen gaan veranderen. (Kaart van CNG-tankstations België)

De Waalse lokale besturen, provincies, OCMW’s en intercommunalen kunnen vanaf vandaag ook een subsidie aanvragen voor de aankoop van niet-vervuilende voertuigen of voor het ombouwen van voertuigen van meer dan 3,5 ton naar de nieuwe milieunormen.

Bij aankoop van een niet-vervuilende wagen (CNG of elektrisch voertuig) van minder dan 3,5 ton, komt de Waalse regering financieel tussen voor een bedrag van 20% van de totale factuur met een maximum van 6.000€.

Wanneer deze instellingen een niet-vervuilend voertuig zwaarder dan 3,5 ton of een voertuig met een EURO 5-motor  zwaarder dan 3,5 ton aankoopt of deze ombouwt naar de milieunormen zal de Waalse regering voor 15% van de totale factuur tussenkomen met een maximum bedrag van 22.500€.

Een rondzendbrief met de modaliteiten van deze beslissing zal komende dagen verstuurd worden naar de betrokken instellingen, verduidelijkt minister van lokale besturen Paul Furlan.

Als er meer en meer wagens in Wallonië op CNG gaan rijden, zullen ongetwijfeld de tankstations volgen, dit is ook zo in Vlaanderen het geval geweest, waar DATS24 een grote uitbreiding heeft gedaan het afgelopen jaar en nog steeds blijft investeren in nieuwe tankstations. Verder bouwt DATS24 ook nieuwe tankstations in Wallonië, iets dat we als redactie van aardgasrijder.be alleen maar toejuichen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.