Minister Tommelein opent PitPoint aardgas-tankstation in Antwerpen

Op maandag 23 mei wordt het tweede Aardgas-tankstation (CNG) van PitPoint clean fuels in België officieel geopend. Het station in Antwerpen (Kielsbroek 1) is het eerste in een reeks van vijf nieuwe Aardgas-tankstations die de komende vijf maanden geopend worden door PitPoint in de regio Antwerpen. Zo werkt PitPoint mee aan het verduurzamen van de mobiliteit voor ondernemers én particulieren.

De officiële opening wordt verzorgd door Bart Tommelein, Viceminister-President van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie.

Minister Tommelein moedigt de vergroening van de verkeersfiscaliteit aan en zorgt voor een verderzetting van het beleid. “De intrede van een nieuwe speler met ambitieuze plannen in de markt van aardgastankstations is een bewijs dat er in Vlaanderen een toekomst is voor duurzame brandstoffen. De luchtkwaliteit in Vlaanderen moet verder verbeteren en kiezen voor schonere brandstoffen zoals aardgas kan daarbij helpen. Het beleid van de Vlaamse regering ondersteunt deze transitie. Schonere lucht is tenslotte belangrijk voor ons, onze kinderen en kleinkinderen”.

PitPoint directeur in België, Geert Degroote, vult aan: “Ik zie een goede match in ambities met het beleid van de Minister en PitPoint’s plannen voor België”. PitPoint clean fuels streeft namelijk ook in België naar 100% schoon vervoer”.

Programma opening
De opening vindt plaats op 23 mei a.s. op het Esso-tankstation van Brandstoffen Maes, Kielsbroek 1 in 2020 Antwerpen (kruispunt Kielsbroek met de Emiel Vloorstraat)

– 8h45: Ontvangst met koffie en ontbijt
– 9u: Verwelkoming door Brandstoffen Maes, uitbater van het tankstation
– 9u05 PitPoint clean fuels, voorstelling en ambitie van het netwerk
– 9h10 Visie van Vice-Minister president Tommelein op het rijden op aardgas
– 9u20 : Officiële opening van het station
– 9h30: Mogelijkheid voor de pers tot het spreken met de minister
– 9u45: Afronding

Forse groei schoon wagenpark en aardgastankstations
De afgelopen twee jaar groeide het wagenpark op aardgas in België van 500 naar meer dan 3500 CNG-voertuigen. Daarvan werden 1000 voertuigen ingeschreven in 2016. Een duidelijk bewijs dat de gunstige voorwaarden die de Vlaamse regering koppelde aan de aankoop van een aardgasvoertuig stimulerend werken. Deze wagens -die zeer zuinig zijn in gebruik – betalen geen BIV en jaarlijkse verkeersbelasting tot en met 2020. De groei van het aantal voertuigen zorgt ook voor meer aardgastankstations. Met het nieuwe station in Antwerpen zijn er ondertussen meer dan 50 aardgastankstations in België en ook hier houdt de groei aan.

Aardgas: schoner dan benzine en diesel
Aardgas (CNG) is als fossiele brandstof milieuvriendelijker dan benzine en zeker dan diesel. Zo stoot de wagen veel minder fijnstof, stikstofoxides en CO2 uit. Bovendien is aardgas beter voor het budget van de consument dan benzine en diesel: de huidige prijs aan de pomp is € 0,84. Wie voor € 25 aardgas tankt, rijdt maar liefst 500 kilometer. Veel bekende automerken hebben inmiddels personen-, bestelen vrachtwagens die af fabriek zijn uitgerust voor deze brandstof (meestal in combinatie met benzine). PitPoint is ook actief in de ontwikkeling van groengas productie om op termijn de fossiele brandstof
aardgas te vervangen door biomethaan.

Vijf nieuwe Aardgas-tankstations
Het nieuwe aardgas-tankstation is onderdeel van het bestaande Esso-tankstation. De locatie ligt vlakbij de ring rond Antwerpen richting Gent en Brussel en nabij het centrum van Antwerpen. Er kan 24/7 aardgas worden getankt. De komende maanden worden er nog 4 Aardgastankstations door PitPoint geopend in:
 Turnhout (Gierlesteenweg 192)
 Bornem (Lodderstraat 26)
 Beveren (Vesten 20)
 Wommelgem (Herentalsebaan 515)

PitPoint exploiteert overigens al meerdere jaren het aardgas-tankstation in Rumst (Antwerpseweg 39). PitPoint app met álle Europese aardgas (CNG)-tankpunten Wie deze schone brandstof wil tanken, vindt vlot zijn weg naar een geschikt tankstation dankzij de PitPoint App of op de PitPoint website. De applicatie bevat alle Europese tanklocaties voor schone
brandstoffen als aardgas (CNG), LNG en Waterstof, met de routes erheen.

2 reacties op “Minister Tommelein opent PitPoint aardgas-tankstation in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.