Thuisverpleegdienst Luc Vandevelde rijdt op Aardgas / CNG

Sinds dag van de verpleging, 11 mei jongstleden, rijden de verpleegkundigen van thuisverpleegdienst Luc Vandevelde uit de Leopoldlaan in Eeklo met 5 nieuwe bedrijfswagens. Op zich niet zo speciaal, ware het niet dat zaakvoerder Luc Vandevelde bij zijn beslissing niet alleen de keuze liet vallen op het veiligheidsaspect voor zijn personeel maar ook op het milieuvriendelijke karakter van zijn vervoersmiddelen. “Deze 80 pk TwinAir Turbo motor van Fiat is qua veiligheid heel sterk in zijn klasse” zegt Vandevelde. “Naast de standaard veiligheidsvoorzieningen voor de bestuurder is ook Blue&Me voorzien waardoor de verpleegkundigen handenvrij kunnen telefoneren achter het stuur. Verder zorgen aibags en de typische KWAY veiligheidsgordels voor een optimale veiligheid van mijn personeel.” Doordat de CNG­tank zich onder de wagen bevindt is de in­ en uitstap ervan ook iets hoger en bijgevolg rugvriendelijker.

Milieuvriendelijk

CNG is milieuvriendelijk door een beperkte CO2-­uitstoot van 85 g/100km. “Bovenden is het ook veel zuiniger dan rijden op benzine (stadsverbruik van 3,9 tgo 5,8)” gaat Vandevelde verder. “Op een totaal van zo’n 100.000km op jaarbasis maakt dit een aanzienlijk verschil. De wagen voldoet aan de EURO6­norm (ecologisch niveau).” Ook de belettering werd daarom iets aangepast tot ?  ‘zorg voor u en het milieu’

De federale overheid voorziet een subsidie voor maximum van 3 wagens. Door de lage CO2­uitstoot is de bedrijfswagen ook 100% fiscaal aftrekbaar en is men vrijgesteld van de inschrijvingstaks BIV en de jaarlijkse verkeersbelasting. Al deze fiscale en financiële voordelen doen de hogere aankoopprijs tgo een benzinewagen min of meer vervallen.

Onderhoud in het Meetjesland/Eeklo

De verkopende en onderhoudende garage Viaene is gelegen is het Meetjesland (Lembeke) maar de zaakvoerders zijn Eeklonaars. “De recente installatie van een DATS24 tankstation, eveneens in de Eeklose Leopoldlaan, waarbij ook CNG kan worden aangetankt, maakte mijn keuze nog iets gemakkelijker” besluit Vandevelde.“ Door deze keuze volgt Luc Vandevelde, als ­gemeenteraadslid van de stad Eeklo, het milieuvoorbeeld van de stad waar ook een aantal auto’s van de Technische Dienst rijden op CNG met goede evaluaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.