Vrijstelling verkeersbelasting voor CNG-bestelwagens !

BRUSSEL – De bij de Septemberverklaring aangekondigde vergroening van de verkeersbelasting voor bestelwagens zal ingaan vanaf 1 juli 2017. De vrijstelling voor elektrische en CNG-bestelwagens zal ook van toepassing zijn op reeds ingeschreven voertuigen.
De Vlaamse regering keurde daarover vrijdag een ontwerpdecreet van de ministers Bart Tommelein (Financiën) en Joke Schauvliege (Omgeving) goed.

Net zoals bij personenwagens, zal de nieuwe verkeersfiscaliteit enkel van toepassing zijn op nieuwe inschrijvingen.

postnlgas-768x580Voor elektrische bestelwagens zal je helemaal geen verkeersbelasting meer betalen. Voor CNG-bestelwagens geldt de vrijstelling tot en met 2020. Die vrijstelling zal niet alleen van toepassing zijn op nieuwe inschrijvingen, maar op alle reeds ingeschreven voertuigen. Zo worden ook eigenaars die in het verleden al een elektrische of CNG-bestelwagen gekocht hadden, beloond voor hun duidelijk groene keuze.

“In de toekomst belonen we wie een – nieuwe of tweedehandse – milieuvriendelijke bestelwagen koopt. Zo moedigen we elektrische, CNG-, en benzinemodellen aan en stimuleren we de ontdieseling. Voor de huidige voertuigen verandert er niets, alleen de vrijstelling voor elektrische en CNG-bestelwagens geldt meteen voor huidige inschrijvingen”, zegt minister Tommelein.

Meer CNG-bestelwagens zou de bouw van nieuwe CNG-tankstations in België een duw in de goede richting kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.