Routeplanner Europa voor CNG

Het grootste vooroordeel op dit moment dat je hoort wanneer je over rijden op CNG praat, is hoe je in godsnaam een route plant doorheen Europa voor bijvoorbeeld de zomervakantie.
“Er zijn toch nergens tankstations”, “je moet kilometers omrijden om een CNG-pomp te vinden”, “je zal altijd op benzine moeten rijden”, “waar kan je CNG tanken in Europa”???

Eerst en vooral, rijden op CNG in Europa is voor de meeste landen geen probleem hoor, op aardgasrijder.be staan van alle Europese landen CNG-kaarten, waar je per land het aantal aardgstankstations kan bekijken. Italië en Duitsland zijn de koplopers in Europa als we spreken over CNG-tankstations, echter wil dit niet zeggen dat een route plannen naar het zuiden, oosten of noorden van Europa een helse karwei zou moeten zijn.

Op onderstaande websites staan routeplanners om je route doorheen heel Europa te plannen, om nooit zonder CNG te vallen tijdens je trip.
Bij beide routeplanners staan de prijzen van CNG per pompstation ook weergegeven, bij Gibgas staat er H-gas of L-gas  duidelijk vermeld.

2 reacties op “Routeplanner Europa voor CNG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.