Pitpoint opent aardgastankstation in Antwerpen

PITPOINT OPENT AARDGAS-TANKSTATION IN ANTWERPEN

EERSTE VAN VIJF NIEUWE AARDGASTANKSTATIONS GEOPEND

11 april 2016

Vandaag is het tweede Aardgastankstation (CNG) van PitPoint in België een feit. De opening van het station in Antwerpen (Kielsbroek 1) is ook de start van een reeks van 5 nieuwe Aardgastankstations die de komende drie maanden door PitPoint geopend worden in de regio Antwerpen. Zo werkt PitPoint mee aan het verduurzamen van onze mobiliteit voor ondernemers én particulieren.

De afgelopen twee jaar groeide het wagenpark op aardgas van 500 naar meer dan 2500 CNG-voertuigen. Een cijfer dat alleen maar oploopt nu de Vlaamse regering gunstige voorwaarden koppelt aan de aankoop van een aardgasvoertuig. Deze wagens – welke zeer zuinig in gebruik zijn- betalen geen BIV en jaarlijkse verkeersbelasting tot en met 2020. De meest actuele cijfers laten een zeer mooie stijging zien: tijdens de eerste twee maanden van 2016 werden er meer dan 1.000 aardgasvoertuigen besteld. Deze groei leidt ook tot meer aardgastankstations. Met het nieuwe station in Antwerpen zijn er ondertussen meer dan 50 aardgastankstations in België en ook hier houdt de groei aan.

AARDGAS: SCHONER DAN BENZINE EN DIESELpitpoint.PNG

Aardgas (CNG) is als fossiele brandstof milieuvriendelijker dan benzine en zeker dan diesel. Zo stoot de wagen veel minder fijnstof, stikstofoxides en CO2 uit. Bovendien is aardgas beter voor het budget van de consument dan benzine en diesel: de huidige prijs aan de pomp is € 0,84. Wie voor € 25 aardgas tankt, rijdt maar liefst 500 kilometer. Veel bekende automerken hebben inmiddels personen-, bestel- en vrachtwagens die af fabriek zijn uitgerust voor deze brandstof (meestal in combinatie met  benzine). PitPoint is ook actief in de ontwikkeling van groengas productie om op termijn de fossiele brandstof aardgas te vervangen door biomethaan.

VIJF NIEUWE AARDGASTANKSTATIONS IN 3 MAANDEN

Het nieuwe Aardgastankstation op Kielsbroek 1 in Antwerpen is onderdeel van het bestaande Esso-tankstation. Het station is makkelijk bereikbaar vanuit Antwerpen stad, voor het verkeer op de ring van Antwerpen en voor lokaal verkeer in Wilrijk en Hoboken. Er kan 24 uur per dag en 7 dagen Aardgas worden getankt. Het tankstation accepteert de gangbare bankkaarten als bijvoorbeeld Bancontact/Mister Cash, Maestro, VISA, Mastercard en tankkaarten van Maes, Esso, CAPS en Travelcard.

PitPoint heeft al een Aardgastankstation in Rumst (Antwerpseweg 39) en de komende maanden worden er nog 4 Aardgastankstations door PitPoint geopend in:

  • Turnhout (Gierlesteenweg 192)
  • Bornem (Lodderstraat 26)
  • Beveren (Vesten 20)
  • Wommelgem (Herentalsebaan 515)

PITPOINT APP MET ÁLLE EUROPESE AARDGAS (CNG)-TANKPUNTEN

Meer weten over het netwerk van Aardgas (CNG) tankpunten? Wie deze schone brandstof wil tanken, vindt vlot zijn weg naar een geschikt tankstation dankzij de PitPoint App. De applicatie bevat alle Europese tanklocaties voor schone brandstoffen als Aardgas (CNG), LNG en Waterstof, met de routes erheen.

Op aardgasrijder kan je ook alle Europese CNG tanklocaties terugvinden.[/fusion_text]

Een reactie op “Pitpoint opent aardgastankstation in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.