[Persbericht] Volkswagen werkt samen met Pitpoint aan uitbreiding CNG in Duitsland

VOLKSWAGEN GROEP EN PITPOINT WERKEN SAMEN AAN UITBREIDING VAN SCHOON VERVOER IN DUITSLAND

Duits initiatief is bedoeld om CNG/Groengas-mobiliteit aanzienlijk uit te breiden: netwerk van CNG-tankstations wordt uitgebreid naar 2000 stations, en het aantal CNG-auto’s vertienvoudigd naar 1 miljoen.

PitPoint heeft met verschillende branchepartners een intentieverklaring ondertekend, met als doel om het aantal CNG-voertuigen in Duitsland te verhogen naar 1 miljoen, en om het netwerk van CNG-tankstations fors uit te breiden. Dit ten goede van milieuvriendelijke CNG-personenauto’s, bedrijfswagens en openbaar vervoer in steden en dorpen. De verklaring werd verder ondertekend door, E.ON Gasmobil GmbH, Gazprom NGV Europe GmbH, Gazu GmbH, ONTRAS Gastransport GmbH, Open Grid Europe GmbH, Pitpoint B.V. en TOTAL Deutschland GmbH. PitPoint wil de komende jaren het aantal CNG-tankstations fors verhogen en hiermee tot de grootste leveranciers in de markt behoren.

100 PROCENT SCHOON VERVOER IN 2030

PitPoint bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations voor de particuliere gebruiker en voor het openbaar vervoer, bestaande uit bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert PitPoint in waterstoftankstations en een netwerk van elektrische oplaadpunten. In 2016 startte het bedrijf in Duitsland met 13 CNG-tankstations. Het streven is een verdere uitbouw van het netwerk van tankstations voor schone brandstof. “Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen, zorgt ervoor dat we in Duitsland een belangrijke rol kunnen innemen als het om schoon vervoer en transport gaat”, aldus Erik Kemink, CEO van PitPoint. “Ons doel is om tot de top drie aanbieders op de Duitse markt voor CNG/Groengas-tankstations te horen. Dit initiatief sluit aan bij de doelstelling van PitPoint om in 2030 100 procent schoon vervoer te hebben.”

 

Bron: Pitpoint.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.