CNG Frankrijk – Total bouwt 100-den nieuwe tankstations

Eerder in 2016 berichtte aardgasrijder al dat Engie in Frankrijk zou uitbreiden met 30 nieuwe CNG-tankstations, vandaag is het de beurt aan Total om zijn plannen voor CNG bekend te maken.

Total wil de komende tien jaar honderden vulpunten voor cng aanleggen in vooral Frankrijk, maar in andere Europese landen moet het aantal stations voor gecomprimeerd aardgas groeien. Dat heeft de energiemultinational deze week bekendgemaakt. De reden hiervoor is voor Total didelijk, het ziet een verviervoudiging van de cng-markt in de komende tien jaren als een realistisch scenario.

Momenteel hebben de Fransen wereldwijd zo’n 450 cng-locaties in onder meer Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en Italië. In 2026 moeten daar ruim tweehonderd nieuwe stations aan zijn toegevoegd, waarvan 110 in eigen land. Het bedrijf gelooft dat cng een mooie toekomst heeft als brandstof voor diverse segmenten van het wegvervoer en wil een landelijk dekkend netwerk in Frankrijk.
Ook supermarktketen Carrefour wil in Frankrijk diverse stations voor gecomprimeerd aardgas realiseren, dit laatste is ook goed nieuws voor de vele toeristen, aangezien deze tankstations dan op drukbezochte plaatsen zullen terug te vinden zijn.

Frankrijk is tot op heden onderontwikkeld wat betreft CNG-vulpunten, raadpleeg hiervoor dus steeds een Europese routeplanner voor CNG, of bekijk de kaart van Frankrijk voor CNG.

 

3 reacties op “CNG Frankrijk – Total bouwt 100-den nieuwe tankstations

 1. Remi Bellens zegt:

  Wij verblijven veel in Zuid-Frankrijk, 107 km van de dichtsbijzijnde tankmogelijkheid in Lunel. Wij hopen dat er snel een tankstation bijkomt in de buurt van Vallon-Pont ‘d Arc, toch wel een populaire vakantiebestemming in de Ardèche. Waar kan ik hierover informatie vinden?

  Zie reacties
  • Cngchecker zegt:

   Beste Remi,

   We zijn nu ook in de buurt. Er is een splinternieuw geopend in Zone Écopôle, Avenue Marcellin Berthelot, 13310 Saint-Martin-de-Crau.
   Echter…. drukverlies. Niets werkte er vandaag….
   Valence, Montélimar, dood…dus onze vraag luidt : is Lunel-Viel geopend, werkt het NU? Of dikwijls niet?
   Bedankt om hier even te laten weten.

   Zie reacties
 2. Pascal S. zegt:

  Blijkbaar allemaal heel veel beloftes in Frankrijk. Maat CNG blijft een drama de enkele GNV station die je vind zijn vaak gewoon niet goed. Leveren niet het gewenste volume / druk. Of werken helemaal niet. Al een tiental fagen aan het rondreizen met een A5 gtron. En vooral op benzine gereden. Van andere toeristen aan de stations hoor je sterk gelijkaardige verhalen. Ronduit slecht. Er is geen enkele Fransman die er privé mee rijdt. Enkel wat stadspersoneel dat nogal vreemd kijkt dat er ook echte wagens zijn die op aardgas rijden. Nog veel werk aan de winkel en dus meer dan Franse praatjes over aardgas.

  Zie reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.