Persbericht: CNG tankstation LUBOLUX OIL OPEN

PERSBERICHT

LOKALE STOOKOLIEVERDELER OPENT CNG TANKSTATION IN EKE

Stookolieleverancier LUBOLUX OIL NV opent een nieuw CNG tankstation op haar vestiging in de industriezone te Eke. De timing hiervoor kan niet beter : net voor het ingaan van de nieuwe groene autofiscaliteit op 1 januari. Dankzij deze nieuwe groene autofiscaliteit en de snelle uitbreiding van het netwerk publieke CNG stations, ziet deze kleine stookolieverdeler enkel nog voordelen in de aanschaf van een groene auto op CNG.

Dit tankstation is gelegen net ten zuiden van Gent op de kruising van E17 met de gewestweg N60 Gent – Oudenaarde, aan afrit De Pinte, een locatie waar in de ruime regio nog geen CNG stations beschikbaar zijn.

Behalve personenwagens en bestelwagens kunnen ook vrachtwagens en autobussen op CNG er terecht, zij tanken er met een speciale grotere tanknozzle op hoog debiet aan 80 kg per minuut.

De Europese wetgever voorziet in haar beleidsplan de uitbouw van een CNG en LNG netwerk langsheen alle grote Europese verkeersassen ten behoeve van het vrachtverkeer. Ook in dit kader biedt deze ligging zeker kansen, net aan de kruising van E17 en E40.

lubolux logoDit publiek CNG vulpunt maakt deel uit van een nieuw opgericht tankstation met een gamma van maar liefst 9 producten, naar het schijnt het eerste in België met dit compleet aanbod. Andere beschikbare producten zijn diesel, Ekofor diesel, benzine euro 95 en superplus 98, rode gasolie voor off-road voertuigen, petroleum, AdBlue en elektrisch laden.

Een auto op CNG (samengeperst aardgas) stoot quasi geen fijn stof uit en aanzienlijk minder CO2, vandoor hij fiscaal als groen wordt gecatalogeerd.

De nieuwe groene autofiscaliteit voor deze wagens die ingaat op 1 januari 2016, voorziet volledige vrijstelling van BIV alsook van verkeersbelasting gedurende de eerste 5 jaren tot 2020. Bovendien is er gelijktijdig een premie van 1000 euro bij aankoop van nieuwe CNG auto’s.

Tegenwoordig geeft het rijden op aardgas enkel maar voordelen : naast de accijnsvrije goedkope brandstof heb je een actieradius evenwaardig of groter dan bij elke andere auto dankzij het bi-Fuel principe : elke CNG auto beschikt over een aardgasopslag én een benzinetank. De beide tanks samen laten meestal een grotere rijafstand toe dan met gelijk welke andere auto, waardoor je met een CNG auto gemakkelijk overal naar op reis kan. Als het aardgas leeg is, schakelt de auto vanzelf over naar benzine. Indien er toevallig geen CNG tankplaats in de buurt is, tank je gewoon eens benzine bij. Nooit verrassingen. CNG tanken gebeurt heel snel en comfortabel in amper 1 à 2 minuutjes.

Diverse kostprijsberekeningen hebben doen besluiten dat de aanschaf van een CNG auto en het rijden op samengeperst aardgas financieel de voordeligste optie is, zowel voor lange als kortere afstanden. Hiermee lijkt koning diesel van zijn troon gestoten.

Nog steeds verwarren de meeste mensen CNG met het minder aantrekkelijke en verouderde LPG. Daar waar je een LPG installatie meestal achteraf moet laten inbouwen in de kofferruimte van het voertuig, koop je een CNG voertuig gewoon kant-en-klaar af fabriek. Bijgevolg behoud je de volledige fabrieksgarantie op de nieuwe wagen en verlies je geen kofferruimte. Bovendien mag je met CNG voertuigen wel degelijk ondergronds parkeren. LPG verliest nu reeds marktaandeel ten voordele van CNG.

Quasi alle automerken beschikken vandaag over modellen op CNG en wegens de toename in de vraag breidt dit CNG gamma nog steeds uit. De grote test voor een algemene doorbraak van CNG komt er alvast tijdens het Autosalon te Brussel van 14 tot 24 januari 2016.

Deze nieuwe locatie voor CNG werd al toegevoegd aan de map CNG tankstations België.

LUBOLUX OIL NV
Industriezone Eke
Rozenstraat 6/b
9810 NAZARERH-EKE

cng-tankstation-e17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.