Maak biogas uit repen Mars, Milky Way en Snickers!

Nu het ontslag van minister Turtelboom werd aangekondigd en het woord ‘biogascentrale’ gekend is in de Vlaamse regering… even een kort nieuwsbericht over biogas.

In februari riep Mars miljoenen repen Mars, Snickers en Miky Ways terug in heel Europa, omdat er in deze repen kleine stukjes plastic zouden kunnen zitten en het product dus een risico voor de volksgezond zou kunnen zijn. Deze miljoenen repen liggen op dit moment netjes opgeslagen… echter dienen ze ook te verdwijnen.

Mars heeft een bestemming gevonden voor al die teruggeroepen repen waarin mogelijk plastic zat. Het wordt toch geen veevoer, maar biogas!

In februari moest Mars veel repen uit de schappen halen, omdat er stukjes plastic in terecht waren gekomen. Directeur Jack Tabbers van Mars Nederland zei toen: “Als je zo’n stukje plastic eet, dan zou dat je keel kunnen beschadigen en het zou eventueel zelfs dwars kunnen gaan zitten.”

Biomassa
De Marsen waren niet meer geschikt voor consumptie dus, maar dat betekent niet dat ze de prullenbak ingaan. Eerst was er sprake van het verwerken van de repen als veevoer, maar nu zijn de plannen gewijzigd. En zo leveren de repen alsnog de energie op die ze beloven. “We hebben ervoor gekozen om het te verwerken tot biomassa zodat het biogas dat daaruit voortvloeit weer gebruikt kan worden als brandstof om bijvoorbeeld huizen te verwarmen.”

Het op deze manier verwerken van de repen levert Mars overigens geen geld op. “Het kost ons zelfs behoorlijk wat geld”, zegt de woordvoerder van Mars. “Maar de repen weggooien staat haaks op onze principes.”

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.