Hoeveel groene wagens rijden er in jouw gemeente?

De laatste 3 jaar is het aantal groene wagens in België meer dan verdrievoudigd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de FOD Mobiliteit. Op 1 januari 2016 telde ons land 13.901 voertuigen aangedreven door elektriciteit, aardgas of waterstof. Bijna drie kwart daarvan is ingeschreven in Vlaanderen, 65 procent is een personenwagen, slechts 25% staat op naam van particulieren. Maar op het totale wagenpark zijn ze nog altijd maar goed voor 0,2 procent groene(re) wagens.

Het grootste deel van de groene wagens, namelijk 10.152 stuks, staan op naam van een bedrijf. Firmawagens en leasevoertuigen zijn zo goed voor 73 procent van het totaal aantal groene wagens. Van de 3.749 groene voertuigen ingeschreven door particulieren vinden we het grootste aantal in de provincie Antwerpen (zie kaart beneden).

De sterke stijging van het aantal groene wagens ten spijt maken die op dit moment nog maar een verwaarloosbaar deel van het totale wagenpark uit. Dat telt om en bij de 7 miljoen gemotoriseerde voertuigen – wat maakt dat elektriciteit, aardgas en waterstof slechts goed zijn voor 0,2 procent.

Hoeveel groene wagens zijn er in jouw gemeente?

Voor Maaseik, waar ik woon, zijn dit er slechts 10!
Ik weet zeker dat er 3 particulieren op CNG rijden, 1 persoon rijdt elektrisch, de rest van Maaseikenaren heb ik nog niet kunnen spotten met hun milieuvriendelijke wagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.