Ga naar inhoud
bbh_blocked_dnftl

Lucas

Leden
 • Aantal items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Lucas's prestaties

Nieuweling

Nieuweling (1/9)

 • Eerste bericht geplaatst
 • Reageert vaak
 • Eerste bericht geplaatst
 • 1 week lid
 • 1 maand lid

Recente badges

3

Reputatie

 1. Ik ben intussen ook vrij zeker dat ik een Touran ga kopen,en ben ook volop in Duitsland aan het zoeken. Laat je hier verder weten hoe de wagen bevalt en hoe dat juist loopt met die keuringen?
 2. Lucas

  Nieuweling

  Daar heb ik wat aan. Dat de oude een 2.0 was wist ik al,maar ik zou toch een jonger model kiezen,niet ouder dan 2012. Het verschil in tankinhoud wist ik niet,ik moet dus een vijfzitter kiezen als ik wat actieradius wil. Dat ze 2 verschillende 1.4 motoren gebruiken wist ik ook niet,ik had wel gezien dat er een groot verschil in vermogen was. Iemand een idee of één van beide 1.4 motoren betrouwbaarder is dan de andere? Op die Duitse fora is wel veel info te vinden,maar mijn Duits is nu ook niet zo heel goed.
 3. Lucas

  Nieuweling

  Bedankt voor alle reacties. Even wat meer uitleg:ik heb niet echt een achterbank nodig,maar voordien reed ik met een lichte vracht omdat je daar ook geen BIV op betaalt en ondanks een vrij zware motor ook weinig wegenbelasting. Maar de vering is vrij hard,geluidsisolatie is er bijna niet en bvb. airco is niet standaard,dat wil zeggen dat je bijna geen tweedehands kon vinden met airco. Ik heb er nog niet mee gereden maar ga er gewoon vanuit dat een Touran comfortabeler afgeveerd is,en een betere geluidsisolatie zal hebben. En met CNG betaal ik nu ook geen BIV en een aantal jaren geen wegenbelasting,dus kan ik eventueel een model met achterbank kopen. Ik zoek geen massa elektronische snufjes,maar ik wil deze keer zeker airco. Liefst ook cruise control,ramen rondom en een achterklep i.p.v. deurtjes,en dat zijn zaken die je op een Caddy dan weer moeilijk vindt. Ik wil in geen geval een witte auto,en dat is nu juist de meest voorkomende kleur bij een lichte vracht. Door al deze redenen lijkt een Touran mij momenteel de beste en makkelijkst te vinden wagen. Info over de grootte van de CNG tank/actieradius van een Touran is moeilijk te vinden,daar wil ik wel meer over weten voor ik beslis wat ik ga kopen. Hier in Belgie een reeds ingevoerde auto kopen doe ik waarschijnlijk niet,als ik de prijsverschillen zie ga ik zelf wel naar Duitsland,dat scheelt 2000 - 4000 euro!
 4. Lucas

  Nieuweling

  Van die roestende en ontplofte tanks had ik al gelezen,maar dat zou over oudere types gaan? Ik zou er één van max. 4 - 5 jaar oud kopen.
 5. Lucas

  Nieuweling

  Hallo, ik rij momenteel met een VW Caddy TDI (lichte vracht) van 2006 en begin stilaan uit te kijken naar een vervanger,en ik overweeg naar CNG over te schakelen. Aangezien een lichte vracht zeer sober uitgevoerd is en ik nu toch wel eens wat meer luxe zou willen,zou ik nu een wagen met achterbank kopen. Ik twijfel nog wat tussen een Caddy en een Touran,een Touran zal wel comfortabeler rijden vermoed ik? Het zal wel een tweedehands worden,in Belgie zijn er blijkbaar niet veel te vinden,maar in Duitsland is het geen probleem zo te zien. Ik hoop hier op het forum wat meer info te vinden om mijn keuze te maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...