Beste Andreas Terugverdientijd is model per model anders, de meerprijs tov …

Reactie op Eerste 1000 km op aardgas door Aardgasrijder.

Beste Andreas
Terugverdientijd is model per model anders, de meerprijs tov diesel is momenteel voor sommige merken 0 of slechts maar enkele honderden euro’s.
Dit kan je dus zo terugverdienen. Een wagen op aardgas is zuiniger als een dieselwagen. Momenteel kost aardgas 0,94 € / kg; diesel staat rond de 0,91 € / liter, waardoor het prijsverschil opzich klein is, maar hoe lang gaat dit aanhouden? De laatste 2 maanden is de prijs van diesel serieus gezakt.
De prijs van een wagen op aardgas tov benzine is afhankelijk van het model zo’n 2500-3000 euro duurder. Met 15.000 km per jaar is de terugverdientijd zo’n 3 jaar. Ik ga binnenkort een aantal vergelijkingen maken voor de bezoekers 🙂

Aardgasrijder Heeft ook gereageerd op

Eerste 1000 km op aardgas
Hoi Daniel

Voor verbruikscijfers van Belgische VW Caddy CNG-rijders kan je hier eens een kijkje nemen op het forum:
http://www.aardgasrijder.be/forum/index.php?/topic/16-verbruik-vw-caddy-maxi/#comment-56

Mvg Jurgen


Eerste 1000 km op aardgas
Willy, je analyse is correct. Rijden op aardgas is momenteel een tikkeltje voordeliger dan rijden op diesel. Echter koop je een wagen vaak op langere termijn en ben je dan volledig afhankelijk voor de prijsschommelingen op de markt. Momenteel zijn er een 1000-tal aardgasrijders in België en is de aardgas goedkoper dan de omringende landen. Echter door de nieuw ingeslagen weg van de regering vrees ik dat er op aardgas in de toekomst meer taksen worden geheven, hopelijk in mindere mate dan voor diesel en benzine, wegens het effect op het milieu. De toekomst zal uitwijzen als een wagen op aardgas een goede investering zal zijn, ik heb er alle vertrouwen in. De dieselprijs is inderdaad vanaf 01/11 duurder geworden wegens extra taksen…


Eerste 1000 km op aardgas
Hallo Katrien, rijden op aardgas zal in de periode 2016-2020 vrijgesteld worden van verkeersbelasting. Dit heeft de Vlaamse overheid recentelijk beslist. Dit is ongeveer een besparing van 230 euro per jaar voor een aardgaswagen zoals de skoda octavia combi.
De nieuwe tarieven voor wegentaks voor diesel en benzine kan je online berekenen. Een wagen op aardgas kreeg in het verleden een korting van 25% op het normale tarief.

Het is moeilijk om ja of nee te zeggen op je vraag ivm het aanraden van een aardgaswagen met dergelijke kilometers per jaar. Uit milieuoverwegingen is het antwoord altijd ja ten opzichte van een wagen op diesel of benzine.
Uit financieel oogpunt dien je zelf eens te bekijken hoeveel het kost in aanschaf van je wagen, de jaarlijkse verbruikskosten, de jaarlijkse wegentaks,…
In mijn geval heb ik de meerprijs van aardgas tov benzine terugverdient op 2.5 jaar, door de nieuwe regels mbt wegentaks en de lagere prijs per kilometer. Tov de dieselwagen draait het ongeveer breakeven, maar door de nieuwe regels mbt de wegentaks, doe ik per jaar een voordeel van 350 €.


Recente reacties door by Aardgasrijder

Premie aardgas in 2016? JA !
Claude, de verhouding liter LPG en kg CNG is wel totaal verschillende 😉
Dus je voorbeeld is niet correct.
Rekeninghoudend met mijn wagen, een Skoda Octavia Combi met een verbruik van 4 kg/ 100 km gemiddeld genomen met een rustige, soms vlotte rijstijl en ik rij al eens met een dakkoffer, zou ik 600 kg aardgas moeten tanken aan (momenteel) 0.99€ / kg bij Dats, er zijn goedkopere alternatieven op de markt (H+gas of H-gas van een andere aanbieder), die kost komt dan op 594 € euro uit, inderdaad duurder als LPG. Dit is een feit dat ik niet kan en zal tegenspreken.
Hou er wel rekening mee dat inderdaad er geen wegentaks wordt aangerekend, wat wel zo is bij een LPG-wagen. Je gaat dan richting breakeven hoor 🙂


Beveiligd: Order – January 20, 2017 @ 06:08 AM
Order status changed by bulk edit: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Beveiligd: Order – januari 20, 2017 @ 06:17 AM
Bestelstatus gewijzigd door bulkbewerking: Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Beveiligd: Order – januari 19, 2017 @ 03:02 PM
Bestellingsstatus gewijzigd van In behandeling naar Afgerond.


Audi A4 Avant G-tron CNG
Pascal bedankt voor je reactie. Hij is bestelbaar, maar je kan hem nog niet configureren via de audi website.


Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.