Ik heb een VW Caddy maxi CNG en moet toegeven …

Reactie op Conclusie VAB: Denk aan CNG bij de aankoop van uw nieuwe wagen ! door Bruno.

Ik heb een VW Caddy maxi CNG en moet toegeven dat die pakken beter scoort op bijna elk vlak in vergelijking met mijn vorige wagen (Opel Zafira tourer). Behalve de windstoten op de autosnelweg, die voel je al wordt het nooit echt gevaarlijk maar je moet aandachtiger zijn.
Hij rijdt een pak zachter, je hoort de motor nauwelijks, comfort is stukken beter dan de Opel welke een sportophanging had, eco versie.
Tanken hangt sterk af van de temperatuur, bij zeer warm weer krijg je er iets minder in maar het verbruik en het rijbereik zijn gewoon super voor zo een grote wagen. Ik haal makkelijk 700km op CNG, komt op 1€ voor 100km wat goedkoper is als diesel en ben ervan overtuigd dat het nog zuiniger kan want ik doe relatief weinig autosnelweg. Ook moet je rekening houden dat je met laag calorisch gas meer verbruikt, het is dan ook iets goedkoper.
Er is een handige app(PitPoint) waarmee je snel een CNG station in de buurt kan vinden, er zijn er trouwens over heel Europa.
Kortom, heb je een groot gezin en wil je een super ruime zuinige en milieuvriendelijke gezinswagen dan zit je hier goed.
PS ik werk niet voor VW maar ben een grote fan!

Dit bericht is gepost in Geen categorie. Bookmark de link.