Bij Dats 24 Blankenberge kan je nu ook CNG tanken …

Reactie op CNG tankstations België door Sint-Truiden.

Bij Dats 24 Blankenberge kan je nu ook CNG tanken (officieel open sinds gisteren).
In primeur mag ik je eveneens vertellen dat Dats 24 mij per email heeft laten weten dat er volgend jaar in de Zuid-Limburgse gemeente Heers een Dats 24-tankstation gebouwd wordt met CNG-pomp.

Sint-Truiden Heeft ook gereageerd op

CNG tankstations België
@Erik: Ik heb tot op heden ook nog altijd geen antwoord gekregen van AS Oil. Ik vind dat heel vreemd voor een commercieel bedrijf. Heb je ze al proberen te telefoneren?
Dat de CNG-pomp er komt in het AS Oil tankstation van Wilsele, daar moet je niet aan twijfelen want ze hebben alleszins hun milieuvergunning en andere vergunningen op zak. Geef maar ‘cng leuven’ in op je favoriete zoeksite, dan zie je de links daar naar toe. De vraag is alleen: vanaf wanneer zal men er effectief CNG kunnen tanken? Ikzelf kom daar niet dikwijls voorbij om het ter plaatse te gaan vragen.


Recente reacties door by Sint-Truiden

15 redenen om over te schakelen op CNG
Er zijn toch zaken bij die ingehaald worden door de realiteit van vandaag:
° Goedkope brandstof? De Brentprijs daalt onder de 29 $ en daalt hoogstwaarchijnlijk nog verder tot 20 $ per vat nu dat Iran ook weer olie op de internationale markt mag verkopen. Persoonlijk vind ik dat de aardgasprijs niet evenredig daalt met de andere olieproducten, en ik vind ook dat de meeste brandstofmerken teveel korting geven op diesel.
° Geen plaatsverlies van CNG tank, onder koffer of onder vloerplaat: Ik weet toch in ieder geval dat de koffer van mijn nieuwe Skoda Octavia Combi G-Tec een beetje kleiner is dan die van een gelijkaardige nieuwe Skoda Octavia Combi op benzine alleen. Uiteraard heb je ook geen reservewiel meer maar een speciale bandenkit om in de banden te spuiten, maar mijn garagist raadde dat af om die te gebruiken tenzij ik te ver ben van een garage.
° In bijna elk merk verkrijgbaar af fabriek, geen ombouw nodig, behoud fabrieksgarantie: Dit klopt ook niet! Ford, BMW, Peugeot, Citroën, Renault, Dacia zijn enkele voorbeelden van automerken die momenteel geen CNG-modellen af fabriek verkopen.


Geplande CNG tankstations DATS voor 2016?
Hier is het antwoord dat ik gekregen heb van een medewerker van DATS 24: “Geachte heer,

CNG installatie van Maasmechelen is momenteel nog niet actief omdat DATS 24 wacht op een gasaansluiting.

Eandis dient dit in orde te brengen. De nodige aanvragen werden op tijd verstuurd, doch is hier vertraging opgelopen.

De aansluiting zou, tot nader orde, in de maand februari gebeuren. Laten we een marge inbouwen en het op eind februari houden.

Met vriendelijke groeten

DATS 24 NV”

En hoogstwaarschijnlijk kan hetzelfde gezegd worden van het DATS 24-tankstation in Eeklo, want dat was ook gepland om in december 2015 open te gaan met CNG-pomp. En die opening is ook februari 2016 geworden (terug te vinden op de DATS 24-site onder Nieuwe Tankstations.


Geplande CNG tankstations DATS voor 2016?
Ik heb dat ook juist allemaal op de site van DATS 24 gelezen, maar ik vind het toch hoogst eigenaardig dat DATS 24 in Maasmechelen en Eeklo nog geen CNG-pomp zouden hebben vermits de huidige CNG-prijs van die twee tankstations wel vermeld staan op hun respectievelijke pagina’s:
°Maasmechelen: https://customer.dats24.be/nl/gas-station/2001
°Eeklo: https://customer.dats24.be/nl/gas-station/5393
De laatste 3 weken van vorig jaar heb ik de DATS-site iedere dag gecontroleerd en Maasmechelen is terug open met CNG-pomp sinds 22 december 2015. Eeklo is open sedert 12 december laatstleden.

Een ander interessant artikel op diezelfde DATS-site is dit: Ford Geeraerts uit Lennik brengt 3 modellen op CNG: de Kuga, de Mondeo break en de S-max. Dit na een grote bestelling van een belangrijke fleetklant. Het betreft ‘retrofit’-modellen: voor inverkeerstelling worden deze door de garage zelf, in samenwerking met de belangrijkste ombouwer omgebouwd naar CNG-modellen. Gezien rijden op aardgas volop in de actualiteit staat, biedt Ford Geeraerts deze modellen ook aan al haar andere klanten aan. Het is een lokaal initiatief dat we uiteraard toejuichen.
https://customer.dats24.be/nl/nieuws/ford-geeraerts-uit-lennik-lanceert-cng


Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.