[CNG EVENT] Clean Fuel Event – Ecomobiel – 4 september 2016

HET IS TIJD VOOR EEN ANDERE MOBILITEIT

PITPOINT WORDT PARTNER VAN VLAANDEREN-ECOMOBIEL

“We moeten iets doen aan de uitstoot van auto’s in het belang van onze gezondheid en het milieu. Erover praten alleen zal niets veranderen. Alleen als we nu ons wagenpark ecologisch maken, zullen we er allemaal de vruchten van plukken”, aldus het Vlaamse EcoMobiel. Ecomobiel is een samenwerkingsverband tussen burgers en verschillende organisaties.

CLEAN FUEL EVENEMENT

Om dit statement kracht bij te zetten organiseert Ecomobiel op zondag 4 september 2016 aanstaande een beurs over het gebruik van clean fuels en de transitie naar schoon rijden in 2030.

RESERVEER NU UW TESTRIT IN EEN SCHOON VOERTUIG

Wat kunt u allemaal verwachten op het evenement? U krijgt de laatste informatie over trends op het gebied van ecologisch rijden en Zero Emissions Vehicles (de zogenaamde ZEV’s). Verder zijn er presentaties en workshops te volgen van Nissan, Bluecorner en Athlon.

HET GAAT NIET ALLEEN OM PRATEN, MAAR OOK DOEN

Daarom kunt u testritten boeken in de nieuwste Electrische- en CNG-voertuigen. Denk hierbij aan een ritje in een Tesla Model S, een BMWi3 of een Fiat Diablo CNG om maar een paar te noemen.

De directeur van PitPoint België, Geert Degroote kijkt uit naar het evenment: “Wij werken graag samen met partijen die net als wij ijveren voor 100% schoon vervoer in 2030. Beleef zelf hoe leuk schoon rijden kan zijn. Wij bieden u graag een vrijkaart voor Ecomobiel aan”.

TRANSITIE NAAR 2030

Vlaams Minister Bart Tommelein, die onlangs nog het CNG-tankstation van PitPoint opende in Antwerpen, wil inzetten op groene mobiliteit en beoogt een 100.000 tal groene voertuigen op de weg tegen 2025.

Voor Vlaanderen-Ecomobiel is deze doelstelling nog niet ver genoeg en daarom stelt de organisatie voor de volgende streefdoelen voorop te stellen:

– 1 op 4 ecologische voertuigen voor 2020
– 2 op 4 ecologische voertuigen vanaf 2020
– 3 op 4 ecologische voertuigen vanaf 2025
– 4 op 4 ecologische voertuigen vanaf 2030

Uiteraard vraagt dit om een aanpassing van de laad- en tankinfrastructuren in Vlaanderen. Ecomobiel roept de overheid op om hier een sturende rol in te spelen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Datum en tijdstip: 4 september 2016, van 10.00-18.00 uur.

Locatie:
ADPO, Steenlandlaan 3 (Haven 1111), 9130 Beveren – Kallo

Vrijkaarten: Als partner van Vlaanderen-Ecomobiel heeft Pitpoint de gelegenheid gekregen om vrijkaarten weg te geven. U kunt uw kaart eigenen via de volgende link:http://vle.fikket.com/event/vlaanderen-ecomobiel-org.
Voor meer informatie en het boeken van een testrit bezoek de website van Vlaanderen-Ecomobiel.

Breng een bezoek aan PitPoint Clean Fuels‎.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.