100 Dienstvoertuigen op CNG in de stad Antwerpen !

Goed nieuws uit Antwerpen !

De stad Antwerpen heeft meer dan honderd dienstvoertuigen op aardgas. Omdat dit aantal blijft groeien en de voertuigen over de hele stad ingezet worden, werd in Hoboken een nieuw CNG-tankstation geopend door Total.
CNG of compressed natural gas (aardgas onder druk) is een voertuigbrandstof die tot 30 procent minder CO2  uitstoot dan benzine. De kostprijs van aardgas ligt ook een stuk lager dan die van benzine en diesel. De voertuigen zijn bovendien zuiniger en CNG-motoren stoten tot 95 procent minder fijn stof uit dan dieselmotoren. Voertuigen op aardgas passen dus perfect in de lage-emissiezone die in februari 2017 wordt ingevoerd.

Groeiend aantal

Tientallen stadsvoertuigen reden al op CNG, en daar zijn in de laatste maanden nog veel wagens bij gekomen. In totaal bezit de stad nu meer dan honderd dergelijke voertuigen, en dan voornamelijk bestelwagens en vrachtwagens, maar sinds kort ook kleine personenwagens.
Philip Heylen, schepen voor patrimonium: “We investeren in een propere stad, en die lijn trekken we door naar onze dienstvoertuigen. Daarom kiest de stad volop voor een duurzaam wagenpark, met onder andere wagens op CNG.”

Tweede tankstation voor aardgas

Vóór de opening van het nieuwe tankstation kon er enkel in het noorden van de stad CNG getankt worden. Begin dit jaar ging het nieuwe tankstation open voor gebruik. Omdat er nu ook in het zuiden van de stad op aardgas getankt kan worden, kunnen dienstvoertuigen op CNG over het hele grondgebied van de stad ingezet worden. Ook burgers hebben nu een extra tankstation voor CNG ter beschikking.
Waar kan je aardgas tanken in België?
Vind alle aardgastankstations van België op deze kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.