Update: 2500 km op aardgas

Eind oktober berichtte ik op deze blog dat ik 1000 km had gereden, het is nu bijna eind november en ik heb de kaap van 2500 km bereikt.

Naast de dagelijkse korte afstanden woon-werkverkeer van 15 km enkele rit, heb ik de afgelopen 2 dagen eens de autosnelweg geprobeerd met mijn aardgaswagen. Een ritje naar Antwerpen op volle kruissnelheid vanuit Limburg en weer terug en dit 2 dagen achter elkaar, maakte dat ik 400 km had gereden en dus terug thuiskwam met een quasi lege tank CNG. Op sommige momenten heb ik niet met cruise control gereden en aangezien de wagen zo stil is en ik vroeger steeds op oorgehoor reed…. reed ik af en toe iets te snel… 150km/u en ik had het niet door. Ik heb een vermoeden dat ik toch vooral op cruise control ga rijden 🙂 Ik ben geen snelheidsduivel.

Ik ben nog steeds tevreden over mijn wagen op aardgas. Het is terug aanpassen als ik een dieselvoertuig plaatsneem, deze wagens zijn plots rumoeriger, iets waaraan ik me voorheen niet stoorde.

Na afloop van mijn trip naar Antwerpen ging ik tanken bij DATS Bree, blijkbaar was het niet mogelijk om te tanken aan station 6. Ik kreeg het pistool maar niet werkend, waardoor ik na 3 keer proberen naar tank 5 ben gereden. Ik heb bij DATS melding gemaakt van het probleem. Lag het aan mijn koppeling in de wagen? Lag het aan de koude (-1 graden) ?   Station 5 gaf geen probleem, ik kon netjes mijn wagen voltanken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.