Persbericht: Pitpoint 6 nieuwe aardgastankstations

 

PitPoint clean fuels bouwt 6 aardgastankstations in Vlaanderen
De Nederlandse marktleider voor aardgas (CNG) tankstations PitPoint clean fuels komt naar Belgie. PitPoint clean fuels bouwt aan schoon en duurzaam vervoer. Deze visie wordt nu ook in Belgie concreet. Na de opening deze zomer van het kantoor in Mechelen en de exploitatie van het eerste PitPoint aardgastankstation in Rumst, plant PitPoint in 2016 de bouw van nog eens 6 nieuwe aardgastankstations in Vlaanderen.

In 2030 volledig schoon vervoer voor iedereen
Daarnaar streeft PitPoint. En daarom timmeren we hard aan de weg om Aardgas (CNG) overal beschikbaar te maken. Want aardgas stoot veel minder fijnstof, NOx en CO2 uit dan benzine en vooral diesel. De schone brandstof is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. Daarnaast is rijden op aardgas goedkoper dan rijden op benzine of diesel, wat weer goed is voor de portefeuille. PitPoint markt aardgas beter bereikbaar met de bouw en de exploitatie van een tanknetwerk in Belgie.

Sterke groei aardgaswagens in Belgie
Met de huidige 40 aardgastankstations is er volop ruimte in Belgie voor een forse groei in het aanbod. In landen als Nederland, Duitsland en Italie is rijden op aardgas meer ingeburgerd dan in Belgie. Pitpoint is ervan overtuigd dat hier op korte termijn verandering in komt.

PitPoint Country Manager voor Belgie Geert Degroote ziet de markt dan ook opbloeien: “Op 2 jaar tijd zijn we in Belgie van 500 naar meer dan 2500 voertuigen op aardgas gegroeid. Een cijfer dat alleen maar zal oplopen nu de zowel de Vlaamse regering als de KVBG gunstige voorwaarden koppelt aan de aankoop van een aardgasvoertuig. Tijd dus voor een performant aardgastanknetwerk. PitPoint zorgt straks voor bevoorrading en infrastructuur op diverse locaties, in een eerste fase gericht op de regio Antwerpen. En op termijn tankt u in het hele land bij een PitPoint-filiaal.”

PitPoint bouwt flink aan aardgasnetwerk
Sinds de oprichting in 2007 heeft PitPoint al meer dan 70 aardgastankstations gebouwd. Dit gebeurt vanuit de centrale productie in Nieuwegein (Utrecht-Nederland). Het bedrijf heeft voldoende ervaring opgedaan om het netwerk ook internationaal uit te bouwen. De eerste 5 nieuwe stations in 2016 in Belgie komen in Antwerpen (Kielsbroek 1, Q1 16), Turnhout (Gierlesteenweg 192, Q2 16), Bornem (Lodderstraat 26, Q2 16), Beveren (Vesten 20, Q3 16) en Wommelgem (Herentalsebaan 515, Q3 16).

pitpoint.PNGOver PitPoint
PitPoint is per 1 januari 2016, zowel in Belgie als Nederland, de nieuwe naam van CNG Net en LNG 24 en de leverancier van schone brandstoffen als aardgas (CNG) en LNG maar biedt ook andere clean fuels aan als Waterstof en infrastructuur voor Elektrisch laden voor bedrijven, overheden en particulieren. De naam PitPoint belichaamt precies waar zij voor staan. Pit voor de innovatieve ontwikkelingen waaraan ze bouwen. Point voor het distributiepunt van schone brandstoffen. PitPoint ontwikkelt milieuvriendelijke brandstoffen, en verdeelt die efficient en voordelig. Zo willen zij ervoor zorgen dat volledig schoon vervoer tegen 2030 geen droom meer is. Maar werkelijkheid.

Nieuwsgierig geworden?
PitPoint Country Manager Belgie: Geert Degroote
e-mail: geert.degroote@pitpoint.be
Website: Pitpoint.be

2 reacties op “Persbericht: Pitpoint 6 nieuwe aardgastankstations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.