Persbericht: Q8 Mechelen CNG geopend

Q8_CNGHet Q8-station aan de Brusselsesteenweg heeft voortaan ook een pomp met CNG, ofwel aardgas. Hoewel er momenteel nog maar ruim 2.000 auto’s op aardgas rondrijden in ons land, werd er toch ruim 250.000 euro geïnvesteerd in de CNG-installatie. Met nieuwe initiatieven van de Vlaamse overheid en de doelstelling om 40.000 CNG-wagens te hebben tegen 2020, is ieder bijkomend aardgastankstation in België broodnodig.

CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’, ofwel ‘aardgas onder druk’, en is op dit moment de schoonste fossiele brandstof op de markt. Voor Q8 wordt het tankstation in Mechelen het vierde in Vlaanderen dat CNG aanbiedt, na Turnhout, Schoten en Zedelgem.

Er zijn verschillende redenen waarom Mechelen werd gekozen als locatie voor het vierde CNG-station van Q8. “Mechelen is goed gelegen en heeft voldoende ruimte en een zeer mooi potentieel aan CNG klanten. Bovendien is Mechelen een gemeente met focus op een sterk milieubeleid. Daarom is het voor Q8 haalbaar om goedkeuringen en vergunningen te bekomen”, aldus Katia Van Bouwel, Brand & Corporate Communications Expert Kuwait Petroleum North West Europe. “In 2016 zal Q8 nog meerdere CNG stations openen. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van de consument. Uit onderzoek blijkt namelijk dat naast de prijs ook de nabijheid van een station een grote rol speelt bij de keuze voor brandstof.”

Bart Somers, burgemeester van Mechelen, is blij met de komst van het Q8 CNG station: “Met de opening van een nieuw CNG station tonen Q8 en Mechelen zich partners in een gedeelde milieuambitie. We zijn blij dat Mechelen opnieuw voorsprong neemt in de sector van het innovatief en milieuvriendelijk aanbod voor de automobiliteit. Aangezien deze vorm van mobiliteit nog steeds dominant is, kan het aanbod van een milieuvriendelijk brandstofalternatief al snel een verschil maken. Het is nu van belang dat andere steden en gemeenten snel volgen.”

Waar kan je CNG tanken in België?

3 reacties op “Persbericht: Q8 Mechelen CNG geopend

  1. David zegt:

    Toen ik deze morgen wakker werd hoorde ik in het nieuws (vrt nieuws van 7h op 23/12/15), (samen met het premienieuws van gisteren) dat de ambitie er is om tegen 2020 in iedere Vlaamse gemeente een CNG pomp te hebben (en dat zijn er 308).

    kan iemand dit bevestigen? zijn er nog die dit gehoord hebben? ik vind online hierover toch niets terug. het kan natuurlijk ook nog zijn dat mijn oren nog sliepen of dat er nog prut in zat…

    Zie reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.