Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Kris81

Leden
 • Aantal items

  217
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  14

Alles dat geplaatst werd door Kris81

 1. Heb je ter plaatse gebeld naar de hulplijn ? Normaal hangt daar een nummer van op aan de installatie ? Ik had een keer iets gelijkaardigs aan de hand in le Puy en velay. De operator aan de lijn stuurde iemand binnen de 15min ter plaatse , deze resetten heel de boel en na enkele minuten was alles terug operationeel.
 2. https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/fleville-devant-nancy-54710-65/ hier nog de info betreft dit station
 3. Jawel , maar op die terminal stond dat het systeem in storing was. En de medewerker kon het nog niet van op afstand resetten. Op de Franse site met CNG stations , zie link in mijn bericht , staat duidelijk vermeld dat je er kan betalen met een romac kaart.
 4. Vandaag hier proberen tanken https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/fauverney-21110-199/ Een heel goed bereikbaar splinternieuw station maar de twee betaalterminals waren in storing. Dan maar contact opgenomen met de hulplijn van Air liquide. Hun reactie : sorry meneer maar die locatie is nog heel nieuw en we kunnen nog geen connectie maken op afstand met de betaalterminals. Mijn romac kaart had er wel gewerkt dat is zeker. Maar ik ben moeten doorrijden naar de CNG pomp van Engie waar het dan wel gelukt is. Hopelijk lossen ze dit snel op want het is een meerwaarde voor het CNG netwerk in Frankrijk. Volgens de medewerker kan je er ook binnenkort met visa en MasterCard betalen.
 5. Gisteren heb ik succesvol getankt in Fleville devant Nancy bij Air liquide met de Romac fuel card. Het station ligt op amper 700m van de afrit en is makkelijk bereikbaar zelfs met vrachtwagens. Ik ben wel vergeten een foto te nemen 🙃
 6. Het is zeker H gas want de bc geeft 100procent aan. H+ weet ik niet want mijn tank is precies niet vol geraakt. Ik heb getankt aan de kant brussel-Luik. Eerst moest ik binnen gaan zeggen dat ik CNG wilde tanken en daarop zette de bediende de pomp aan. Toen ik begon te tanken sloeg het systeem af na 3kg en gaf een foutmelding. Dan maar aan de andere kant van de pomp gaan staan daar hing ook een pistool. Hier kreeg ik er nog 27kg bij maar de tanks van mijn caddy maxi waren leeg. Misschien nog wat technische euveltjes. Volgende keer rijd ik eens om en ga ik tanken aan de kant Luik - Brussel.
 7. Kris81

  Actieradius vw caddy

  Ik rijd al twee jaar met een maxi en heb 80k. Die cijfers van vw kan je alleen maar halen als je rijd als een slak en onder hele goede omstandigheden denk ik. Ofwel scheelt er iets aan mijn CNG afstellingen. Ik tank altijd H gas en haal een 650km als ik veel autosnelweg rijd en 550km als het veel binnenwegen zijn.
 8. Gisteren avond nog eens gebeld naar noord en zuid. De beide cng installaties zijn klaar en operationeel. Men wacht enkel nog op een keuring van de overheid om te mogen leveren aan klanten. Men betreurde het ten stelligste dat dit zo lang moet duren.
 9. Het tankstation van Engie in Dijon wordt wel goed in werking gehouden vermits gemeentediensten en vuilniswagens er ook tanken. Dus zal nooit lang in panne blijven.
 10. Prijs gestegen naar 1.070 €/Kg , dat is duurder dan Dats toch ?
 11. Heb ondertussen de romac kaart toegekregen. Eind mei met Hemelvaart ga ik er proberen te tanken.
 12. Blijkbaar kan er getankt worden met een romac fuel tankkaart. Ik heb er eentje aangevraagd en ga dit testen komende zomer.
 13. Bij onze eerste reis in Frankrijk met de caddy maxi had ik een volle jerrycan benzine mee. Niet nodig gehad. Vorige jaar dezelfde can leeg meegenomen met het idee benzine verkopen ze overal dus vullen is geen probleem. Wederom niet nodig gehad. Vakantie met caravan wel uitgestippeld in de omgeving van CNG stations.
 14. http://www.romacfuels.com/nl/locaties.php Hier staan toch duidelijk locaties op ! Weet niet met wat een browser jij kijkt lange maar misschien is het toch tijd om die commodore 64 weg te doen.
 15. Omdat ik er vandaag langs kwam ben ik gestopt en even geïnformeerd. De eerste cng installatie is vandaag geplaatst aan de zijde Luik - Brussel. Deze moet binnen de maand operationeel zijn. De volgende stap is dan een leiding trekken naar de overzijde zodoende er ook een installatie geplaatst kan worden aan de zijde Brussel -Luik. Uit commercieël oogpunt dienen deze werken zo snel mogelijk uitgevoerd te worden verzekerde de medewerker me.
 16. Ah dat is goed te weten betreft dat station in Montelimar , want die regio staat voor mij deze zomer op het programma. Denk je dat er op te rijden is met combinatie caddy maxi en caravan ?
 17. Kris81

  YES Caddy opgehaald

  Rijd al bijna twee jaar zonder reservewiel , nog geen keer gemist. Als je op tijd door de bc gewaarschuwd wordt dat er een band aan het lekken is kan je zelf ingrijpen. In het begin toen ik mijn caddy maxi had probeerde ik ook heel zuinig te rijden. Cruise op 110 op autosnelweg en dag een gemiddeld verbruik van 4.6 halen bijvoorbeeld. Ondertussen staat die cruise steeds op 125 en verbruik ik 5.2 a 5.4. Dus geen groot verschil maar wel veel gelukkiger op die snelheid. Ik tank bij esso bruno in genk en krijg daar de tank nooit heel vol. 32kg ongeveer. Daarmee rijd ik tussen de 600 en 650 km.
 18. Met de vw caddy bougies vervangen iedere. 60.000 km
×
×
 • Nieuwe aanmaken...