Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

KSB

Leden
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen in Hall of Fame

  1

KSB won laatst op 25 Mei

KSB had de meeste likes voor zijn berichten!

Community reputatie

15 Goed

Over KSB

 • Titel
  Beginnend lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Binnenkort doe ik de route Lille - Parijs - Dijon - Lyon - Aix-en-Provence. In al deze etappesteden zijn er volgens https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv-france/type/gnc/ voldoende tankmogelijkheden. Er zijn echter duidelijk kwalitatieve verschillen bij de Franse tankstations, dat blijkt uit de ervaringen die op dit forum gepost worden. Heeft iemand recente ervaring zodat ik stations kan kiezen waar ik optimaal kan tanken (=mijn tanks helemaal vol krijgen)? Ik heb alvast ook een ROMAC-kaart...
 2. Bedankt voor de updates, ik ben mijn route aan het voorbereiden en zulke berichten beloven niet veel goeds... Hopelijk komen er snel ook correcte statusmeldingen van gibgas.de-gebruikers want https://www.gibgas.de/Tankstellen/Detail F_71100_Chalon-sur-Saône_Avenue Victor Hugo_18?entity=tankstelle&action=search&txttankstelle_search=chalon&link=/Tankstellen toont momenteel geen problemen aan. Voor wat het waard is, heb ik met de gegevens op dit forum een melding (panne) gedaan op https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/chalon-sur-saone-71100-31/
 3. Ook bij mij heeft deze opvolging totaal niet gewerkt
 4. Nu ruim 19 kg H-gas getankt (met lege tanks) na 444 km op CNG (gemengd gebruik: lokaal en autosnelwegen).
 5. Enkele dagen na de installatie van de app kreeg ik een update waardoor de info nu inderdaad actueler is (gegevens 27/06/2019). Maar de update kreeg ik dus niet meteen mee. De routeplanner lijkt me via de app niet alle mogelijke CNG-stations voor te stellen? Is het mogelijk om de radius van de eigen wagen in te stellen?
 6. De gegevens in de gibgas-app lijken te dateren v juni 2018. Het total/pitpoint-station v Kortrijk is er bvb. niet op te vinden. Allicht ontbreken er dus wel meer stations. Ook de prijsaanduidingen lijken niet heel actueel (2017-2018). Weet iemand meer over deze toepassing? Zijn er goede alternatieven?
 7. Wij tankten sinds de levering v d wagen (eind mei 2019) ondertussen al een drietal keer (Dats, Total en Imog) . We halen 400 à 410 km met een volle CNG-tank (h-gas in West-Vlaanderen). De wagen werd geleverd met een niet heel volle tank L-gas waarmee we dus minder ver geraakten. Met volledig lege tanks tanken we tot net iets meer dan 19 kg (bij dats).
 8. Maar mogelijk wel nu al voor de houders van de Carte Romac Fuels ?? https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/aix-en-provence-13290-112/ (update: informatie over ROMAC kaart varieert, de vermelding lijkt nu verdwenen) Begin volgende maand rijd ik langs de twee stations in Aix-en-Provence: Het bestaande, met regelmatig wat problemen https://www.gaz-mobilite.fr/stations-gnv/aix-en-provence-13100-4/ en het nieuwe.
 9. Uit mijn contact met Gaz'up (begin mei 2019) blijkt dat ze werken met abonnementsformules:
 10. Op https://www.kortrijk.be/nieuws/nieuwe-parking-komt-eraan staat te lezen dat er in de stationsomgeving van Kortrijk een nieuwe ondergrondse parking komt. Zoals eerder meegegeven mogen CNG-wagens in Kortrijk niet onder de grond parkeren. Het openbaar onderzoek (dat loopt tot 19/07/2019) voor de bouw van deze nieuwe parking lijkt me een ideale gelegenheid om expliciet om toegang te vragen voor de talrijker wordende CNG-wagens. Via https://www.omgevingsloket.be/omvPubliek/?openbaaronderzoek (zoek op projectnummer 2019058394 ) kan je je opmerkingen kwijt.
 11. Een verbetering van de situatie aan het begin van het zomerseizoen? Het station lijkt na lange tijd weer open? (bron: gibgas.de)
 12. Werkt de ROMAC-kaart niet via dezelfde betaalterminal?
 13. Ik moet terugkomen op mijn post ivm ondergronds parkeren in Brugge. Mijn eerste info kwam van de stad Brugge. Ik contacteerde de feitelijke uitbater (INTERPARKING), die laat weten: Van: COMPTE C.O.V <COV@interparking.com> Verzonden: maandag 27 mei 2019 10:08 Onderwerp: RE: CNG-wagens in ondergrondse parkeergarages Beste, Tot op heden mag U in onze parkings inrijden. Indien dit wijzigt, zal dit aangeduid worden aan onze inritten. Mvg NV INTERPARKING District Vlaanderen Hoefijzerlaan 12 8000 Brugge Tel: +32 50 33.90.30 of +32 50 44.66.01 Fax: +32 50 33.06.21 www.interparking.com
 14. Zo begrijp ik het ook, al vermoed ik dat elektrische wagens wel binnen mogen. Ik ben momenteel wat andere West-Vlaamse steden met ondergrondse parkings aan het bevragen. Op basis van de verschillen met https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren/parkeergarages gaat de titel van dit artikel niet meer op: https://www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/-kortrijk-wordt-het-nieuwe-gent~ae035da1/ Ik ben ook op zoek (voorlopig vergeefs) naar precedenten waarbij ondergronds geparkeerde CNG-wagens voor ware inferno's hebben gezorgd.
 15. Een DSG dus, even wennen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...