Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Peerware

Leden
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Peerware

 • Rank
  Nieuw lid
 1. Update van mijn kant, het belastingvoordeel is er nog steeds op de inschrijving. Een wagen die het inschrijvingsvoordeel heeft gehad, blijft dit houden bij verkoop. Ondertussen ben ik bij drive systems geweest en ze hebben het systeem nagekeken. Blijkbaar is de drukregelaar defect en moet vervangen worden. Omdat het onderdeel niet op voorraad is (en ik de auto volgende week niet kan missen) wordt dit ingepland voor over 2 weken. Daarna zullen we zien of het daadwerkelijk zin heeft om op cng te rijden of niet.
 2. Ik ga voorlopig nog geen namen noemen totdat alles opgelost is of ik ze in iedergeval de kans gegeven heb. Vandaar dat ik ook de auto even buiten beschouwing laat. Het gaat wel om een wagen met een grote motor (V8). Maar het is geen kleine tank. (60liter) Dus ook niet echt een rede om aan te nemen dat het ‘nep’ is. Kost me ook aanzienlijk wat kofferbak ruimte. Ik had de hoop dat ik iets simpels fout deed. Maar helaas.... dan nog maar een aantal dagen op benzine blijven rijden tot de garages weer terug open gaan.
 3. Ik heb het bovenstaande geprobeerd, maar helaas wil het niet werken. Sterker nog na het overschakelen slaat de wagen af en switch hij automatisch terug naar benzine. Daarna blijft de schakelaar piepen tot ik deze nogmaals indruk. Ik heb contact gehad met de garage die me daarna verteld dat ze aanraden om op benzine te blijven rijden en dat de cng vooral een belasting voordeel is.... daar heb ik ook niets aan. Dan over 2 weken maar een keer naar drive systems. Misschien kunnen zij me helpen.
 4. Helaas lijkt alles en iedereen dicht te zijn tot 4 januari..
 5. Hij is bij een garage in belgie aangeschaft, maar die kan ik pas weer volgende week bereiken. De wagen is vrijdag gekeurd met groene kaart. Zover ik begrepen heb moest deze op cng lopen bij de keuring dus zou het moeten werken (zover ze dat ook echt controleren?) de cng installatie zelf is net 2 jaar oud en komt van drive systems uit Tienen. Misschien dat ik die eerst maar eens probeer te bellen.
 6. Hoi, ik heb deze week een nieuwe (2de hands) auto met aftermarket cng-installatie gekocht (brc). Maar nu heb ik 2 belangrijke vragen. 1. Er branden 2 lampjes op de brc-switch wat volgens mij betekent dat de tank half vol zat. Ik dacht hem even vol te tanken en er ging ook zo’n 6 kg bij/in. Maar hierna branden er nog steeds maar 2 lampjes. Doe ik iets verkeerd? 2. Ik krijg de cng niet werkend. Het lampje blijft rood. Als de motor uit is en het contact aan en ik druk (3s) op de knop. Dan springt deze even op groen, hoor ik duidelijk ‘iets’ lopen en even later (5s) springt het lampje weer op rood en ruik je een duidelijke gaslucht. Doe ik hier (ook) iets verkeerd? Moet ik langs een servicepunt?
×
×
 • Create New...