Colruyt – CNG-Bedrijf in de kijker

CNG is niet alleen voor particulieren interessant om mee te rijden, dit is het evenwel ook voor professionelen.

Coltruyt group, een welgekende supermarktketen in Belgë is een pionier wat betreft rijden op aardgas.

In 2013 investeerde Colruyt Group in 70 voertuigen op aardgas (CNG – Compressed Natural Gas). In de zomer van 2015 bestond het voertuigenpark uit ongeveer 315 auto’s, 19 bedrijfsvoertuigen en 1 vrachtwagen.

DATS24, pionier op het gebied van duurzame brandstof in België !

Het DATS 24-tankstationnetwerk is het eerste in België dat aardgas voor voertuigen (CNG) aanbiedt. DATS 24 opende de eerste CNG-pompen van België in Halle op 17 februari 2011, de thuisbasis van de Colruytgroep.

Momenteel zijn er al zo’n 30 Belgische tankstations, waaronder 19 DATS24-tankstations, uitgerust met CNG-pompen. In de “Fast Fill”-installaties, houden compressoren het gas op een constante druk van +/- 250 bar, zodat je gemakkelijk, snel, schoon en reukloos kunt tanken.

Het netwerk blijft groeien. Tegen eind 2015 zal DATS24 over 25 voor CNG uitgeruste stations beschikken en zullen ze hun eerste stations openen in Wallonië. Tegen maart 2018 beoogt DATS 24 een totaal van 65 voor CNG uitgeruste stations in België.

DATS24 helpt zijn klanten om hun verbruik te verminderen: gratis controle en regeling van de bandenspanning, jaarlijkse campagne en pagina voor het milieu op zijn website, …

Meer weten?  DATS24 – Aardgas

Welke aardgastankstations zijn er in België?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.