Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
KerstKerst

BioClio

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About BioClio

 • Rank
  Nieuw lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vergeten dat ik hier nog een update moest geven! Uiteindelijk de wagen opnieuw binnen gebracht bij een gasspecialist (voor LPG wel) en die heeft uiteindelijk met een ander type computer het probleem kunnen vinden. Er zat een knik in een kabeltje en als hij aan het kabeltje kwam kreeg hij meteen dezelfde meldingen die wij ook kregen dus we hebben er goede hoop in dat het nu in orde zou moeten zijn! We hebben intussen ook alweer zo een 500km achter de rug zonder foutmelding. Hopelijk kunnen we nu eindelijk genieten van onze CNG installatie
 2. Bedankt voor je reactie. Voorlopig hebben wij zelf geen olie gegeven dus ik weet niet wat voor olie erin zit. Er zou wel een kleppensmeersysteem voorzien moeten zijn toen we de ombouw gedaan hebben. De foutcodes die vorige keer uitgelezen werden hadden wel altijd te maken met de injectoren. Zouden er geen andere foutcodes zijn als het met de kleppen te maken heeft?
 3. We rijden met een Clio van 2013 1149cc en 54kW. Volgens het attest van de installatie is het merk van het CNG systeem AEB type SGIS.
 4. Is hier nog nieuws over? Wij lieten onze Renault Clio ombouwen bij vermoedelijk dezelfde installateur (stonden meerdere SsangYong toen we daar waren) en hebben gelijkaardige problemen...
 5. Dag iedereen, Sinds augustus rijden wij met een tweedehands Clio Grandtour die we lieten ombouwen naar CNG. Jammer genoeg hebben wij voorlopig nog niet echt een goede ervaring. Onze wagen begon een paar weken (ongeveer 2500km) na de ombouw af en toe te trillen en de motor begon te sputteren met de nodige lampjes erbij (onderhoud, stop, motorblokje). In eerste instantie werden de bougies vervangen in de Renault garage. Dit bleek niet te helpen en dus gingen we naar een gasspecialist. Die zei dat de bobine vervangen moest worden en gelijktijdig werden ook opnieuw de bougies en bekabeling vervangen. We hoopten dat het hier mee opgelost zou zijn maar een week later merkte ik opnieuw dat de wagen begon te sputteren (maar nog geen lampjes) op gas. Ben dan overgegaan naar benzine en heb zo nog een paar dagen kunnen verder rijden. Na ongeveer 400km echter ook op benzine opnieuw hetzelfde gevoel gekregen en wel terug de lampjes die uit en aan gaan. Iemand al gelijkaardige problemen gehad? Waar we de wagen gekocht hebben (en eigenlijk 1 jaar garantie hebben) en in de Renault garage zeggen ze dat dit aan de gasinstallatie moet liggen. De gasspecialist heeft het blijkbaar ook niet kunnen oplossen. De installateur is te ver weg om hier terug naar toe te rijden (in Limburg is er jammer genoeg geen erkende installateur). Intussen zijn we al €350 kwijt, weken aan het op en af bellen en rijden naar de tweedehands garage waar we kochten, Renault en de gasspecialist en zijn we een beetje ten einde raad!
×
×
 • Create New...