Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

tonny

Leden
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

1 Follower

About tonny

 • Rank
  Nieuw lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Deze zomer zijn wij met onze Opel zafira CNG op rondreis gegaan door Zweden, Noorwegen en Denemarken. Wij hebben ons voorbereid met de cng stations op te zoeken via Gibgas. In het zuiden van Zweden vind je makkelijk CNG stations allen met biogas. Deze staan ook zeer goed aangeduid langs de weg. De pistolen zijn wel van een andere soort dan deze in België en Duitsland. In Zweden en Noorwegen hebben ze een soort van grijper die je eerst moet vastklemmen aan je nippel. Daarna moet je een hendel helemaal naar voor brengen en een weerstand overwinnen. Na deze handelingen moet je een knop indrukken en gaat alles zoals in België. Deze stations liggen meestal weggestoken aan het recyclagepark. De vrachtwagens van de recyclagefirma rijden op biogas. Als particulier kan je er ook tanken met een bankkaart. De prijzen liggen wel een pak duurder dan de benzine en diesel. Wij betaalden 1,61 Zweedse Kroon per kg, vergelijkbaar: benzine 1,3Kr liter en diesel 1,2Kr liter. In Noorwegen hetzelfde principe, goed zoeken en je vindt ergens een alleenstaande CNG pomp bij een recyclagepark, kostprijs vergelijkbaar met Zweden. In Denemarken zijn de pistolen zoals bij DATS. De kostprijs is iets goedkoper 1,25 Deense kroon Kg maar er waren er meer te vinden op onze reisweg. Mijn advies is steeds een back-up hebben van benzine indien je naar het Noorden gaat op vakantie.
 2. Beste opel rijders, Wij hebben sinds maart onze opel zafira tourer CNG (25 kg/14ltr).Wij hebben een zevenzitter Momenteel hebben we al 10000 km gereden. We zijn zeer tevreden over de auto. Wij hadden echter na 1500km al wel met pech af te rekenen. Een waterleiding bleek defect geraakt wegens een niet goede bevestiging. Op de foto onderaan juist naast de luchtfilter zie je twee leidingen naar boven lopen. De rechtse was bij mij niet zo bevestigd als op de foto. Het gevolg was dus dat deze tegen de aandrijfriem schuurde. Gelukkig was ik juist een parking opgedraaid toen er veel rook vanonder de motorkap vandaan kwam. Heb direct de on star knop ingedrukt. Na 20 minuten was er reeds een depannagewagen en iets later onmiddellijk een vervangwagen. De herstelling was na twee dagen ok. Sindsdien hebben wij geen enkel mankement gehad. Ik merk echter geen verschil in rijbereik tussen H en L gas. Indien je moet overschakelen op benzine(reeds twee maal gehad) geeft de boordcomputer al vlug de melding dat je moet gaan tanken. de eerste maal amper 5 liter getankt op een tank van 14 liter. De tweede keer veel langer gewacht en na 150 km gaan tanken, het nadeel is dan dat je steeds meldingen krijgt. Gaan meestal gaan tanken in DATS Zolder, L gas, alhoewel deze installatie veel lawaai maakt als ik tank. Bij andere installaties heb ik dat niet. Qua autonomie valt het best mee maar heen en terug naar de kust vanuit Koersel lukt niet. Zijn al een paar keer op reis geweest met de wagen en een goede planning is toch wel nodig om CNG te tanken.
 3. bedankt polarvdc676 Na mijn reis zal ik zeker mijn ervaringen delen. Tonny
 4. Heeft er iemand ervaring met tanken in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Wij gaan deze zomer op rondreis met de auto in deze drie landen. Dus alle info is welkom. Alvast bedankt
 5. Beste, Vorige week had ik problemen met pomp 3. Bij mijn eerste poging nog geen kg getankt en gedaan. Terug kaart in betaalterminal en toen ging alles wel. Dit was wel de eerste keer dat ik problemen had in Heusden-zolder.
 6. Ik heb mijn Zafira nu reeds twee weken. Mijn vraag is of we beide mogen mengen of moet je eerst je tank leegrijden en dan pas de andere soort tanken?
 7. Bob, Ik heb mij ook een opel zafira cng aangeschaft en ben zeer benieuwd. Ik ben alvast blij er iemand is met een positieve ervaring. Mijn garagist is zeer geïnteresseerd want ik ben de eerste koper in zijn garage. Verwachtte levering eind maart begin april.
×
×
 • Create New...