Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Serge

Reis naar Frankrijk : Val de Loire

Recommended Posts

Begin juli naar de Loire streek gereisd. We verbleven in Center Parcs - Les Bois Aux Daims. Heenreis via Parijs en GNV-bio getankt in het station van Marcoussis. Is een station van Engie. Ligt nogal verwijderd van de snelweg, in een industriezone. Hoort bij het depot van de stadsbussen. Betalen met kaart mogelijk, zowel Maestro als VISA. Niet echt verzorgd, maar zolang we kunnen tanken geen probleem. Eens op bestemming aangekomen, was het dichtstbijzijnde station : Saint Herblain (Nantes). Ook hier weer een station van Engie, betalen met kaart mogelijk en ook weer naast het depot van de stadsbussen. Beide stations goede kwaliteit van gas, wel telkens het biogas genomen aan 1,54 € per kg. Terugreis via Le Mans - Rouen - Amiens... Bedoeling van te tanken in Rouen - Station van Sotteville. Ligt op de weg naar Amiens. Gemakkelijk gevonden, met hulp GPS, helaas niet toegankelijk voor het publiek. Onbemand en geen betaalterminal aanwezig. Je moet over een speciale badge beschikken. Was dus behelpen met benzine tot we op Belgische bodem waren. Voor het overige, eigenlijk geen problemen ondervonden. Er mogen best wel nog wat stations bijkomen in deze regio, waar de afstanden tussen verschillende plaatsen toch wel aanzienlijk zijn, gezien het rurale karakter van de streek.

  • Vind ik leuk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

serge, ik denk dat het niet bij het busstation is te Sotteville-Rouen, maar wel bij het Total-tankstation wat enkele meters verder ligt richting Amiens, dat is blijkbaar 57 boulevard industriel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Julius, enkel de tankstations in Marcoussis en Saint Herblain liggen naast een busdepot. Het station in Sotteville bevind zich in de Chemin de la Mi-Voie.  Er is inderdaad een Total-tankstation in de Boulevard Industriel, maar die bedienen geen CNG. Het CNG-station in de Chemin de la Mi-Voie, bedient enkel chauffeurs die over een badge beschikken. Het station wordt uitgebaat door GN Drive. Het station vindt je wel terug op de site gaz-mobilité.fr, maar op PitPoint wordt het niet vermeld. Voorlopig geen opties om in Rouen CNG te tanken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

volgens de kaart van gaz-mobilite.fr gaat het wel degelijk om het total-tankstation, echter de opening zou voorzien zijn voor december 2017.

jammer, want in september kom ik daar ook voorbij en dat is enkele maanden te vroeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Julius, net nog eens nagezien op gaz-mobilité.fr en ze vermelden nu inderdaad dat Total daar een GNC-station zal openen. Nu vermelden ze het GN Drive-station niet meer. Ik ken de achtergrond van jouw reis niet en waar je naartoe en vandaan komt. Bij mij was het op de terugreis. Center Parcs ligt +/- 40 km van Saumur. De dag voordien was ik CNG gaan voltanken in Nantes (+/- 150 km van Saumur), dus toen ik terug in Center Parcs kwam had ik reeds +/- 200 km van de volle tank verbruikt. Bij de terugreis ben ik van Le Mans naar Rouen en Amiens naar België gereisd. We waren met 4 aan boord en hadden toch redelijk wat bagage mee. Ik had toen nog een radius van +/- 500 km dat ik met de resterende CNG kon rijden... echter tussen Le Mans en Rouen passeer je le Haut Normandie... serieuze hopen en putten en verbruik stijgend... zat bijgevolg al snel op benzine (op dat moment goed voor een 70-tal kilometer)... daarbij nog op te merken dat er tussen Le Mans en Rouen pakweg slechts 2 à 3 normale tankstations zijn, die op grote afstand van elkaar liggen... ik heb dan toch besloten om 2 jerrycans te kopen en zo mijn actieradius op benzine te verhogen. Vanaf Rouen heb je dit probleem niet meer, tussen Rouen en Amiens, heel regelmatig tankstations, maar geen op CNG. Eens in België kunnen we weer bij DATS24 terecht. Echter in Harelbeke is er bij DATS24 geen CNG-pomp. Een 100-tal meter voor het DATS24-station, aan dezelfde kant van de baan juist voorbij het containerpark is er een CNG-station, ik vermoed uitgebaat door de afvalcommunale. Je kunt er betalen met bankkaart. Indien je andere ervaring of tips hebt met de regio Normandië, Bretagne en Pays de la Loire, laat het me gerust weten. Ikzelf rij nog maar 2 maand op CNG. Succes.

PS : je kunt het er natuurlijk op wagen om eens te gaan zien bij dat Total-station, je weet nooit dat het vroeger operationeel is ? Het ligt sowieso op de weg die je moet volgen naar Amiens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...