Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Log in om dit te volgen  
muscles

Volkswagen pusht uitbouw van CNG-mobiliteit in Duitsland

Recommended Posts

Na recente meldingen uit Frankrijk en Italië drukt nu ook Duitsland het "gaspedaal" dieper in: 2000 CNG-tankstations en één miljoen CNG-voertuigen zijn het doel voor de komende jaren (streefjaar is 2025). Een nieuw consortium rondom Volkswagen werd daarvoor opgericht.

 

Na de voorstelling van de innovatieve CNG-kleinewagenmotor EA211 voor de VW Polo en afgeleiden op het Motorensymposium in Wenen zet Volkswagen het nieuwe engagement in het CNG-bereik zichtbaar verder.

 

In 2016 werd door het bondsministerie de "ronde tafel van de aardgasmobiliteit" gestart dat dit jaar concrete vorm krijgt door de samenwerking tussen voertuigbouwers, gasleveranciers en CNG-tankstationuitbaters. Het gaat hier over een verklaring om gemeenschappelijk de uitbouw van de CNG-mobiliteit van personen-, vrachtverkeer en "gemeentelijk" vervoer te forceren. Die verklaring werd ondertekend door het Volkswagen-concern alsook door E.ON Gas Mobil GmbH, Gazprom NGV Europe GmbH, Gazu GmbH, ONTRAS Gastransport GmbH, Open Grid Europe GmbH, Pitpoint B.V. en TOTAL Deutschland GmbH. Andere partners kunnen ook nog toetreden.

 

Bron: Gibgas

  • Vind ik leuk 2

Beheerder van CNG Tankstations in België

Besturingssysteem Bluestar Linux, fotobewerking Gimp

Škoda Octavia Combi G-Tec | Op dit ogenblik een verbruik van 4,14 kg/100 km | 229.000 km and counting...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Da's toch al ander nieuws dan dat van paar maand geleden, toen het enige CNG station in een heel gebied ergens in Duitsland werd gesloten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Klopt, mijn excuses iedereen, ik had het bericht al op de blog gezet, maar vergeten hier te melden.

https://www.aardgasrijder.be/blog/persbericht-volkswagen-pitpoint/

 

VOLKSWAGEN GROEP EN PITPOINT WERKEN SAMEN AAN UITBREIDING VAN SCHOON VERVOER IN DUITSLAND

Duits initiatief is bedoeld om CNG/Groengas-mobiliteit aanzienlijk uit te breiden: netwerk van CNG-tankstations wordt uitgebreid naar 2000 stations, en het aantal CNG-auto’s vertienvoudigd naar 1 miljoen.

PitPoint heeft met verschillende branchepartners een intentieverklaring ondertekend, met als doel om het aantal CNG-voertuigen in Duitsland te verhogen naar 1 miljoen, en om het netwerk van CNG-tankstations fors uit te breiden. Dit ten goede van milieuvriendelijke CNG-personenauto’s, bedrijfswagens en openbaar vervoer in steden en dorpen. De verklaring werd verder ondertekend door, E.ON Gasmobil GmbH, Gazprom NGV Europe GmbH, Gazu GmbH, ONTRAS Gastransport GmbH, Open Grid Europe GmbH, Pitpoint B.V. en TOTAL Deutschland GmbH. PitPoint wil de komende jaren het aantal CNG-tankstations fors verhogen en hiermee tot de grootste leveranciers in de markt behoren.

 

100 PROCENT SCHOON VERVOER IN 2030

PitPoint bouwt en exploiteert samen met haar partners een netwerk van tankstations voor de particuliere gebruiker en voor het openbaar vervoer, bestaande uit bussen, taxi’s en veerdiensten. Daarnaast investeert PitPoint in waterstoftankstations en een netwerk van elektrische oplaadpunten. In 2016 startte het bedrijf in Duitsland met 13 CNG-tankstations. Het streven is een verdere uitbouw van het netwerk van tankstations voor schone brandstof. “Onze jarenlange ervaring met schoon transport en milieuvriendelijke brandstoffen, zorgt ervoor dat we in Duitsland een belangrijke rol kunnen innemen als het om schoon vervoer en transport gaat”, aldus Erik Kemink, CEO van PitPoint. “Ons doel is om tot de top drie aanbieders op de Duitse markt voor CNG/Groengas-tankstations te horen. Dit initiatief sluit aan bij de doelstelling van PitPoint om in 2030 100 procent schoon vervoer te hebben.”

  • Vind ik leuk 1

Beheerder van Aardgasrijder.be en Wallieweb Webhosting & Webdesign
Verbruik van mijn Skoda Octavia Combi 1.4 TSI 110 Pk met powerbox (voornamelijk H-gas)  709858_5.png 50.000 km and counting

Verbruik van onze VW Touran 7-zit gezinswagen 1.4 TSI 150 Pk met trekhaak (voornamelijk H-gas) 901811_3.png 160.000 km  and counting

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Discussieer mee

Je kan nu reageren en later registreren Als je een account hebt, login met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Verwijder opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...