Ga naar inhoud

Verbruik Mercedes B200c


Jacques
 Delen

Aanbevolen berichten

Voor de mensen die zich zorgen maken over het verbruik van deze wagen, dit duikt met 20% naar beneden eens de 10000km bereikt. Ik verbruik nu op snelweg 4,4kg Hgas of 4,9kg Lgas.

Ik zou er in elk geval niet meer zonder willen.

Groetjes, Jacques.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Jacques
hoi Jacques, dat zou zeer goed niews betekenen, want tot op heden heb ik nog nergens dergelijke berichten gelezen dat het verbruik na X km zou dalen.
Heb je statistieken van bv. spritmonitor? 

Zelf merk ik geen verschil bij mijn Skoda Octavia Combi na 12.000 km , ik blijf hangen net boven de 4 kg.

Wat zijn je eerste ervaringen met CNG bij Mercedes? Merk je tov je vorige wagen ook nadelen? (behalve het beperkte rijbereik en de kleine benzinetank?)


Beheerder van Aardgasrijder.be
Verbruik van onze VW Touran 7-zit gezinswagen 1.4 TSI EcoFuel 150 Pk met trekhaak (voornamelijk H-gas) Verbruik VW Touran 1.4 TSI Eco Fuel 180.000 km  and counting :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik rijd nu 2 jaar met de B200 Natural Gas. Na 60.000 km en voor 95% op L-gas heb ik een gemiddeld verbruik van 5.41 kg/100 km.
Mijn verbruik is ook na te kijken op Spritmonitor. Ik heb een actieradius van 375 km met uitschieters naar 400 km. Op H-gas gaat de actieradius naar 450-500 km.
IN het verbruik merk ik goed het effect van H-gas, vooral ook in de stad. Ik verbruik ongeveer 6 liter benzine op 6.000 km.

@Jacques dat de auto zuiniger ging rijden komt mij niet bekend voor. Wel heb ik het idee dat ik na enige tijd meer in mijn tank kreeg. Dat is een gevoel, dat heb ik niet gedocumenteerd.
 Met H-gas heb ik ook het idee dat de auto net wat lekkerder optrekt in de lage toeren. Dan loopt de auto daar net wat soepeler (1100-1200 toeren).

 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...