Ga naar inhoud

Diesel weer in opmars.


Recommended Posts

De dieselmotor is bij Volkswagen alive-and-kicking. Bijna drie jaar na het uitbreken van Dieselgate, toen VW werd betrapt op het manipuleren van de uitstoottesten van zijn dieselwagens, zit de brandstof opnieuw in de lift.
 

In het tweede kwartaal van dit jaar was 38 procent van Volkswagens bestellingen in Duitsland een dieselwagen, vertelde Thomas Zahn, VW’s verkoopdirecteur voor Duitsland, aan de krant Handelsblatt. Dat is een stevige heropleving.

De verklaring ligt volgens Zahn in de nieuwe modellen. Daarbij zijn vooral SUV’s populair – de verkoop ligt 42 procent hoger dan een jaar geleden, en dat zijn vaak grotere en zwaardere auto’s. Dan verkiest de klant al vaker een dieselmotor, omdat die zo’n 15 procent zuiniger is dan een benzinemotor.

Niet alleen Volkswagen merkt een groeiende honger naar dieselmotoren. Ook BMW en Mercedes-moeder Daimler merken een stijging op. De komst van de nieuwe Euro 6d Temp-motoren, een nieuwe generatie dieselmotoren die bijzonder milieuvriendelijk zou zijn, speelt daarin een belangrijke rol. En in Duitsland heeft de bedrijfswagenmarkt nog altijd een boontje voor diesel. BMW belooft zijn leasingklanten zelfs wagens terug te nemen als die door een of andere dieselban een Duitse stad niet meer binnen zouden mogen. Wat nog nooit moest gebeuren, overigens. ‘Het is vooral het signaal dat telt’, klinkt het in Handelsblatt.

Voor Dieselgate was nog meer dan de helft van de nieuw ingeschreven wagens in Duitsland een diesel. In 2017 was dat gezakt naar 45 procent en nu bedraagt het nog amper 31 procent. Maar de verwachting is dat het aandeel van diesel tegen de herfst weer tot 35 procent zal aandikken.

Belgische rebound

In België is er van dat herstel nog geen sprake. In het eerste kwartaal van dit jaar was 37,6 procent van de nieuw ingeschreven wagens een diesel, meldde Febiac. Een jaar eerder was dat nog 46,6 procent. Maar ook bij ons verwachten experts dat er een rebound van diesel zit aan te komen, ook aangedreven door de komst van de Euro 6d Temp-motoren.

Met Volkswagen gaat het intussen overigens prima. Met 5,5 miljoen verkochte auto’s wereldwijd behaalde de groep zopas haar beste halfjaarresultaat ooit. Al zal de tweede helft van het jaar minder rooskleurig worden, omdat de moeizame certificering van sommige wagens tot vertragingen bij de levering zou kunnen leiden, klinkt het bij VW.

  • Vind ik leuk 2

Spritmonitor Skoda Octavia Combi (L en H+ gas gecombineerd): 745990_5.png

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weken later...

Hieronder een link met video van een BMW-dieselmotorblok dat spontaan begint te branden. In België dit jaar toch al 'n stuk of 10. Terugroepactie van 300.000 BMW-diesels werd aangekondigd. Moderne diesels zitten propvol met kwetsbare technologie om te proberen te voldoen aan strenge milieunormen. Een reden te meer om te kiezen voor gas.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180810_03657377

 

Terugroepactie:

https://autofans.be/nieuws/officieel/40055-terugroepactie-van-bmw-vanwege-brandgevaar

 

  • Vind ik leuk 2
Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...