Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Trostomaat

Leden
 • Aantal items

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

8 Neutraal

Over Trostomaat

 • Titel
  Nieuw lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Er is natuurlijk wel een korting op je VAA (een vermindering van de CO2 factor met 0,1% per gram onder 105) omdat je minder CO2 uitstoot. Als je een CNG model dat 95 gram CO2 uitstoot kiest mag je al een cataloguswaarde van €34000 kiezen voor je boven de minimum VAA zit. Volgens mij vindt je CNG niet zo veel in lease omdat de prijsvoorwaarden van de bijhorende tankkaart door het beperkt aantal CNG aanbieders niet zo interessant zijn. Je hebt wel gelijk dat het aantal modellen beschikbaar in Belgie heel beperkt is. Maar Belgie is al een relatief kleine markt en CNG is dan nog een niche binnen die markt. Misschien is het gewoon (nog) niet de moeite om hier veel modellen aan te bieden?
 2. Ik doe niet enorm veel kilometers per jaar, dus de meerkost van een Octavia op CNG, die enkel te krijgen is in een DSG model met Ambition uitrustingsniveau, ten opzichte van een "basismodel" op benzine wordt bij mij minder snel gecompenseerd door het lagere verbruik en kostprijs van CNG. Het waren dan ook vooral de verbruikscijfers van verschillende leden hier die mij overtuigden. De klassieke twijfels (rijbereik, waar tanken, "Frankrijk" probleem, ...) hebben bij mij minder gespeeld. Ik wou een meer "ecologische" auto, maar om enkel elektrisch te rijden vind ik het te vroeg en is de modelkeuze nog te beperkt. Een wagen op CNG is voor mij dan een goede middenweg en de "ongemakken" vind ik verre van onoverkomelijk.
 3. Na wat twijfelen heb ik dan toch, mede door (veel) te lezen op dit forum, de Octavia besteld. De levering is voorlopig voorzien voor eind juni.
 4. Ik heb dit weekend een offerte laten opmaken voor een Octavia G-TEC, maar de verkoper was niet zo erg thuis in CNG rijden. Misschien dat een ervaringsdeskundige mijn vragen kan beantwoorden? Blijkbaar start de motor steeds op benzine. Hoe lang duurt het dan voor die op CNG begint te rijden. Ik zou zowel korte (15km) als langere verplaatsingen doen, maar natuurlijk liefst zo veel mogelijk op CNG. Hoe zit het met het verbruik in kg (L en H gas)? De dealer kon me enkel het verbruik in kubieke meter meedelen... Blijkbaar is het model ook enkel te verkrijgen in de uitvoeringen Ambition of Style, in tegenstelling tot wat op pagina 1 staat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...