Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Trostomaat

Leden
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Trostomaat last won the day on April 4

Trostomaat had the most liked content!

Community Reputation

15 Goed

About Trostomaat

 • Rank
  Beginnend lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als ik me niet vergis staat er bij elk CNG station een gebouwtje met, onder andere, een compressor en buffertanks die er voor zorgen dat je voldoende druk in je tanks krijgt. Waarom denk je dat de pomp leeg was en niet gewoon defect?
 2. En dan moet er ook nog een aardgasleiding in de buurt liggen.
 3. Op de website van Fluvius staat ook dit document, voor wie liever een lijst bekijkt.
 4. Vandaar dat ik ook enkel schrijf dat merken dat eisen, niet dat dat wettelijk nodig is. Ik heb zelf jammer genoeg een langdurige dispuut gehad met de dealer en het merk van mijn vorige wagen waarbij men een lekkend koelvloeistofreservoir niet onder garantie wou repareren omdat het eerste onderhoud niet bij de merkgarage was uitgevoerd. Gelukkig is dat uiteindelijk wel opgelost via mijn rechtsbijstandverzekering, maar als je zoiets kan vermijden door 1 onderhoud bij een merkgarage te laten uitvoeren dan zou ik niet twijfelen.
 5. Veelal komt zo'n garantie neer op een "gratis" lidmaatschap bij VAB/Touring/..., maar dan onder de merknaam van de constructeur. Je kan zoiets dus ook zelf afsluiten. Enkel voor garantie eisen merken onderhoud in een officiële garage, maar aangezien je in België maar 2 jaar garantie krijgt kan je in principe enkel het eerste jaar je onderhoud daar laten uitvoeren en dan het tweede elders.
 6. Bekijk zeker eens onderstaande video. De wagen ziet er op foto veel groter uit dan in werkelijkheid. Als ik me niet vergis staat de Skoda Scala op hetzelfde platform, met dezelfde motor, dus de motorprestatie zal dan misschien toch net iets minder zijn, rekening houdend met het hogere gewicht van een "SUV".
 7. Volgens een artikel in De Tijd zal Nederland het tekort aan L-gas meer dan waarschijnlijk opvangen door H-gas om te zetten naar L-gas. Ze doen dat (nu ook al) door in een conversiestation stikstof toe te voegen aan H-gas.
 8. Het station van Zaventem ligt op de weg naar mijn werk, dus ik tank daar om geen onnodige kilometers te maken. Maar alles moet dan wel werken natuurlijk...
 9. Ik kreeg een vriendelijk antwoord: Maar is het niet de bedoeling dat de compressor van het station zorgt voor het op druk houden van hun opslagflessen?
 10. Deze namiddag kon ik in een 7/8ste lege tank (capaciteit 19 kg) een dikke 9 kg tanken waarna er op het display van de pomp foutcode 5804 kwam. Nog een keer proberen leverde 0,78 kg en dezelfde foutcode op. EDIT: Vergeten vermelden dat ik het formulier op de website van dats ingevuld heb. Moest ik antwoord krijgen post ik het hier.
 11. Dus zo'n TGI/GTEC is een "gewone" benzinemotor (met rechtstreekse injectie in de cilinder) waar in de inlaatstukken extra injectoren voor gas zitten? Ik veronderstel dat directe injectie van CNG in geen enkele productiemotor gebruikt wordt?
 12. Misschien dat het toch interessant is dat je probeert uit te leggen waarom zo''n "poort-injectiemotor" interessanter is voor CNG?
 13. Ik heb hetzelfde gefluit ook al gemerkt wanneer je de wagen uitschakelt na een rit (Octavia BJ 2019), dus waarschijnlijk zal het geluid wel normaal zijn. Volgens "het internet" zou het de ventilator van de radiator kunnen zijn, de aircopomp, regeneratie van een roetfilter, ..., maar het irriteert me nog niet genoeg om de dealer te contacteren
 14. Ook voor de nieuwe 1.5 is dat het interval (volgens dealer en handleiding).
 15. Ondertussen rijd ik al een kleine week rond met mijn Octavia die drie weken "te vroeg" werd geleverd. Tot nu toe bevalt de wagen, maar je moet wel wennen aan de DSG bak (die vind ik veel schakelt...).
×
×
 • Create New...