Ga naar inhoud
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Hall of Fame


Populaire onderwerpen

Showing content with the highest reputation on 07-02-18 in alle gebieden

 1. 4 punten
  ik blijf het, nu, gek vinden dat mensen zich baseren op die benzinetank, en dan vooral op die 2 weken per jaar of zo. Ik moet toegeven dat ik dezelfde logica had toen ik nog geen CNG-auto had, maar nu wetende, is dit echt niet nodig om daar zo veel rekening mee te houden. Zeker niet als je +30 kg CNG kan meenemen... Ik rijd met de octavia, heb dus maar 15 kg gas bij, en rijdt op die vakantieperiode ongeveer 300 km op benzine, max 500 km. Als je dan ook eens extra moet gaan tanken, is dat zeker geen reden om daarvoor de auto aan de kant te zetten in je keuzelijst....
 2. 3 punten
  Ik zal ne keer tot daar moeten rijden met mijne Skoda, en zien wat die persoon dan zegt.
 3. 2 punten
  Pakje gaan afhalen in de Leo Duboisstraat in Lebbeke. Voor mij stond een Octavia geparkeerd met nummerplaathouder van DATS24.
 4. 2 punten
  @Dr Nick Daar heb je 100% gelijk in. Afgelopen kerstverlof heb ik het CNG-tankstation in Keszthély, Hongarije gewoon overgeslagen omdat ik nog genoeg CNG in mijn tanks had. Dit keer was ik bijna 14 dagen in Hongarije. Ik heb geen rondtoer gedaan, enkel regelmatig es naar de stad 20 km verderop gereden om inkopen te gaan te doen en andere zaken te regelen. En op een gegeven moment raakt die CNG toch op en dan reed ik gewoon verder op benzine. Ik had mezelf er op voorzien dat ik voldoende benzine getankt had zodat ik zeker toekwam. Beide CNG-tankstations, zowel die van Keszthély als die van Nagykanizsa, liggen immers op 100 km afstand van waar mijn vakantiehuis is. Die afstand was dus te groot. En als het niet anders kon, dan ging ik Euro 95 tanken in de volgende gemeente (Euro 95 E10 bestaat daar nog niet, en Super 98 is niet verkrijgbaar bij alle tankstations).
 5. 2 punten
  Ik heb identiek dezelfde gekocht een week eerder Ben ook echt benieuwd naar de kleur want het is idd gedurfd. Levering voorzien in Juni, nog even wachten dus.
 6. 2 punten
  Hier dus inderdaad hetzelfde, ik haal ook nieuwe records
 7. 2 punten
  het gas is de laatste tijd ook iets rijker heb ik de indruk. Ik rijdt nu ook bijna elke keer meer dan 400km, in het begin was dit een streefdoel dat nooit werd gehaald.
 8. 2 punten
  Gisteren mij CNG een leeg gereden na 435 km! op (H)gas, was wel voor 80% autostrade en ik rij heel bewust eco, op autostrade CC op 110 km of zo, dus de verbruikscijfers die ze bij skoda opgeven zijn voor mij bijna haalbaar
 9. 2 punten
  Skoda beweert dat je met een volle cng tank 300 km kan afleggen, zelfs met L-gas zit ik daar 10% over. In tegenstelling tot andere brandstoffen of elektrisch haal ik met cng meer km dan vermeld.
 10. 2 punten
  Het kan nog straffer. Vorige week een verhaal te horen gekregen van iemand die bij Skoda in Aarschot info was gaan halen. CNG werd hem ten stelligste afgeraden want hij zou ermee ontploffen.
 11. 1 punt
  Neenee, aapjes moeten oppassen. Mensen niet.
 12. 1 punt
  met die test van VW moet je oppassen hoor !
 13. 1 punt
  Resterende kms: Zover had ik nog niet gedacht dat het een variable waarde zou kunnen zijn. Als dit wel het geval is maakt het dus niet uit of ik dit aangepast heb. Mirror dip: de voordelen wegen inderdaad op tegen de nadelen.
 14. 1 punt
  Gisteren volgetankt en gaf dit aan... Eens testen of ik dat ga halen [emoji48]
 15. 1 punt
  Goed idee.. zal ik doen! Alle stops richting provence zullen op de gevoelige chip komen te staan!
 16. 1 punt
  Je zou dan misschien naar het voorbeeld van de Ronde van Frankrijk, de ronde van de CNG-tankstations kunnen doen (en daar foto's van maken, en die hier plaatsen. Hint, hint ).
 17. 1 punt
  Eerst afwachten tot de auto geleverd is en dan zal ik waarschijnlijk om de paar weken eens gaan tanken... Of het moet zijn dat we zo verliefd worden op het aardgas-rijden dat we ineens meer km afleggen
 18. 1 punt
  Ik wel !!! 18 kg ! En de 5-zitter blijkt inderdaad over andere CNG-tanks te beschikken. Want daar kan 24 kg in. Bron: Gibgas Auslaufmodelle.
 19. 1 punt
  Even een update... morgen ga ik naar de douane om de papierwinkel te regelen. Normaal gesproken had ik de wagen 26/01 kunnen ophalen. Ik kom toe, de verkoper start de wagen en... bleek hij plots maar op 3 cilinders te lopen. Geen probleem, bleek het een defecte verstuiver te zijn die netjes werd vervangen. Ik ben gisteren de wagen gaan ophalen en ik ben zeer tevreden over de 130 km durende rit. Morgen dus naar de douane met de papieren en vervolgens aanstaande maandag ook de gastanks laten keuren, zodat de wagen gekeurd kan worden en we hem officieel in gebruik kunnen gaan nemen. De Touran is een echte MPV, qua rij-ervaring helemaal anders dan mijn Skoda Octavia. Ik ben fan van de bruine lederen zetels, die zitten heel goed Oh ja, er zit L-gas in de tank. Verbruik op de BC gaf 4.5 kg gemiddeld aan. Dat vond ik enorm goed. Binnenkort komen de verbruiksgegevens met H-gas. Ik weet niet hoeveel kg in de tanks gaan. Blijkbaar heeft een 7-zit kleinere tanks dan een 5 zit.
 20. 1 punt
  Ik had oorspronkelijk ook interesse in de vw caddy tgi, maar heb die toch niet gekocht omdat benzinetank maar 13 liter is en ik op vakantie niet langs de kant van de weg wil staan zonder gas/benzine. VW golf variant of skoda octavia combi bleven over en het is dus skoda geworden
 21. 1 punt
  Ik kreeg steeds 8% dealerkorting bovenop de andere promoties. Die garage kan dus nog iets van de prijs doen ?
 22. 1 punt
  Een vruchtbare dag : - 07.30 aan de lichten van de ring rond Mechelen met de Antwerpsesteenweg : zwarte (donkerblauwe ?) Fiat 500 L met officiële sticker + sticker van IGEAN. - 16.35 E19 Brx -> A'pen, ter hoogte van afrit Mechelen-Noord : zilverkleurige Audi A5 met een iets ander officiële sticker. Welke is nu de goede ? En zeggen dat sommige Techn. keuringen met een meetlat nameten... - 17.20 (speciaal voor terug gereden en de parking van de Lidl in Zandhoven opgereden) : donkerblauwe Lancia Ypsilon, zonder sticker, maar wel de Ecochic versie. Tenzij die op LPG ook zo heette ? Moet ik eens nakijken... In ieder geval géén sticker zichtbaar, wel hoger op zijn poten, Ecochic embleem, geen chromen uitlaatsierstuk.
 23. 1 punt
  Waarom niet? Ik heb het hier al meermaals geschreven... je zou eens een kijkje moeten nemen in een autofabriek en zien hoe er effectief met een auto wordt omgegaan als hij voor het eerst start en van den band rijdt (richting uitlijning, rollentest, watertest, parking enz...). Ik denk dat er nog oogjes zouden getrokken worden... En niet alleen bij het eerste gebruik, er rijden er genoeg rond die voor ze op de vrachtwagen richting dealer gaan al half uit elkaar gehaald werden omdat er één of ander euvel nog moest rechtgezet worden. En dan wordt die geleverd aan de klant en die behandelt die dan alsof het het meest breekbare is waar hij ooit mee gereden heeft...
 24. 0 punten
  Voor ik mijn wagen kocht ging ik een kijkje nemen in het VW centrum in Kortenberg. Toen ik meer info over de TGI vroeg vertelden ze me dat ze deze niet echt konden aanbevelen omdat je er elke 250 km mee moest gaan tanken.
 25. 0 punten
  Dat is in het CNG-verhaal niet anders! Toen ik na 5 jaar en twee wagens (en niks dan last) over CNG mijn beklag ging doen en vroeg naar een nieuwe wagen smeekte de garage dat ik een diesel zou nemen en niet opnieuw een CNG....
Deze hall of fame heeft datum Brussel/GMT+01:00


 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×