Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Vandaag
 3. Tja, het is dan ook de enige sportwagen op CNG ! (af-fabriek)
 4. janvg

  Leon FR 1.5 '19

  mooie wagen
 5. Belgische CNG-sticker besteld 🙂
 6. Bedankt! Ja dat is 'm zeker. Staandaard heeft de FR 17inch, in een pack kan je dan 18inch krijgen en met nog een beetje opleg heb je deze "machined performance" 18inchers.
 7. Ik heb tot nu toe enkel h gas getankt en met een defensieve rijstijl heb ik nu 3.7 kg per 100. Ik heb een gewone cc en ga eens testen wat dat geeft op de 60 km Arendonk -antwerpen E34 (buiten de spits). Als je natuurlijk l gas in de file hebt lijkt je verhaal inderdaad aannemelijk.
 8. PS proficiat met je keuze, je gaat er van genieten!
 9. Mij vertelden ze dat ik, als ik een 4 serie van Samsung had, via een Nederlandse omweg kon koppelen. Normaal gezien zou d'ieteren een volledige toegang moeten geven omdat het in hun reclame staat, maar dat klopt dus niet. Ik vond het in ieder geval raar.
 10. Welkom op het forum. Ik veronderstel dat dat jouw Seat Leon is op je profielfoto. Indien ja, dan heb je opvallende sportvelgen gekozen, of je krijgt die er misschien bij in de FR-uitvoering?
 11. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=278257828&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=CNG&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25200&minFirstRegistrationDate=2019-01-01&pageNumber=2&scopeId=C&sfmr=false&searchId=c13cf648-f859-dc22-c504-4a05be41ad35 Een voorbeeldje van de mogelijke besparingen. In Belgie vanaf € 34.415. Maar daar gaat natuurlijk nog de sensationele zomerbonus en extra korting van af (7% ?) en dan kom je aan +/- € 29.500 . Nogal altijd meer dan € 4.000 profijt dus.
 12. Klopt, in mijn buurt vooralsnog vooral L-gas beschikbaar. Ik had al gelezen dat H-gas iets zuiniger is, dat zal ik vanaf '21 makkelijker kunnen ervaren. Dat je de BC op dat punt kan kalibreren wist ik nog niet, zeker een optie, later.
 13. Op deze manier makkelijk te downloaden op je Android smartphone. Ook op youtube vele filmpjes te vinden via de zoektermen : Android auto installeren nederland. Geen zorgen, dat werkt gewoon.
 14. 4,7 KG = L-gas neem ik aan. Eens je weet wat de afwijking is van de BC (zal rond de 9-10% schommelen) kan je dat eventueel laten corrigeren zodat je een juistere verbruiksweergave krijgt.
 15. Je moet de Full Link / Mirror Link optie hebben op jouw multimediasysteem om gebruik te maken van Apple Car Play of Android Auto (185€ voor een Seat). Daarbij komt dat Android Auto niet vrijgegeven is in België (en dus via de Google Play Store niet beschikbaar is). Mocht je Android Auto nog niet hebben, het is te downloaden via alternatieve "Stores".
 16. Morgen mag ik mijne Seat tgi afhalen (excellence). Maar wat bedoel je hiermee? Ik veronderstel dat ik Android auto kan gebruiken zonder extra kosten?
 17. Dit topic ga ik vanaf nu ook volgen en binnenkort een beetje kunnen aanvullen. Sedert een maand rijd ik ook met een 1.5tgi 130pk. Sindsdien nog maar 800km gereden dus een echt diepe ervaring met verbruik en tanken heb ik nog niet. Het huidige verbruik draait momenteel rond de 5kg. Ik heb geen te sportieve rijstijl dus ik ga ervan uit dat dit nog zal zakken, hoewel ik er wel mee kan leven. Het benzine alternatief kan hier maar van dromen.
 18. Hey iedereen, ik ben Bart en zoals de titel zegt rijd ik met een Seat Leon FR 1.5tgi met 130pk. Configureerbaar in FR uitrusting sinds januari, en eind april geleverd. Hoewel je (momenteel) enkel nog de DSG versie kan configureren op de CC van Seat, koos ik in januari toch voor de manuele versie. Het verbruik draait steeds rond de 5kg/100km en als ik dat hier zo lees moet dat toch lager kunnen. Ik rijd wel graag met de adaptieve cc op, en heb al gemerkt dat hij dan (tegen 110) makkelijk 8kg weergeeft, terwijl als ikzelf de controle heb hij rond de 5 blijf. Ik vermoed omdat hij telkens dotjes gas (haha) geeft om de voorligger te volgen. Een gemiddeld verbruik van 5 is voor mij anders wel prima! De motor is stil en krachtig genoeg. Heel tevreden van de wagen verder. De eerste CNG tanks ga ik telkens leeg rijden om het verbruik correcter te kunnen berekenen want de boordcomputer is met 4.7 toch een stukje te optimistisch. Als er iets is dat ik nog aan de wagen zou veranderen is het een subtiele verlaging. Het zou'm nog iets strakker maken, dat is persoonlijke smaak. Veel rijplezier iedereen 😉
 19. @janvg koop een rubbermat bij een autodealer of industriewinkel. Knip ze op maat en klaar. Goedkoper en je kan zelf ermee de maat bepalen. Ik de mijne +/- 20euro de vierkante meter betaald. Zelfs motief kan je kiezen. Ik heb deze. https://rubbermatten24.nl/rubber-op-rol-circel-3mm.html
 20. accessoire-catalogus van VW http://www.volkswagen-accessories.com/en/product-ranges/media.html Nederlandse site https://www.carparts-expert.com/nl/shop/volkswagen/caddy-caddy-maxi-2k-2004/results,31-60.html Wij hebben uiteindelijk de mat uit onze overgelaten VW T5 genomen.
 21. Ok, het voordeel van de zoekmachine DuckDuckGo is dat je "Germany" kan kiezen en dan de zoektermen "vw caddy kofferraum gummimatten" en dan komen we uit bij Mattenprofis: https://www.mattenprofis.de/Gummifussmatten/VW/Caddy/-2015---4_56_736_1197.html?MODsid=d591408c39be8fc47b6d57ba8554b900
 22. Muscles, Als ik goed gezocht heb, hebben ze voor Caddy Maxi enkel automatten (in alle kleuren!) maar geen koffermatten....☹️
 23. @janvg D&W is al jarenlang de specialist in autotoebehoren en autotuning. Ik heb hier koffermatten gevonden (pagina's 78 en 79 zijn koffermatten voor VW-auto's): https://www.duw-tuner.de/autozubehoer/innenausstattung/teppiche-matten-47/kofferraum-gummimatten/
 24. Deze tankpas lijkt me interessant https://www.pitpointcleanfuels.com/nl/tankpas/ Dat een markt minder matuur is, lijkt me net een extra aanleiding om prijsprikkels te geven.
 25. Hoi, Ik ben op zoek naar een grote koffermat voor de Caddy Max met 7 personen en zie door de bomen het bos niet meer. Ik moet, om de fietsen in de wagen te kunnen vervoeren, zowel de 3e bank verwijderen als (een deel van) de 2e bank neerklappen. En dus zou ik een koffermat willen , die zich uitstrekt tot onder de 2e zetelrij. Kan iemand mij helpen? Of bestaat zoiets sowieso niet? Dank alvast! PS: hoeft niet ndz van VW te zijn. Ik vind trouwens nergens een accessoire-catalogus van VW terug
 26. Eerste Seat Arona TGI gespot in Ingelmunster. Stond geparkeerd langs de Ringlaan ter hoogte van sportstadium om 11u30. Het was een licht grijze met nummerplaar WDJ .
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...