Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. met promotie sticker

  20190616_112030-800x600.jpg

 3. In vergelijking met NL is dat tamelijk goedkoop want op heel veel plaatsen in NL heb je daar slechts 95 voor. De 98 kost in NL meer dan 1,7 euro.
 4. Vandaag
 5. @francisp Een foutief gemonteerde aanzuigslang in de benzinebak is ook mogelijk, zo kan je nooit alles oprijden uit je tank. De wagen is van 2017, je hebt normaal nog garantie, ga even langs bij de garage.
 6. Vrijdag : 1. Lier 2. Dats lier 3. Ouder koppel 4. Vw caddy nieuw, paar maanden oud. => Meneer was zeer vrolijk over zijn machien. We gingen achter hem staan om te wachten en duim ging omhoog en zijn voeten waren precies een veer van vreugde. Was zo opgewekt dat zijn vrouw moest tussenkomen en vermelden dat het tanken al enige tijd gedaan was.😀
 7. Gisteren
 8. Vanmorgen (zaterdag) ben ik er voobijgereden op de autostrade. Achter het Hyundai-gebouw kan je het nieuwe Bruno-tankstation zien, maar het is inderdaad nog niet af.
 9. 1) Vandaag, zaterdag 15 juni 2019, om 09u50 ben ik een donkergrijze Audi A5 G-Tron met huissticker voorbijgestoken op de expressweg richting Sint-Truiden t.h.v. de gemeente Alken. 2) Ongeveer een uur later zag ik een Seat Leon met BE-sticker geparkeerd staan vlakbij de Colruyt van Hasselt. 3) Op de parking van de Colruyt in Hasselt stond er ook nog een donkerblauwe VW Caddy Maxi met BE-sticker.
 10. Hangt er maar vanaf waar je dan weeral woont in België. Om wat 102 te tanken?
 11. Lange_666

  Doblo trekhaak

  De extra zitrij verhindert het plaatsen van een trekhaak, wettelijk of fysiek, dat laat ik in het midden (staat hier al ergens zowat 100 keer neergepend).
 12. De prijs ken ik niet maar ik heb wel een link over de 102 ( paniek ) https://www.autobahn.eu/8536/paniek-in-performanceland-de-102-octaan-raakt-op/
 13. jonasdoblo

  Doblo trekhaak

  Hey, Zit er verschil op een gewone doblo combi en 1 van 7 zitplaatsen? Ik heb namelijk een gewone combi cng met trekhaak. werkt perfect!
 14. Gespot in Helchteren op 29/05, zwarte VW Golf (berline) nr. plaat XDx met huissticker omstreeks 17u40 Caddy van Limburg.net in Lillo ( Helchteren) met BE-sticker omstreeks 18u00 VW Golf (berline) in de file van Ranst E313 met huissticker omstreeks 19u15 Ring rond Antwerpen omstreeks 19u45 een Caddy Maxi met BE-sticker in de kleur Viper green Gisteren was het dan weer spitsuur bij Dats Bree om 17u30 Er stond een VW Caddyvan Limburg.net te tanken met BE-sticker aan pomp 5. Aan pomp 6 stond een VW Golf met BE-sticker Toen de Caddy gedaan het met tanken ben ik aan pomp 5 gaan staan en toen ik getankt had stopte aan pomp 6 een Audi A5 G-tron... Dit waren dus 4 CNG-wagens op 10 minuten 😍
 15. @Dieter Neen nog niet, station is in opbouw.
 16. Iemand een idee of je al kan CNG tanken in Tessenderlo? Ik vind er niets van terug op internet.
 17. vandaag zaterdag 2 caddy cng gespot 1/ donker grijs, geparkeerd Brugse Heirweg te Aartrijke, officiële sticker 2/ donker blauw, aan het rond punt te Torhout thv Oostende straat, officiële sticker gisteren morgen bij Tavernier geweest voor klein onderhoud (135eur) en daar stonden 3 nieuwe golf 1.5tgi ééntje met nr plaat voor testenrijden of vervangwagen en hierbij op de foto's ééntje buiten voor de showroom de eerste golf variant 1.5tgi wordt later dit jaar verwacht nog wat met Stefaan gesproken, en ja jammer dat volkswagen met de golf wat laat komt met de 1.5tgi motor (en zeker met de variant versie) voor de passat en superb geen cng versie, stelt dan wel de audi a4 cng voor met de 2l versie motor; maar ik zal nog wel een tijdje verder doen met mijn passat nieuwe passats: de diesel 1.6tdi en 2.0tdi om aan de co2 uistoot de voldoen zitten volgende addertjes onder het gras bij de diesels: - de diesel wordt heel fijn ingespoten, met de minste vervuiling van de brandstof gaan de injectoren verstoppen (dus kies maar premium brandstof merken) - de roetfilter, een kostelijk onderdeel: voldoende km op snelweg nodig en zeker voor het regenereren van de fliter (vastgehouden roet wordt dan eigenlijk gewoon allemaal naar buiten geblazen) - turbotechniek met variabele schoepen, om co2 te drukken wordt ook een deel van de uitlaatgassen gebruikt voor de inlaatlucht, daardoor komt er roet op de turboschoepen en kan de turbo kapot gaan; een collega noemt zijn audi a6 2l diesel een auto met kosten...
 18. Ja, maar aan wat een prijs? € 1,9 per liter of € 2 per liter?
 19. Er bestaan toch ook autoverzekeringen waar de gratis pechverhelping inbegrepen is, dacht ik.
 20. Ter informatie, vandaag eens nagevraagd bij Total Winksele wanneer de CNG installatie operationeel zou zijn, dit zou voor na de zomer zijn
 21. VolvoBart

  Volvo V70 biFuel

  Ik heb een afspraak volgende week bij Drive Systems om eens naar die geur/lek te kijken. Daarstraks een geroken in de motorkap en idd net na het starten, wanneer de wagen naar gas overschakelt ruik je een heel klein beetje gas. zou idd niet mogen en gaan we naar laten kijken b!
 22. @mathijs640 dat is het probleem net. Voorheen kon je via de website van VW je eigen POI bestand (ov2) importeren en daar werd dan een bestand voor VW-GPS'en aangemaakt, maar die online converteerder is er niet meer helaas. Ik zoek een andere oplossing op dit moment.
 23. ik heb deze week een lijst gemaakt met alle dats24 stations op (Tot nu), in de benaming heb ik gezet of ze cng hebben en welk gas ze verdelen. Ik heb dit gemaakt met behulp van een website. Het bestand dat ik eruit heb gehaald is een OV2 bestand. Nu ik heb een octavia met amundsen. Weet iemand van jullie hoe ik dit op mijn gps kan verwerken? Ik kan het bestand indien gewenst in bijlage toevoegen, ik veronderstel dat het een universeel bestand is dat het ook in volkswagen en dergelijke zou werken. Maar ik denk dat er nog een beetje nabewerking gaat nodig zijn voor ondersteunt te worden op de navigatiesystemen (Dats logo, aanpassen bestandsvorm?,...)
 24. @VolvoBart welkom op het forum, er zijn nog niet zo heel veel Volvo rijders op het forum. Een gasgeur in de wagen is niet normaal, dit dien je dadelijk laten na te kijken bij een installateur, zeker omdat je nog een keuring van je tanks dient te doen. Een gasgeur heb ik ook al eens gehad bij zowel mijn Touran als Octavia, maar dan bij het tanken. Toen ik langs de wagen stond rook ik even een vleugje gas.
 25. In Nederland is de 102 ook verkrijgbaar: https://competition102.com/ Voor de liefhebber: Terneuzen en Eindhoven liggen niet ver van de Belgische grens.
 26. Dinsdag is mijn onderhoud van 75.000 km gepland, bij een officiële Volkswagen garage. Ik heb me voorgenomen nog eventjes naar de officiële garages te gaan, met de gratis pechverhelping die ze geven als je altijd op onderhoud gaat, vooral door het niet aanwezig zijn van het reservewiel.
 27. Afgelopen week
 28. Vandaag onderhoud 75.000 km laten doen bij een onafhankelijke garage. Olie + filter , nieuwe bougies en nieuwe remblokken voor. Schijven waren nog niet versleten. Totaal te betalen : € 415.33 incl btw.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...