Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Het laatste jaar is er weinig nieuwe informatie verschenen op de blog www.aardgasrijder.be Sinds het ontstaan van het forum is het forum gaan leven als informatiebron voor alles wat te maken heeft met rijden op aardgas. Afgelopen week kreeg ik een reactie van een aardgasrijder die correct stelde dat de blog ondertussen wat gedateerd is qua informatie. Dit kan ik niet ontkennen, want het is inderdaad zo dat het me het laatste jaar ontbreekt aan inspiratie om nieuwe artikels te schrijven. TIjdens de coronacrisis is het forum ook minder actief geweest, iedereen had immers andere prioriteiten op dat moment. Ik heb tijdens deze coronacrisis het design van de blog wat aangepast, zodat de stickerwinkel wat meer in het oog springt Hebben jullie suggesties om de blog terug op te waarderen tot een volwaardige informatiebron voor rijden op CNG? Volgende zaken staan gepland in de nabije toekomst: Modellen per merk bijwerken (informatie is niet up-to-date) Tankstations België / geplande stations bijwerken -> @muscles wellicht dat de kaart via openstreetmaps die jij gebruikt hiervoor geschikt kan zijn.
 3. Yesterday
 4. Dat valt goed mee, vind ik. Dus Dats met al zijn stations weet wel wat ze doen. Stel nog dat het CNG verhaal binnen 5 jaar afgelopen is , dan zijn de afschrijvingen volledig gebeurd. En de rest is winst.
 5. @STHO neen want die sticker bekijken ze niet / nooit meer. Ze kijken ook niet na als je deze op de voorruit kleeft. Mijn groene kaart was 2 jaar geleden ook foutief. Ik was gekeurd voor 1 dag ipv 1 jaar dit kon gelukkig wel rechtgezet worden. Via de post heb ik toen een nieuwe groene kaart ontvangen
 6. Voor de tankstations van GULF (VDV en Pollet inbegrepen) geldt dit zeker en vast. Want dit werd mij per email bevestigd.
 7. Vorige week op Kanaal Z: steeds meer bedrijven en sectoren kiezen voor voertuigen die rijden op CNG. https://kanaalz.knack.be/business-communities/z-energy-steeds-meer-lokale-besturen-verkiezen-cng-wagens-19-05-20/video-normal-1601117.html Twee opvallende bevindingen: - IMOG die in de toekomst misschien overschakelt naar bio-CNG. Hebben nu al biogas om elektriciteit op te wekken. Moeten enkel biogas opzuiveren tot bio-methaan. - CNG tankstation in Harelbeke afgeschreven in 2,5 jaar. Dan zijn er bepaalde tankstation ketens die niet willen investeren in CNG. Zijn aan het wachten op de doorbraak van waterstof?
 8. Ik had een uitnodiging (groene kaart) ontvangen om mijn wagen te keuren vòòr 30/5/2020. (4 jaarlijkse keuring CNG tanks en 1ste keuring van het voertuig. Hoewel ik nergens expliciet de bevestiging kreeg blijkt het uitstel alleen te gelden voor de gewone keuring en niet voor de 4 jaarlijkse keuring van de CNG tanks. Mijn wagen werd zonder opmerkingen gekeurd. Bij het keuringsattest is tevens een CNG vignet gevoegd dat op de voorruit moet worden gekleefd. Dit CNG vignet was in mijn geval foutief. Er staat als datum voor de volgende keuring 2020 het moet zijn 2024. De vermelde datum van geldigheid is 15/5/2020 het moet zijn 15/5/2024. De datum van keuring is 19/05/2020. Dit is correct Ik heb die anomalieën pas thuis opgemerkt aangezien de tekst in spiegelschrift is afgeprint. Dus ik terug naar het keuringsstation om het vignet te laten corrigeren. Dit bleek na wat opzoekingswerk niet mogelijk wegens een software bug die op het niveau van het keuringsstation niet kon rechtgezet worden. Wat begrijpelijk is. Het is de ontwikkelaar van de software die toch het nodige zou moeten doen. Maar er kon mij niet verzekerd worden dat dit op nationaal niveau zou worden aangepakt. Ik blijf nu wel achter met een foutief vignet. Voor de leesbaarheid heb ik een gespiegelde afbeelding bijgevoegd. Wordt dit nu een rood attest voor de keuring ?
 9. Last week
 10. Dus al die eigenaren met die "bijgeknipte" stickers, kunnen binnen 4 jaar een nieuwe gaan kopen. Of eerst een rode kaart krijgen op de keuring... Dan hadden ze toch beter ineens een "ruit" sticker bij aardgasrijder kunnen kopen (zonder rafelige randjes van het bijknippen ) en hun officiële bijhouden voor binnen 4 jaar ?
 11. De kenner zag dat model op het autosalon geen CNG auto was,want de inbouw was nog niet goedgekeurd blijkbaar, er moest nog een oplossing gevonden worden voor andere gastanks.Spijtig vond het een knappe auto.
 12. Is de inbouw met nieuwe CNG tanks in de nieuwe Korando al goedgekeurd? Moest nieuwe tanks krijgen wegens nieuw model waar oude inbouw niet ging omdat ruimte verschillend was met vorige model.Gebeurt de inbouw niet in Kontich bij invoerder?
 13. Ok bedankt, dan passeer ik er nog eventjes de komende dagen :-)
 14. Ik moet voor 10/6 gaan en heb een groene 'uitnodigings'-kaart gekregen. Géén uitstel want dat was voor voertuigen ingeschreven tot 03/06 @AardgasrijderDus ik denk dat je er ook aan vasthangt. Volgende week woensdag eerst nog naar AGS in Olen voor de periodieke keuring van de gastanks (na 8 jaar). Kost 200€ (3 tanks).
 15. Gewoon negeren, Antwerpen is nog niet mee.Ze hebben liever veel fijn stof.
 16. Gisteren in Kinrooi centrum ter hoogte van de rotonde richting Bree / Molenbeersel / Maaseik deze Octavia gespot. Het betreft een reflecterende sticker die werd bijgeknipt :-) Dit was omstreeks 17u15. Vandaag om 16u00 heb ik een zwarte Octavia G-tec gespot in Neeroeteren ter hoogte van de Spar, plaatje van G-tec was aanwezig, maar geen sticker terug te vinden.
 17. @ferrarigirl666 dat is lang geleden dat ik je nog op het forum zag Je stelling klopt helemaal, echter gaat de politie niet kijken naar de datum van de installatie, ze houden zich gewoon aan het keuringsbewijs en 'volgens mij' gaan ze hier dan ook geen boete voor uitschrijven. Ik dien normaal voor 06/06 naar de keuring te moeten, maar heb ook nog geen uitnodiging ontvangen... is dat normaal trouwens?
 18. Terwijl ik aan het fietsen was dacht ik: "Ge hebt zo van die streken of gemeenten waar ge totaal geen CNG-auto te zien krijgt" en ik zag die prachtige, blauwe Audi A3 al van ver maar toen ik er voorbij reed had ik niet gezien dat er een CNG-sticker op stond - aan de overkant was nog iemand glas in de glascontainer aan het gooien en daarmee waarschijnlijk. Dus reed ik verder en toen ik terug kwam en foto's begon te maken van die Audi zag ik de uitgeknipte, officiële sticker. Om 15:03 uur vandaag in Rooierheide, Diepenbeek.
 19. Hieronder een foto van de opening van de twee nieuwe tunnels, onder het Operaplein te Antwerpen. Op het verkeersbord is de afslag naar een parking aangeduid, voorzien van verbodsbord op CNG. LPG is hier nergens te bespeuren.. Iemand een idee van de gedachtegang, zeker gelet de stadsdiensten nu zoveel voertuigen op CNG hebben rondrijden? https://www.antwerpen.be/nl/info/5ec3a746f606ef52e4780b92/tunnels-operaplein-zijn-open Hieronder nog het artikel van de foto.
 20. Ik heb net gebeld met de autokeuring... De keuring van uw voertuig is verlengd. Die van uw cng installatie niet. Je krijgt dus geen boete voor het laattijdig aanbieden bij het keuringsstation. MAAR! De politie mag u wel op de bon zwieren omdat uw gasinstallatie geen geldige keuring heeft. Dus toch ASAP keuren en niet meer gebruiken...
 21. Voor wat het waard is: Dik tevreden! Heb dit type ingebouwd, en na batterij leegloop issue, bedrading via contact laten lopen en niet de canbus (via de canbus blijft pulsen wat batterij leegtrekt) Recent rearview camera (in kentekenverlichting) aangesloten met een relais ertussen, (anders heb je bij een draaiende motor geen beeld meer) en werkt allemaal als een trein. Zijn wel kleine "weetjes" dingen waar je rekening mee moet houden. Goed uitzoeken voordat je aan de bedrading gaat knippen, wat in veel gevallen niet nodig is. Het is plug&play op mijn VW (Caddy-2011) schakelt automatisch naar camera in achteruit. en dynamisch rijweg weergave Ook beeld is goed (geen spiegelbeeld), dus links uit beeld is links passeren Canbus Gateway voor oudere types vervangen, v.a. 2010 zou het gewoon moeten werken en is het een bedrading dingetje of is updaten een mogelijkheid ipv vervangen Voor wat betreft de (DAB/radio) antenne via Aliexpress een 2naar1 connector besteld, zodat de beide kabels aangesloten kunnen worden op de enkele van de radio. Navigatie is wat bewerkelijk (als je Garmin hebt gehad) maar is verder prima ding. Kunt ook zelf op scherm een punt aantikken, en dan daarheen navigeren. Verder is een film voor onderweg een geinig ding voor je passagier, geluid via de speakers is een leuke ervaring, net homecinema
 22. Ja, maar die betonplaten schutting is eigendom van Hogeschool UC Leuven Limburg. Vandaar.
 23. Een moderne wijk met zo'n betonplaten schutting van kort na de oorlog... ?
 24. Toch eigenaardig dat ze dat ene wiel niet goed krijgen. Ik zou de producent mailen en hun reactie afwachten.
 25. Om 14:52 uur onderstaande VW Polo TGI zonder sticker in een moderne wijk langs de Luikersteenweg in Hasselt. Om 15:21 uur ongeveer een lichtgrijze SEAT Leon ST met officiële sticker van de Colruyt Group op de parking van de toekomstige, nieuwe Colruyt van Zonhoven (en met CNG Powered op de zijdeuren). Om 15:30 uur een champagnekleurige Skoda Octavia Combi met officiële sticker aan een huis van de Grote Hemmenweg in Zonhoven niet zo ver van de Kantoorweg.
 26. Vandaag langs geweest bij bandencentrale. Alle vier laten balanceren en één band deed moeilijk. Zou 85gr lood moeten hebben . Ze hebben deze nu 180graden gedraaid en moest nu minder lood hebben. Ik heb alles geprobeerd. Links/recht/Voor/Achter. Meer druk/minder druk. Trilling is niet helemaal weg, maar minder. Ze vonden het zelf wel straf dat deze nu al trilde. Heb het nog eens gevraagd voor elk jaar. Wel aangereden(46euro) Vroegtijdige of slijtage nog niet gemerkt.
 27. Nu dat de foto's niet meer in hoge, originele resolutie weergegeven worden zie je inderdaad het verschil praktisch niet meer maar ik heb het in het echt wel gezien. De CNG-letters zijn immers hoekig bij een Duitse sticker: Shop GibGas
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...