Ga naar inhoud
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
Black Friday 2018

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Vandaag
 2. Het begint allebei met een "i" ... En volgens de routeplanner liggen de centrums amper 3.8 km van elkaar (wel het kanaal oversteken). Euh ja : 40 km kortste weg - 1 uur en 8 minuten onderweg. Of 50 minuten via de autostrades en zomaar even 78 km . Nee, geen goed idee
 3. Een mogelijk kluifje voor onze volgende excellentie van mobiliteit. Eénmaal aangesteld deze persoon massaal aanschrijven om het probleem op te lossen.
 4. Inderdaad daar zit het addertje onder het gras. Ik denk niet dat men sanctioneert voor wagens die er niet in mogen. Probleem begint echter als je wagen betrokken raakt bij een ongeval of als brand ontstaat en je wagen erbij betrokken is. De kans is klein dat het gebeurd maar als het gebeurd dan telt het reglement van Parko en is u wagen daar niet welkom. Betalen voor iets waar ik niet welkom ben doe ik NOOIT. Ik ga er gewoon nooit meer in en als het toch niet anders kan heb ik nog mijn oude Golf 1.9 TDI met heel veel fijn stof uitstoot om te gaan parkeren. Mooie aprilgrap van de heren en dames gemeenteraad
 5. In de praktijk is ondergronds parkeren met een CNG-wagen dus veel minder evident dan men hier laat uitschijnen: http://www.tijd.be/detail.art?a=9840750 (zie eerste alinea onder ‘uitstoot en parkeren’) https://www.eandis.be/nl/klant/duurzame-mobiliteit/cng-tanken/over-cng-tanken (zie ‘hoe veilig is rijden op aardgas’). http://www.lubolux.be/wp/cng/cng-misvattingen/ https://carbu.com/belgique//index.php/r/rijden-op-aardgas-is-kiezen-voor-een-comfortabele-rij-ervaring/1513790571618/ ( “Bovendien kan je met een CNG-wagen overal ondergronds parkeren” ) https://www.west-vlaanderen.be/sites/default/files/2017-12/20171205_01_Ieper_GOW%20pdf.pdf (slide 2 op p 1) https://nl.seat.be/carworlds/cng.html http://pomwvl.be/sites/default/files/uploads/duurzaam_ondernemen/doc/01ECOFILLCO%20versie%20120410%20IEPER-pfd.pdf (slide 25) https://www.total.be/nl/mijn-tankstation/brandstoffen-het-station/aardgas-alternatieve-brandstof-cng-lng-aan-de-pomp https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170227_02753701 https://navigatormag.be/nl/hoe-cng-de-elektrische-auto-heeft-ingehaald/
 6. Standpunt BRUGGE CNG-wagens eveneens verboden in ondergrondse parkings: Toch verwarrend allemaal... Vanzelfsprekend is er een vraag weg naar cov@interparking.com
 7. Mogelijk verzekeringtechnisch? Als er iets gebeurt in de garage (brand,...), zal men allicht kunnen zeggen dat ze de CNG-eigenaar niet vergoeden omdat die er eigenlijk niet mocht zijn (cf. het interne reglement)?
 8. Gisteren toevallig nog tegen gekomen. Het assortiment rubbers😮
 9. Volgens Gibgas is deze terug actief.
 10. Gisteren
 11. Gisteren, donderdag 23 mei 2019, heb ik bij Q8 in Houthalen CNG getankt, en ze hadden hun prijs ook al naar onderen toe aangepast: dus ook € 1,010 per kg 😀. Ondertussen zit ik al aan 200 Q8 Smiles ! (Ik wissel af: dan een keer in Tongeren, erna weer eens in Houthalen. De woensdag niet moeten gaan tanken, en vandaag, vrijdag ook niet).
 12. In Ingelmunster zijn er gewone benzinestations van Esso, Q8 Easy, Texaco en Total maar geen enkele van die stations verkoopt op dit ogenblik CNG. Hetgeen je op de kaart van West-Vlaanderen ziet staan, is het Dats24-station van Izegem. Daar is wel CNG te koop.
 13. Als je gelijkvormigheidsatest zegt dat het niet mag wordt je wagen ook afgekeurd bij de eerst volgende keuring. Ik spreek uit ervaring met een vorige wagen.
 14. parkeren met de kont naar de muur doe ik ook; het is niet nodig, maar toch zijn er nog veel die niet weten dat CNG wel veilig is in een ondergrondse parking, en om problemen te besparen....en je rijd ook makkelijker weg uit de meestal nauwe plaatsen.
 15. er is een dats 24 in roeselare, en daardichtbij torhout, ingelmunster, tielt; zie plan muscles je zit in west vlaanderen echt niet verlegen om een cng station te vinden, en het is allemaal H gas app voor belgie: ngva.be, Pitpoint
 16. Ja, ze kunnen zoveel verbieden als ze willen, maar wat kunnen ze doen als ik er toch parkeer? Wat is de sanctie? Dit slaat helemaal nergens op, ze moeten CNG wagens geen toegang verlenen, er is immers niets wat de toegang verbied! Ik rijd met een blauwe wagen, als Parko geen officiële toegang verleent aan blauwe wagens mag ik er dan ook niet parkeren?
 17. KSB

  CNG Metz

  ROMAC richt zich vnl op vrachtvervoer. De vraag is dan ook of men in dit station in de praktijk als particulier terecht kan (type pistolen,...).
 18. Het betreft hier m.i. geen openbaar domein. PARKO kan verbieden wie/wat ze willen, denk ik. En mij lieten ze dan ook weten:
 19. Dit is een voorstel van de oppositie op de Gemeenteraad van 11/03/2019. Het is er NIET goedgekeurd. De verbodsborden hangen er nog steeds en het standpunt van PARKO dat ik hierboven citeerde, is van deze week... In principe zou er teruggekoppeld worden naar de gemeenteraad in juni 2019.
 20. Klopt, bij Romac in Veurne. Alhoewel, 'in de streek'? Vanuit Roeselare is dat best wel een beetje ver om even te gaan tanken 🤨! Bij de oude 1.4l motor moet je inderdaad om de 15000km de olie verversen. Geen idee of dat bij de nieuwe 1.5l nog steeds het geval is...
 21. Staat in ieder geval op de site van Romac:
 22. Dat heeft me nog nooit tegengehouden om toch in de parkings van Parko te parkeren. Reeds meer dan drie jaar, minstens eenmaal per week. En ik heb de reglementaire, duidelijk zichtbare CNG sticker op mijn wagen. Ik vraag me af wat ze zouden kunnen doen? Ik overtreed geen enkele wet. Een GAS (hoe toepasselijk 😄) boete zou een mogelijkheid zijn, maar dan zou het verbod moeten gepubliceerd zijn in het politiereglement. Dat is niet het geval (net nog even gecheckt). Het verbodsbordje dat ze gebruiken aan de ingang heeft geen enkele juridische waarde want het bestaat niet in het verkeersreglement. Sterker nog, zelfs het LPG verbod (dat overigens wel terecht is), is niet op de reglementaire manier aangeduid. Overigens kunnen we het onderwerp bij deze sluiten: De Gemeenteraad van Kortrijk beslist in zitting van 11 Maart 2019 om het verbod op parkeren met CNG wagens in ondergrondse parkings op te heffen met ingang van 1/04/2019. 👍 Bron: https://www.kortrijk.be/sites/kortrijk/files/2019-03/20190311gr aanvullende ontwerpbesluitenbundel.pdf Correctie: Zoals opgemerkt door KSB was dit slechts een voorstel waarover niet gestemd werd. Stad is blijkbaar vóór, maar brandweerzone Fluvia zou het niet toestaan. Straf, aangezien Fluvia CNG promoot en zelf met CNG wagens rijdt.
 23. Het is op vandaag nog steeds verboden om CNG-wagens te parkeren in Kortrijk. En dit ondanks het feit dat er in Kortrijk ook heel recente ondergrondse parkings zijn. Er geldt overigens ook een verbod in Waregem. Volgens sommigen is dit regionaal verbod gelinkt aan een standpunt van hulpverleningszone (brandweer) Fluvia. Het standpunt van PARKO is op vandaag: Dit lijkt me vrij ondoordacht. Ik vind op internet weinig gegevens over andere steden. In Gent is het echter duidelijk: https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren/parkeergarages Ik ben me aan het informeren ivm Oostende en Brugge...
 24. KSB

  CNG Metz

  Ik heb ondertussen een ROMAC-kaart omdat die mogelijk net iets meer deuren opent in Frankrijk dan een maestro- of kredietkaart.
 25. @GiovanniB Hier een overzicht van de huidige toestand van de CNG-stations in West-Vlaanderen: https://cng.muscleboykanan.com/vlaanderen/west-vlaanderen/
 26. Inderdaad. Wij mogen onze blijkbaar gelukkig prijzen. Niet tanken in Antwerpen en Brussel dus 😛
 27. - De vermoedelijke weersvoorspelling voor juli - augustus 2019 : zonnig en af en toe een bui, bij een temperatuur van + 20 à + 30 °C 😎 . Oef 🤣 - Roeselare = H-gas (prijs je gelukkig). Eender waar : Romac, Dats24, Pitpoint, etc. Dan kan je zo'n 10 à 15 % meer afstand afleggen t.ov. van L-gas. Ik dacht dat er ook ergens in de streek waar je woont, H+ gas wordt geleverd aan een goede prijs ? Nog beter om langer te rijden met één tankvulling. Ruwweg wordt er L-gas geleverd in bijna de hele provincie Antwerpen en groot deel van Vlaams en Waals Brabant. Stilletjesaan wordt daar overgeschakeld op H-gas tegen 2029. https://www.google.com/search?q=kaart+planning+omschakeling+aardgas+België&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=hOuRTz1-Q1JqiM%3A%2CTWRyigw5KxQZwM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQBUX7_x0NExqdjfHMJd9qBnyUb8A&sa=X&ved=2ahUKEwiovJvAsbTiAhUEalAKHQT1BBIQ9QEwBXoECAkQDA#imgrc=hOuRTz1-Q1JqiM: https://drive.google.com/file/d/0B6ZOJ0r5ZKXZMEFqSG1MTHNMYWs/view - Benzine : tank 98 E5 : verbruikt minder dan 95 E10, prijsverschil is er amper, en de 98 E5 blijft langer "goed" dan de 95 E10. Namelijk 1 jaar tov 1/2 jaar. Tank gewoon vol nadat je uit de garage bent gereden. Als het lampje van de reserve gaat branden, kan je een tijd nadien opnieuw voltanken. De reserve is ruim voldoende om 60 à 80 km tegen een rustig tempo af te leggen (op enkel benzine) en ruim voldoende om die momenten dat het motormanagement het nodig acht benzine te gebruiken ipv aardgas. - Als CNG rijder is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk op CNG rijdt. En dus aardgas gaat tanken van zodra je kan. Niet wachten totdat die helemaal op is. Maar ook niet overdrijven : als er maar 1 balkje of 1 streepje weg is, hoef je nog niet te gaan tanken.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...