Jump to content
Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas
Aardgasrijder wordt gesponsord door Bol.com
Bij iedere aankoop op bol.com via deze link krijgt aardgasrijder een (pro)centje dankzij jouw bestelling, zodat we de website kunnen draaiende houden.
AutoAuto

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Ook de vuilbakken moesten deze morgen geledigd worden bij Dats Bree. Uiteraard door een VW Caddy van de Colruyt groep.
 3. Vandaar dat ik ook enkel schrijf dat merken dat eisen, niet dat dat wettelijk nodig is. Ik heb zelf jammer genoeg een langdurige dispuut gehad met de dealer en het merk van mijn vorige wagen waarbij men een lekkend koelvloeistofreservoir niet onder garantie wou repareren omdat het eerste onderhoud niet bij de merkgarage was uitgevoerd. Gelukkig is dat uiteindelijk wel opgelost via mijn rechtsbijstandverzekering, maar als je zoiets kan vermijden door 1 onderhoud bij een merkgarage te laten uitvoeren dan zou ik niet twijfelen.
 4. De meeste merken hebben officiële prijslijsten voor onderhoud dacht ik. Hier een voorbeeld (is wel NL): https://www.dago.nl/audi/audi-onderhoud/ https://www.dago.nl/content/uploads/2018/02/Audi_Prijslijst_ParticulierZakelijk_per_2018-1-1.pdf Bij Volvo krijg je gratis bijstand als naar de merkdealer gaat, wat neerkomt op een Europe-Assistance contract voor 12 maanden.
 5. klopt volledig, ik snap niet waarom iedereen nog bij die (zoals hierboven mooi verwoord) merkSTealers blijven gaan
 6. ik heb een berline en geen combi, en ik heb ook nog eens de huissticker. Dus was iemand anders
 7. Wij stappen deels mee in het E-verhaal. Weliswaar hybride en toch de milde versie. ( betaalbaar en ik wil echt niet staan aanschuiven ( ja zelfs op sommige e-palen, parkeerplaatsen is het aanschuif zelfs al op mijn werk ) om te 'tanken' na 20 minuten en terug 20 minuten wachten tot ik 80% heb ) En de diesels gaan er echt uit op termijn voor korte afstanden hoor ... ze zullen blijven voor lange ritten ( lees camions, autostrades ed ... ) of misschien in hybride vorm. ( EV in stad zoals al sommige bussen ed. ) CNG is en blijft een tussen-brandstof, dat heeft men altijd al verkondigd hoor. Ik zie daar geen verandering in komen. Men zal kleine motoren ermee uitrusten om deze snel te laten zakken in o.a. uitstoot en co2 waarden. Maar, en dat is bij alle 'sponsoring' vanuit de overheid in het begin, door de hogere prijzen blijft men dit deels negeren als fabrikant/klant. Ik kan het zelf bewijzen: prijsaanvraag om onze nieuwe auto op cng of lpg te leggen : 1950€ ( lpg ) tegen 6450€ ( cng ) en bij die laatste ben ik nog eens koffer kwijt ook. Nadien rij ik 'ongeveer' hetzelfde qua milieu-impact en echt hetzelfde in onze centen. Denk niet dat dit ze zal overhalen, de overheid is op dat vlak ook niet 'dom'. Ze weten dat dit 'misbruikt' zal worden om diesel te promoten en dan snel gewoon 'vuile' diesel rijden . ( zie maar naar het misbruik via cng bij superbakken ) Ze leeft nu eenmaal deels op de opbrengsten van verkoop olieproducten en taksen he . Een politieker denkt nu eenmaal aan zichzelf en 'diens kiezers', als hij aan anderen ( lees de maatschappij in het algemeen ) denkt kan hij bijna op pensioen.... .
 8. Gisteren (17/9/2019) zonder probleem getankt bij DATS in Tienen. 0.86 euro/kg. (Lgas)
 9. Gisteren, 17/09, op de afrit Merksem reed ik achter een blauwe Skoda Octavia Combi (1- N------, op een dats-houder). Nog het model met de grote benzinetank.
 10. Hierzie, mijn gloednieuwe VW Golf op CNG. Gisteren opgehaald en meteen kunnen tanken in Tienen. De CNG pomp daar werkt. 0.86 eu/kg. (L-gas)
 11. Yesterday
 12. CNG geniet een stille opmars, elektrische voertuigen delven het onderspit ( het duurt nog een hele tijd voor die op punt gaan staan ) en diesels gaan een comeback maken.. CNG wordt tegengewerkt want anders was de verkoop veel beter en stapte iedere dieselrijder over naar dit alternatief, helaas zie ik dit niet onmiddelijk gebeuren. De regering moet nu eindelijk eens kleur bekennen.. GTL voor diesels?! De grootste leugenaars vind je in de regering, en men blijft erop stemmen.. of is de stembusgang gemanipuleerd ?
 13. Ben tijdens de garantieperiode van 4 jaar bij de officiele stealer op onderhoud geweest. Nu ga ik bij een onafhankelijke garagist.
 14. vandaag 17/09 om 16.50u een zwarte vw golf variant aan de cng pomp Q8 Zedelgem (met een bestickering op van een restaurant)
 15. Deze info klopt niet. De wetgeving in de EU is veranderd sedert enkele jaren. Van zodra je je auto gekocht hebt bij een merkdealer mag je voor het onderhoud bij een niet-merkgarage gaan op voorwaarde dat die originele onderdelen gebruiken, zoals daar zijn: Quality-garage, 1-2-3 Autoservice, en wellicht zijn er nog meer.
 16. Ik heb mij er niet mee bezig gehouden. Maar Ian was het 1300ste lid op zondag 15 september om 19:31 uur. Ondertussen zijn er alweer zes bijgekomen: zondag nog iemand, maandag drie, en vandaag twee.. tot nu toe. Ik wens iedereen van harte welkom op het forum.
 17. Eigenlijk zijn dat zaken die standaard in elk onderhoud zouden moeten uitgevoerd worden. Tenminste bij mijn vorige garage was dat zo, en dat werd nooit aangerekend. Service heet dat.
 18. Veelal komt zo'n garantie neer op een "gratis" lidmaatschap bij VAB/Touring/..., maar dan onder de merknaam van de constructeur. Je kan zoiets dus ook zelf afsluiten. Enkel voor garantie eisen merken onderhoud in een officiële garage, maar aangezien je in België maar 2 jaar garantie krijgt kan je in principe enkel het eerste jaar je onderhoud daar laten uitvoeren en dan het tweede elders.
 19. En ondertussen is het 1300e geregistreerde lid erbij gekomen. Vermoedelijk tijdens het voorbije weekend. Wie ? Geen idee.
 20. Maandag 16/09 om +/- 15.00 uur op de E40 van de kust -> Brx, ter hoogte van afrit Beernem : gifgroene VW Caddy.
 21. Op de lijst "onderhoud 60.000 km Octavia) die LEZ heeft gequote (van aardgasrijder) staan er een aantal op die je : - zelf kan doen - je zelf regelmatig al moet doen. Dus waarom nog eens door de garage ? - die te belachelijk zijn om te laten doen Het kost allemaal tijd - garage werktijd - die duurder is dan mijn uurloon... In willekeurige volgorde / dingen die je zelf kan doen / dingen te absurd voor woorden : (van de lijst 60.000 km Octavia en de lijst in het onderhoudsboekje van mijn Lancia Y 1.2 benzine uit 2001) 4. claxon : werking controleren 5. Bandendichtingsset : volledigheid controleren + houdbaarheidsdatum controleren !! Tip voor de garages : de datum van de brandblusser ook controleren.... 6. Werking verlichting controleren (knipper, dim- en grootlicht, achterlicht, etc). Voor- en achterkant. !! Dit is niet het afstellen van de lichten !!! Dat zal apart gefactureerd worden... 7. Visuele controle voorruit op beschadigingen 8. - Ruitenwisserbladen op schade controleren (visueel) - Ruitenwisserbladen op slijtage controleren. !! ik vervang die als ik het wil... OK, niet te lang wachten met vervangen en opletten dat je ruit geen kras / streep heeft doordat je te lang wacht. !! bij sommige automerken / types is het een crime om ze zelf te vervangen - Stand ruitenwisserbladen controleren : geen idee wat ze aan de "stand" van de ruitenwissers kunnen veranderen ? 9. Bandenspanning van de 4 banden + reservewiel (indien aanwezig) controleren en bijvullen indien nodig. !! Dat doe je toch zelf iedere 1 à 2 maanden ?? 10. Banden : toestand en slijtagepatroon controleren en profieldiepte noteren Akkoord met het slijtagepatroon en de toestand van de banden. Profieldiepte kan je zelf meten. Noteren ervan ? Nut ? 11. Smeren van sloten en scharnieren : kan je zelf. 11. Controleren werking ruitenwissersproeiers en eventueel afstellen. Het afstellen is soms een crime, maar eens ze goed staan, blijven ze toch goed staan ?
 22. Ondertussen heb ik dit probleem niet meer voorgehad. We zijn 10.000 km verder, dus ik beschouw het euvel als een akkefietje zonder oorzaak. We rijden nu terug volop met onze Touran.
 23. Amai, hard werken doen / kunnen ze daar ook niet : er is geen enkel gereedschap aanwezig in die camionette....
 24. @Jan Robert neen enkel een sticker met CNG op wordt goedgekeurd. Dit telt dus niet voor de keuring
 25. is die sticker ook geldig bij technische keuring? je kunt er moeilijk naast kijken.....
 26. gisteren maandag 16/09 om 16.45u, een witte VW up, aan de CNG pomp Q8 Zedelgem
 27. OBD11 is verkocht. De anti-diefstalbouten zijn nog te koop.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...